Julia Fox vertelt TikTok dat ze autisme heeft, fans reageren

0
13


Julia Fox, de acteur en het model dat bekend staat om haar unieke outfits en aanwezigheid op sociale media, is eerder open geweest over neurodivergent zijn. Nu vieren fans feest na de Ongeslepen edelstenen star zei in een recente TikTok-commentaar dat ze autisme heeft.

Fox plaatste donderdag een informatieve video op TikTok over hoe seksisme wordt ingebakken in bepaalde huishoudelijke en hygiëneproducten, waarop een commentator antwoordde: “Wat?! meisje, je willekeurige kennis is fascinerend”, samen met een geschokte emoji met een exploderend hoofd.

Daarop antwoordde Fox: “Het is mijn autisme lol.” Haar reactie heeft vrijdagmiddag meer dan 7.400 likes gekregen.

Een TikTok-gebruiker reageerde op Fox en schreef: “HUGE W FOR HAWTISTICS OVERAL”, samen met hun eigen video.

Julia Fox, autisme, TikTok
Hierboven poseert Julia Fox op Heidi Klum’s Halloween-feest in New York City op 31 oktober. Fans van het model vieren feest nadat de ster “Uncut Gems” in een recente TikTok-opmerking zei dat ze autisme heeft.
Taylor Hill/Getty Images

“Laten we gaan! Dit bevestigt mijn theorie dat autistische b****es in feite de heetste, coolste, slimste zijn…”, zegt TikTok-gebruiker tometomushroom in de clip. “Geverifieerd, zonder twijfel…Ze is een van ons. Ze is een van ons, jullie allemaal. Ze is een van ons. We…gewonnen!”

“Het is een superkracht”, antwoordde een TikTok-gebruiker op Fox’s “autisme”-commentaar. “ADD is mijn superkracht, ik kan multitasken als geen ander.”

Een andere persoon zei dat ze het ook kunnen begrijpen: “Ik had geen idee dat je autisme had! Je bent al een ongelooflijk rolmodel, maar nu meer voor mij, omdat ik ook autisme heb.”

De video waar fans commentaar op gaven, werd donderdag gepost toen Fox zei dat het haargroeiproduct voor mannen Rogaine belastingvrij is, wat betekent dat het “als een noodzaak wordt beschouwd”.

Ze vervolgde door in haar video te zeggen dat tampons, maandverband en beha’s echte levensbehoeften zijn, maar niet vrijgesteld zijn van belasting.

“Het is gewoon zo voorbij: seksistisch, vrouwonvriendelijk – het is gewelddadig op dit punt, de manier waarop het kapitalisme vrouwen afperst,” zei Fox. “Echt, het perst vrouwen af.”

Fox heeft eerder TikToks gepost over het onderwerp neurodiversiteit.

In september maakte ze een video om de vraag van een fan over “navigeren” te beantwoorden [her] carrière terwijl je neurodivergent bent.”

“Het is heel moeilijk geweest. Ik heb periodes van grote productiviteit, waarbij ik als de beste van de wereld sta en het gevoel heb dat ik onoverwinnelijk ben”, zegt ze in de video van 30 september. “En dan heb ik momenten van diep, diep, diep stilstaand gevoel, alsof ik gewoon niet… kan bewegen. En ik heb er nooit echt over gesproken, maar ADHD is echt moeilijk. Ik heb een beetje van OCS ook.”

Veel fans prezen Fox ook voor haar openhartigheid in het commentaargedeelte van die video, waarbij één persoon schreef: “relatable queen”.

Nieuwsweek heeft contact opgenomen met vertegenwoordigers van Fox voor commentaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in