K18 tikt TikTok-influencer Anna Sitar aan om haar nieuwe campagne te regisseren

0
23


Alle producten op Glossy Pop zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redactie. Wanneer u echter iets koopt via onze winkellinks, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Nadat de omzet- en verkoopdoelen voor het jaar al zijn behaald, zit K18 behoorlijk. Om op te frissen, lanceerde K18 eind 2021 in Sephora en lanceerde vervolgens een TikTok-campagne, in januari 2022, die resulteerde in alomtegenwoordigheid en 11 miljard views. De hashtag #K18hair heeft 445 miljoen views. Met een lange creatieve leiband en budget over, besloot het merk groots te gaan voor zijn laatste campagne van het jaar, door TikToker Anna Sitar (12,1 miljoen volgers) in te schakelen om een ​​aangesloten tv-commercial te regisseren. De commercial debuteerde vrijdag en zal in ieder geval tot eind november te zien zijn.

K18 zal de advertentie ook op TikTok weergeven, via het topfeedprogramma van het platform, gericht op de demo van het kernpubliek. Het topfeedprogramma geeft de advertentie van een merk weer zoals de vierde videogebruikers zien wanneer ze hun Voor jou-pagina openen. K18 baseerde dit besluit op onderzoek uit een onderzoek in opdracht van TikTok. Volgens AdAge bleek uit de studie dat “wanneer deelnemers een merk op TikTok zagen en het vervolgens op tv zagen, ze een toename van 4% hadden in visuele aandacht voor merkaanwijzingen en een toename van 6% in ondersteunde merkherinnering, wat betekent dat ze correct de merken die ze zagen van een meerkeuzelijst in een vragenlijst na blootstelling aan advertenties.”

De advertentie is getimed om in lijn te zijn met Sephora’s Beauty Insider-uitverkoop, die begon op ongeveer 28 oktober, afhankelijk van het lidmaatschapsniveau, en loopt tot en met 7 november. Met de verkoop kunnen leden 10-20% besparen op het heldenproduct van K18, de Leave-in Moleculair reparatiemasker. Het merk verkoopt ook twee shampoos voor $ 36 per stuk. Als het merk organiseert zelden verkopen, de campagne is bedoeld om nieuwe klanten aan te moedigen het product te proberen.

“We zijn grote fans van Anna Sitar sinds ze in 2020 op TikTok kwam en ieders hart deed smelten”, zegt Michelle Miller, K18’s svp van wereldwijde marketing. Miller merkte op dat Sitar’s invloed op haar volgers ook haarproducten was. Toen, in augustus, plaatste Sitar organisch over K18 en riep het Repair Mask uit als het enige product dat haar haar had gered tijdens een reis naar Italië. Miller en haar team hebben toen contact opgenomen over een partnerschap. “Ze is een van die makers die niet veel betaalde partnerschappen aangaat. In haar opmerkingen vragen mensen haar [why she doesn’t do more]en ze zegt altijd: ‘Ik moet echt van het merk houden’,’ zei Miller.

“Het was een andere benadering van storytelling dan we gewoonlijk doen”, zegt Jen Herr, K18 vp van creative. “Meestal creëren we het concept en casten we vervolgens talent. Hiervoor werd omgedraaid. Anna is een creatieve krachtpatser en had veel ideeën voor concept, overgangen en bewerkingen. We hadden zoveel plezier om de volkstaal van TikTok naar een meer traditioneel commercieel productiekader te brengen.” Sitar heeft een MFA in cinematografie en film- en videoproductie van Loyola Marymount University.

Sitar staat bekend om haar “I don’t want it” slogan en video’s; haar TikTok-bio luidt: “CEO van ‘Ik wil het niet.'” In wezen gebruikt ze de uitdrukking in verwijzing naar droomscenario’s en zegt dat als dat scenario niet het geval is, ze het niet wil.

In de K18-campagne zegt Sitar: “Als mijn haarmasker de schade niet binnen vier minuten van binnenuit ongedaan maakt, … [if it] herstelt mijn haar niet echt van het bleekmiddel, föhnen, mijn stijltang te hoog aanbrengen; als het niet wetenschappelijk bewezen is dat mijn haar glad, zacht en veerkrachtig aanvoelt, zodat ik maar de kleinste hoeveelheid nodig heb en ik het niet hoef uit te wassen; en als het niet wordt aanbevolen door mijn haarstylist… wil ik het niet!”

Sitar’s “I don’t want it” TikToks worden gefilmd voor een spiegel, telefoon in de hand. Samen besloten het merk en Sitar om een ​​(veel) hogere productieversie te maken.

De campagne kostte het merk zes cijfers, hoewel Miller zei dat het totaal minder dan een half miljoen dollar was. “Op de dag dat ik mocht optreden, dacht ik: ‘Wauw, dit is precies wat ik me had voorgesteld’, zei Sitar. Ze merkte op dat, na een Zoom-gesprek met het K18-team, te zien dat de set “perfect” was geworden, zo’n geweldig gevoel voor haar als maker was. “Het is zo moeilijk om uit te spreken wat je visueel in je hersenen ziet,” zei ze. Sitar zal in november ook een meet-and-greet doen met K18 in Sephora in The Grove in Los Angeles.

“Ik heb nog nooit een bedrijf zo snel zien groeien en ik ben bij snelgroeiende bedrijven geweest”, zei Miller. Ze werkte eerder bij merken als Kosas en Too Faced. Omdat K18 zijn doelen voor 2022 al heeft overtroffen, is het bevrijd van de typische beperkingen waar een marketingcampagne tegenaan kan lopen.

“Het merk is super hot, dus er is niet veel druk om ervoor te zorgen dat het X aantal verkopen genereert; het is niet dat soort campagne waarbij het wordt gemeten aan de hand van de statistieken, “zei Miller. “We wilden iets spetterends maar authentieks doen, en we kregen allemaal koude rillingen rond dit idee. Het doel is simpelweg om door te gaan met het opbouwen van merkliefde en om K18 de wereld in te krijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in