Kaartspellen, muziek, daten en gipsplaten: hoe TikTok jonge Montanans helpt beroemd te worden | Lokaal nieuws

0
129


Toen de in Helena geboren Austyn JR Brown net van de middelbare school kwam, raakte hij in een dip.

College klonk niet goed, en handelsschool was ook niet logisch voor hem. Hij hoopte iets te kunnen doen met zijn acteerwerk. Hij had een hoofdrol gespeeld in bijna elk toneelstuk waarin hij ooit had gespeeld, en dat maakte hem gelukkig.

Terwijl hij zijn opties verkende, begon hij in 2019 video’s op TikTok te plaatsen. Hij had niet veel van een ander doel voor ogen dan zichzelf aan het lachen te maken en enkele van zijn theatrale karbonades te laten zien. In zijn eerste week uploadde hij meer dan 40 video’s, waarmee hij al snel zo’n 10.000 volgers verzamelde. Het was een vrolijke hobby die hem deed denken aan de gekke sketches die hij van hem en zijn broers filmde toen ze jonger waren.

Op een dag filmde Brown een video waarin hij grappen maakte over Cards Against Humanity, een berucht komisch kaartspel waarbij spelers de lege plekken van zinnen invullen door absurde en botte kaarten te gebruiken.

Mensen lezen ook…Austin JR Brown

De populaire TikTok-maker Austyn JR Brown bedankt zijn publiek in een video voor hun steun op 25 oktober 2020. Deze afbeelding is een screenshot van zijn eenjarig jubileumvideo op TikTok.


Hoffelijkheidsfoto


De volgende ochtend zoemde en zoemde zijn telefoon. Van de ene op de andere dag was zijn video Cards Against Humanity meer dan vier miljoen keer bekeken, waardoor hij in de publiciteit kwam.

“Het was zo surrealistisch”, zei Brown. Toen hij zich voor het eerst realiseerde wat er aan de hand was, raakte hij bijna in paniek. “Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou kunnen gebeuren, als het al zou kunnen gebeuren, om eerlijk te zijn.”

Een paar video’s later kreeg hij een sponsorovereenkomst met het kaartspelbedrijf “What Do You Meme?” en het geld begon te stromen.

‘Oké, dit zou iets kunnen zijn. Dit kan doorgaan zolang ik doorga,’ herinnerde Brown zich dat hij dacht. De opmerkingen en berichten over hoe zijn video’s de dagen van mensen opfleurden, dienden als inspiratie, en hij veranderde zijn doelen om mensen aan het lachen te houden.

Maanden gingen voorbij en hij werkte samen met entertainers uit Miami en Los Angeles.

TikTok had Austyn JR Brown bekend gemaakt en geld in zijn zak gestopt, allemaal vanuit zijn slaapkamer in Helena. En hij is niet de enige Montanan die het doet.

TikTok werd in 2017 voor het Amerikaanse publiek gelanceerd en is sindsdien enorm populair geworden. Dankzij het korte videomodel kunnen kijkers in slechts een paar minuten door tientallen video’s scrollen, wat elke dag miljoenen en miljoenen views genereert.

De app heeft een For You-pagina, waarop video’s van het hele platform worden geselecteerd op basis van uw kijkgewoonten. Een gelukkige maker kan zijn video laten uitzenden op iemands For You-pagina en plotseling viraal gaan. Iedereen kan overal beroemd worden, een belangrijke stap om plattelandsmensen in de schijnwerpers te krijgen.

Voor sommige entertainers is dit platform de sleutel geweest om hun carrière van de grond te krijgen, vooral in industrieën die meestal een jonge hoopvol nodig hebben om in een grote stad te zijn.

Dat is iets waar de door Billings opgevoede muzikant Jonah Prill tegenaan liep.

“Kijk naar de jaren ’90 en 2000. Je had alleen cd’s en de grootste wereldwijde uitzending die je kon krijgen was televisie,’ zei Prill. Vroeger moesten muzikanten naar een muziekstad reizen om een ​​kans te maken op roem, zei hij, of hoopten ze opgemerkt te worden door een verkenner. Dat maakte beroemd worden uit Montana een zware taak. “Maar op sociale media kan iedereen een gitaar oppakken.”Billings inheemse Jonah Prill

Jonah Prill, geboren in Billings, vertegenwoordigt Montana op ‘American Song Contest’.


Afbeelding met dank aan NBC


Prill begon zijn aanwezigheid op sociale media door zijn fotografie op Instagram te plaatsen, een platform voor het delen van foto’s. Net als Brown wist hij niet zeker wat zijn carrière zou zijn, en zijn inhoud weerspiegelde dat. Toen hij uitbreidde naar TikTok, begon hij over zijn hobby’s te posten en liet hij zien dat hij experimenteerde met verschillende opties. Sommigen gingen viraal en brachten zo’n 100.000 volgers onder zijn riem, maar hij voelde zich nog steeds richtingloos.

Op een gegeven moment plaatste hij een video waarin hij zijn gitaar bespeelde, en zijn media begonnen te bloeien. De video’s van hem die zong, harmonica speelde en tokkelde, bezorgden hem optredens in het hele land, en hij belandde uiteindelijk in Nashville, Tennessee om zijn werk te schrijven en op te nemen.

Hij speelt tussen de groten, zei hij, maar het had niet zo snel kunnen gebeuren zonder sociale media.

“Als TikTok er niet was geweest, zou het jaren van reizen en shows hebben gekost en een bordje op Shiloh vasthouden met de tekst ‘Kom naar mijn show!'”, zei Prill. “Ik kan in een minuut online honderd fans bereiken, of ik kan een akoestisch optreden spelen en vijf fans krijgen.”gitaar.jpg

Jonah Prill speelt op de Eighth Grade Talent Show op Will James Middle School.


Foto met dank aan Kim Prill


Voor sommige sterren was het onbedoeld viraal gaan. De in Bozeman gevestigde Ashley en Brittany Luly, of ‘Die Drywall Chicks’, plaatsten voor de lol video’s van het gipsplaatbedrijf van hun familie en waren verrast dat de uitzichten omhoogschoten. Sommige van de eerste paar virale video’s bleven ervoor zorgen dat hun telefoons werden afgesloten vanwege de overweldigende gegevens.

Hun merk veranderde in het tonen van vrouwen in een mannenwereld, met hun stijlvolle make-up en haar terwijl ze op stelten liepen en hun handen vuil maakten. Lowes en McDonald’s betaalden hen om hun producten te promoten, en ze werden goed erkend op een congres in Arizona voor mensen in de bouwsector.

Ze zeiden dat ze zich soms ongemakkelijk voelen om in het openbaar herkend te worden, maar ze hebben geleerd de zilveren voering te zien. Brittany herinnert zich een vrouw die op haar schouder tikte in een Bozeman WinCo en vroeg of haar 6-jarige dochter een handtekening kon krijgen. Bretagne was eerst geschokt.

“Welke 6-jarige kijkt hoe ik gipsplaat ophang?” dacht Bretagne.

Maar ze herkende het voor wat het was: jonge meisjes die werden geïnspireerd om werelden te betreden waarvan ze niet wisten dat ze erbij konden komen.Inwoner van Huntley vindt viraal succes met datingshow 50 Dates 50 States

Matt Wurnig staat naast zijn op maat verpakte Dodge Challenger 2021 op de ranch van zijn ouders in zijn geboorteplaats Huntley. Wurnig is de ster en maker van de virale datingserie 50 Dates 50 States, die sinds de oprichting in 2020 alleen al meer dan 22 miljoen keer is bekeken op TikTok. thuisbasis.


AMY LYNN NELSON, FACTURATIEGAZETTE


Inspiratie is een gedeeld gevoel onder de makers van Montana. De door Huntley opgevoede entertainer Matthew Wurnig, die een dating-realityshow op TikTok heeft gemaakt met de naam 50 Dates 50 States, wil dat kleine stadskinderen weten dat ze een plaats in entertainment hebben. Veel van zijn creatieve wortels kwamen uit zijn Huntley-avonturen en jeugdvrienden, en hij zei dat Montana hem het karakter en de integriteit gaf die hij nodig had om opgemerkt te worden door producenten.

‘Je hoort niet veel uit Montana komen,’ zei Wurnig. “Als ik een of ander Montana-kind kan inspireren om hun dromen na te jagen en naar de sterren te schieten, vind ik dat cool.”

Ondanks de verspreiding van roem, verschijnen Montananen minder vaak in de schijnwerpers dan hun leeftijdsgenoten. Als Prill een muzikant van buiten de staat ontmoet in Nashville, komen ze meestal uit Georgia, Texas of North Carolina. Het is vooral moeilijk wanneer Montana de neiging heeft om muziek en entertainment als carrières te ontmoedigen, en hun kinderen ertoe aan te zetten naar de universiteit of handelsscholen te gaan, zei Prill.

“Muziek lijkt uitgesloten te zijn in het Westen,” zei Prill.

Brown ziet Montananen of mensen op het platteland ook niet vaak in zijn branche, en hij heeft mensen van over de hele wereld ontmoet.

Maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in een voorproefje van roem, zei Brown dat TikTok het proberen waard is.

“Doe het gewoon. Ken je de meme van Shia LeBouf? ‘Doe het gewoon! Laat je dromen geen dromen zijn!’” zei Brown. “Hoe meer moeite je ergens in steekt, hoe meer vrucht het zal dragen.”

“…op sociale media kan iedereen een gitaar oppakken.”

-Jonah Prill, muzikant

Citaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in