Kansas City Area Mommy Farmer op TikTok biedt landelijke ontsnapping

0
112


Rebecca Pyle, 38, staat bekend als Mommy Farmer bij miljoenen aanbiddende volgers op TikTok.  Ze exploiteert Twin Pine Farms in het Grain Valley-gebied en publiceert regelmatig over haar leven met ongeveer 60 erfdieren.

Rebecca Pyle, 38, staat bekend als Mommy Farmer bij miljoenen aanbiddende volgers op TikTok. Ze exploiteert Twin Pine Farms in het Grain Valley-gebied en publiceert regelmatig over haar leven met ongeveer 60 erfdieren.

Als de dageraad aanbreekt rond Grain Valley, valt er licht over de esdoorns die het 19e-eeuwse huis van Rebecca Pyle flankeren, omgeven door witte hekken. Geschreeuw van geiten en kippen ontsnapt in de ochtendlucht en een gans, die de laatste nachtrust van zijn veren schudt, barst door de deuren van de schuur van de Twin Pines Farm in een sirene van toeterende geluiden.

Met andere woorden: het is showtime.

Pyle, een 38-jarige moeder van twee kinderen, bekend als Mommy Farmer op TikTok en Instagram, haalt de camera van haar telefoon tevoorschijn en laat hem urenlang draaien, wachtend om het juiste moment vast te leggen voor haar 2,5 miljoen TikTok-volgers.

Soms betekent dat werken met Samantha, een temperamentvolle kip die er vandoor gaat als ze niet doet wat haar wordt opgedragen. Andere keren is de ster Gus, een zachtmoedig maar aanhankelijk gevlekt varken.

Pyle bewerkt beelden van haar 60 dieren tot diep in de nacht, op zoek naar een minuut aanstekelijke audio. Vaak blijft ze achter met een video die een iets minder modderig kijkje in het boerenleven laat zien, waarbij het ergste dat is gebeurd een geit is die naar beneden valt of een paar vogels die verdwaald zijn.

Niets opmerkelijks voor de buren van Pyle’s Grain Valley en Blue Springs, van wie velen hun eigen boerderijen runnen en zich niet bewust zijn van haar mediapersonage. Maar voor het publiek in de commentaarsectie van Mommy Farmer is het een ander verhaal.

Veel fans schrijven dat ze nog nooit zoveel dieren hebben gezien of gedroomd van een leven op een boerderij. Ze wonen in verre steden of zelfs in andere landen. Sommige vrouwen hebben in de opmerkingen toevertrouwd dat fysieke of mentale aandoeningen hen ervan weerhouden om zelfs maar naar buiten te gaan.

Ze houden de video’s vast als een onderbreking van het dagelijks leven, iets wat Pyle nooit had verwacht.

‘Er tussenuit gaan’

Naast de frisse lucht en het groene gras, bieden Pyle’s berichten van Twin Pines een perceptie van het leven die grotendeels vrij is van dubbelzinnigheid.

Ze leidt kijkers door een vooraf bepaalde reeks klusjes, berispt haar dieren gevoelig als ze zich misdragen, voedt ze vervolgens als kinderen, spoelt en herhaalt een eenvoudig patroon van activiteiten dat weinig tijd overlaat voor de geest om in een negatieve ruimte af te dwalen.

Het lijkt zo vredig dat kijkers die door haar video’s terug in de tijd scrollen, niet zouden kunnen zien dat haar populariteit tijdens een pandemie op stoom kwam.

Toen COVID-19 haar stad in 2020 trof, ging het leven op de boerderij gewoon door. Pyle en haar man Chris werkten aan het behoud van hun ranch uit de burgeroorlog, die ze het jaar ervoor hadden gekocht. Ze genoot van sociale media voor de moedergrappen, zoals Pyle ze noemt. Maar ze wist dat sociale media konden helpen om het bedrijfsleven op gang te brengen en mensen naar Twin Pines Farm te brengen. Als alumni van het journalistiek- en marketingprogramma van de University of Kansas begon Pyle met het bewerken van video’s en het documenteren van stukjes van haar leven op TikTok.

“Mensen vonden het gewoon leuk als een ontsnapping en een pauze van de realiteit,” zei Pyle.

Die ontsnapping werd een fenomeen. Miljoenen mensen stemden elke week af om de dieren te zien als personages in een geliefde sitcom. Ze zeiden dat ze wilden weten wat Gus het varken van plan was en of Ruthie, een babygeit geboren met een laag geboortegewicht, ooit haar volle kracht zou bereiken.

Zelfs actrice Jennifer Lawrence onthulde dat ze met spanning had gewacht op berichten over Ruthie’s status.

En hoewel Pyle de schijnwerpers voor haar dieren reserveert, is de meeste online genegenheid op haar gericht.

Velen zien haar als een moederfiguur. Ze schrijven brieven en opmerkingen waarin ze haar vragen om voor hen te zorgen, wat vreemd voelt voor Pyle, die zichzelf niet met dezelfde roze bril ziet.

“Ze horen me niet als ik tegen mijn kinderen schreeuw dat ze hun schoenen aan moeten doen en de deur uit moeten”, zei ze.

In haar gedachten is er mama Farmer, die lacht om de ongehoorzaamheid van de vogels en de varkens, met vuil onder haar vingernagels, elk ongeluk begroetend met een knipoog en een glimlach.

Dan is er Rebecca Pyle, die haar toevertrouwt dat ze “een paar dagen er even tussenuit moet” nadat ze overdag hopen dierenpoep heeft geruimd en ’s nachts urenlang film heeft gemonteerd.

Ze neemt de beslissing om deze momenten in haar leven te delen niet lichtvaardig. Veel van de frustraties en persoonlijke dilemma’s die ze ervaart, halen haar pagina niet. Ze weet dat deze momenten het pittoreske ecosysteem kunnen verstoren waar zoveel mensen naar kijken.

Het kan een grote druk zijn, zei ze. Maar deze idyllische blik in haar leven heeft bijna 2,5 miljoen mensen de ruimte geboden om troost te vinden.

“Het maakt me verdrietig voor de samenleving,” zei Pyle. “Ik denk gewoon dat er niet genoeg empathie is in deze wereld.”

Hoewel de wereld van Twin Pines Farm nog steeds haar eigen wereld is, is het er vooral een van eenvoud en vriendelijkheid en mensen hebben gereisd om dat even te voelen.

Bezoekers tot aan Zweden en Alaska komen voor rondleidingen en geitenyoga-sessies. Op een keer herinnert Pyle zich een vrouw uit Maryland die op bezoek kwam terwijl ze rouwde om haar overleden echtgenoot. Het oudere echtpaar had meegegniffeld naar video’s van de Twin Pine Farm-dieren en, zei Pyle, dit was de enige plek waar de vrouw kon bedenken om weer te glimlachen.

“Ik zie ze niet als ‘Oh, dat zijn mijn volgers'”, zei Pyle. “Er is door de jaren heen een relatie opgebouwd met de mensen die onze boerderij volgen … voelt op een bepaalde manier als familie.”

‘Maak mama niet boos’

Als Twin Pine Farms door een tragedie wordt getroffen, hebben haar fans geen idee wat ze met zichzelf aan moeten.

Pyle herinnert zich dat ze vertelde dat een wasbeer haar kip had gedood en duizenden reageerden geschokt. Voor Pyle was het gewoon weer een dag op de boerderij. Maar voor haar gemeenschap kwam het neer op moord.

“Mensen waren er zo radeloos over… Sommige mensen vinden het gewoon lachwekkend, maar tegelijkertijd is het zo vertederend dat je je realiseert hoeveel je het leven van mensen raakt,” zei Pyle.

In mei deelde Mommy Farmer nog een video waarin ze de kijkers uitlegde dat hun corgi Boone was vermoord. Deze keer keken ongeveer 4,6 miljoen mensen.

“Mensen kwamen met vuurwapens naar buiten”, zei ze.

Fans krioelden van de opmerkingen en vroegen elkaar of ze “bij zonsopgang of zonsondergang moesten rijden” en “jagen op wie het deed.” Anderen hadden het erover dat ze zo depressief waren dat ze ‘naar hun werk riepen’ of niet ‘uit bed kwamen’.

Pyle legt uit dat het niet langer alleen gaat om de tragedie waarmee ze wordt geconfronteerd, maar of de tragedie gevolgen zal hebben voor de familie van miljoenen die ze nog nooit heeft ontmoet.

“Het is niet zomaar een kleine act die ik speel, deze mensen komen naar onze boerderij en vertellen hoeveel het hen heeft geraakt en ik weet wanneer ze iets zouden kunnen schelen,” zei ze.

Problemen in de buurt

Meest recentelijk was die zorg gericht op een lokaal bedrijf, Proverb Estates, dat land achter Twin Pines Farm kocht om een ​​reeks herenhuizen te bouwen. Bezorgd dat de ontwikkeling haar boerderij en de omliggende percelen zou verstoren, plaatste Pyle video’s waarin ze haar minachting voor de beslissing uitte.

Ze speelde de politiek van de ontwikkeling na met dieren zoals Gus het varken als de ontwikkelaar en haar kudde babygeiten als de boeren in de buurt. Ze gaf haar volgers updates, onthulde de laatste roddels en liet fans zien hoe het was om haar mening te uiten tijdens de vergadering van de planningscommissarissen, waarbij ze een onuitgesproken regel overtrad om geen politiek te bespreken in de Mommy Farmer-gemeenschap.

Uit angst dat haar ontluchting zou leiden tot vete tussen de online familie, hield ze dagelijks video’s bij van dartelende vogels en pony’s. Maar tot haar verbazing was de reactie eensgezind. Nooit eerder had de innerlijke werking van de lokale regering van Missouri dit soort strijdkreten gecreëerd van gebruikers van sociale media van Ierland tot Australië. ‘Maak mama niet boos,’ waarschuwden ze.

“Zelfs collega-ontwikkelaars uit het hele land becommentariëren en analyseren de situatie, gaven me hun input en zeiden dat (de ontwikkeling) er niet goed uitzag”, zei Pyle. “Het was echt een unieke situatie. Dat had ik niet verwacht… Iedereen begreep waar ik vandaan kwam.”

De steun zorgde niet voor extra druk op raadsleden om tegen de ontwikkelaar te stemmen, leidde niet tot rellen in de straten of protesten van reizigers van buiten de staat bij het stadhuis van Blue Springs. Raadsleden zeggen zelfs dat ze niet wisten dat het probleem online van de grond was gekomen en nog nooit van Pyle’s sociale media-account hadden gehoord. Maandag werd het plan van de ontwikkelaar door de gemeenteraad geschrapt en had Mama Boer er weinig mee te maken.

Met alle collectieve verontwaardiging kwamen de werelden van Mommy Farmer en Rebecca Pyle de boer nooit in botsing. Maar dat maakt de eerste niet minder reëel voor de miljoenen die haar nodig hebben.

“Er zullen mensen in deze wereld zijn die altijd het gevoel zullen hebben dat ze gehoord moeten worden en dat elk probleem door hen moet worden aangepakt en dat ze de hele tijd in de zeepkist zitten,” zei ze.

Dat is Pyle niet en ze wil die druk niet.

“Mensen raken zo vastgelopen door de dagelijkse stress van het leven”, zei ze. “Soms moet je gewoon lachen om babygeiten.”

Gerelateerde verhalen van Kansas City Star

Profielafbeelding van Matti Gellman

Ik ben een breaking news-reporter, die helpt bij het verslaan van ongelijkheidskwesties met betrekking tot ras, geslacht en klasse in het stedelijk gebied.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in