Julia Fox vertelt TikTok dat ze autisme heeft nadat fans op haar vertoon van willekeurige kennis hebben gewezen

0
9


Julia Fox is openhartig over hoe haar autisme haar veel speciale vaardigheden heeft gegeven, waaronder kennis van willekeurige feiten.

De Ongeslepen edelstenen star is onlangs een van TikTok’s favoriete makers geworden, met video’s die poëtisch worden over feminisme tot verwijdering van vrouwenhaat. Daarom kwam het niet als een verrassing dat fans Fox vierden nadat ze in een recente TikTok-commentaar had gezegd dat ze autisme heeft.

Donderdag plaatste het 32-jarige model een video voor haar een miljoen volgers over de gendergerelateerde prijzen voor bepaalde producten voor persoonlijke verzorging en hygiëne. In haar TikTok wees Fox erop dat rogaine – dat vaak door mannen wordt gebruikt om de haargroei te bevorderen en haaruitval te voorkomen – in de Verenigde Staten is vrijgesteld van omzetbelasting.

“Dat betekent dat het als een noodzaak wordt beschouwd en dat mannen er geen belasting over hoeven te betalen”, filmde ze zichzelf terwijl ze zei. “Maar Raad eens? Tampons en maandverband, niet vrijgesteld van belasting.”

“Het is gewoon zo meer dan seksistisch, vrouwonvriendelijk,” voegde Fox eraan toe. “Het is op dit moment gewelddadig zoals het kapitalisme vrouwen afperst.”

Net zoals het commentaargedeelte onder alle TikTok-video’s van Fox, prezen fans de acteur met opmerkingen als “JULIA VOOR PRESIDENT” en “Mijn religie is Julia Fox”. Maar toen een gebruiker schreef: “Wat?! Meid, je willekeurige kennis is fascinerend,” antwoordde Fox: “Het is mijn autisme lol”.

Haar reactie kreeg meer dan 7.500 likes, terwijl andere neurodivergente gebruikers hun opwinding uitten dat Fox net als zij is.

“Ik wist dat ik wat neurodivergente energie voelde en het was niet alleen de mijne”, merkte iemand op.

‘Ik wist dat je een van ons was,’ zei iemand anders.

Een gebruiker realiseerde zich: “Dus daarom maak ik contact met je en hou ik zo van je infodumps. Je vertegenwoordigt ons zo goed”, terwijl een ander schreef: “Ik had geen idee dat je autisme had! Je bent al een geweldig rolmodel, maar nu meer voor mij, aangezien ik ook autisme heb.”

Julia Fox vertelt TikTok dat ze autisme heeft (TikTok / Julia Fox)

Julia Fox vertelt TikTok dat ze autisme heeft (TikTok / Julia Fox)

Julia Fox opende eerder over neurodivergent zijn in een TikTok die afgelopen oktober werd gepost. Neurodivergent, of ‘neurodiversiteit’, is een term die wordt gebruikt om mensen te beschrijven wiens hersenen zich anders ontwikkelen of anders werken als gevolg van een medische stoornis, een leerstoornis of andere aandoeningen.

In de video onthulde Fox dat ze lijdt aan zowel aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) als obsessieve compulsieve stoornis (OCS). Op de vraag van een fan hoe ze haar carrière navigeert terwijl ze neurodivergent is, zei ze: “Ik heb periodes van grote productiviteit, waar ik aan de top van de wereld sta, en gewoon het gevoel heb dat ik onoverwinnelijk ben. En dan heb ik momenten van diep, diep, diep, stilstaand gevoel. Alsof ik gewoon niet kan bewegen.”

Ze voegde eraan toe dat ze “nooit echt heeft gesproken over” haar ervaring met het omgaan met de stoornissen in het openbaar. “ADHD is echt zwaar”, vervolgde Fox. “Ik heb ook een beetje OCS, waarvan ik me net realiseerde dat het OCS was omdat ik het aantal letters in woorden in mijn hoofd telde, en ik zou altijd willen dat ze tot 10 kwamen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in