Kate Middleton’s ‘Tweede Trouwjurk’ Gaat Viraal op TikTok: ‘Mooi’

0
116


Een video van Kate Middleton die haar minder bekende “tweede trouwjurk” draagt, is viraal gegaan op TikTok.

De clip waarin Kate op de avond van haar trouwdag Clarence House verlaat met Prins William, Prins Charles en Camilla, Hertogin van Cornwall om de gasten te vergezellen op een avondreceptie in Buckingham Palace, is meer dan 130.000 keer bekeken en meer dan 5.000 vind-ik-leuks sinds zijn geüpload door gebruiker allacortedi.

Kate Middleton Huwelijksceremonie en Receptie Jassen
Kate Middleton (L) draagt ​​haar trouwjurk ontworpen door Alexander McQueen in Westminster Abbey. En (R) draagt ​​de Alexander McQueen-receptiejurk in Clarence House, 29 april 2011.
Paul Rogers/WPA Pool/Getty Images/John Stillwell/WPA Pool/Getty Images

De jurk werd niet officieel gefotografeerd op de dag van het koninklijk huwelijk op 29 april 2011. In plaats daarvan mochten nieuwscamera’s en persfotografen het koninklijk paar vastleggen dat de residentie van Charles in Londen verliet op weg naar het paleis.

De elegante witte zijden jurk is ontworpen door Sarah Burton voor Alexander McQueen. Ze was ook verantwoordelijk voor de jurk die eerder op de dag werd gedragen voor de huwelijksceremonie in Westminster Abbey.

Eenvoudiger ontworpen dan de met traditie beladen trouwjurk, bestond de receptiejurk uit een strapless lijfje met een sweetheart halslijn en een volumineuze, vrijvallende rok die meer typerend is voor modetrends in 2011. De jurk was versierd met een met kristallen versierde riem die aan de hoge punt van de taille.

De outfit werd bekroond met een donzig wit angora bolero-jack dat de schouders en bovenarmen van de nieuwe hertogin van Cambridge bedekte, wat een nieuwe trend in bruidskleding inluidde waardoor de vraag naar soortgelijke kleding toenam onder wat bekend staat als het “Kate-effect” – de invloed van de hertogin op het consumentengedrag.

Het is niet ongewoon voor bruiden om van hun trouwjurk te veranderen in een minder omslachtig ontwerp voor de avondreceptie. Meghan Markle volgde het voorbeeld van Kate voor haar huwelijk met prins Harry in 2018.

Na de huwelijksceremonie in St George’s Chapel en een kleine borrel daarna, georganiseerd door koningin Elizabeth II in Windsor Castle, veranderde Meghan van haar Givenchy haute couture-trouwjurk in een eenvoudigere halternekjurk van de Britse ontwerper Stella McCartney.

Prinses Eugenie, de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, veranderde ook in een tweede jurk op de dag van haar bruiloft in oktober 2018, en verruilde haar door Peter Pilotto en Christopher de Vos ontworpen ceremoniejurk voor een blush roze geplooide avondjurk van Zac Posen .

Meghan Markle Trouwreceptie Jurk
Meghan Markle fotografeerde met prins Harry die Windsor Castle verliet voor hun huwelijksreceptie in Frogmore House, 19 mei 2018. De hertogin veranderde van haar Givenchy-trouwjurk in een witte avondjurk met halternek van Stella McCartney voor de avondreceptie.
Steve Parsons – WPA Pool/Getty Images

TikTok-gebruikers hebben zowel Kate als de jurk geprezen in het commentaargedeelte en prezen de ‘evenwichtigheid en gratie’ van de nieuwe hertogin.

“Ze is zo perfect”, zei een gebruiker.

“Hou van ze, de volgende generatie Royals”, zei een ander, met veel meer commentaar “prachtig” met betrekking tot de jurk.

Sinds haar huwelijk is Kate een leider geworden in de Britse mode, met de samenlevingsbijbel smaken magazine prees haar als de meest stijlvolle vrouw van 2022 na het adopteren van een aantal vintage-stijl silhouetten voor jurken voor evenementen.

De ontwerper van een aantal van de meest gevierde looks van de koninklijke familie dit jaar is Alessandra Rich, een in Groot-Brittannië gevestigd modelabel dat gespecialiseerd is in gewaagde ontwerpen voor sterke vrouwen.

Kate Middleton draagt ​​Alessandra Rich Fashion Designs
Kate Middleton (L) gefotografeerd bij Royal Ascot, 17 juni 2022. En bij de herdenkingsdienst voor prins Philip in Westminster Abbey, 29 maart 2022. De hertogin droeg twee beroemde Alessandra Rich-ontwerpen voor de gelegenheden.
Chris Jackson/Getty Images/Samir Hussein/WireImage

In augustus gaf de ontwerpster een interview over het gevoel voor stijl van haar beroemdste klant:

“De hertogin van Cambridge is zo’n stijlicoon, ik kan nooit zeggen dat ik niet blij ben dat ze mijn kleding mooi vindt.”

Kate heeft dit jaar alleen al bij vijf spraakmakende gelegenheden Rich-jurken gedragen, waaronder een crème- en koffiekleurig polkadot-ensemble voor Royal Ascot. “Ze zag er zo mooi uit,” merkte Rich op, “Het was de perfecte keuze voor dit ongelooflijke evenement.”

Ondanks dat ze een hernieuwde fan van Alessandra Rich is geworden, is Kate een trouwe klant gebleven van het ontwerphuis dat verantwoordelijk is voor haar twee trouwjurken, waarbij Alexander McQueen regelmatig op de hertogin verschijnt voor avondevenementen en koninklijke ceremoniële gelegenheden.

Bekijk voor meer koninklijk nieuws en commentaar de podcast The Royal Report van Newsweek:
Kate Middleton Trouwjurken
Kate Middleton draagt ​​haar Alexander McQueen trouwjurk (L) en avondreceptiejurk (R), 29 april 2011. De tweede jurk die Kate op haar trouwdag draagt, is viraal gegaan nadat ze werd gedeeld op de sociale media-app TikTok.
Max Mumby/Indigo/Getty Images/John Stillwell/WPA Pool/Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in