Julia Fox praat over ADHD en OCD in een TikTok-video

0
26


@juliafox

Als antwoord op @auroriborealis is er nog meer.

♬ origineel geluid – Julia fox

Julia Fox vertelt hoe het is om neurodivergent te zijn, een term die wordt gebruikt om een ​​type brein te beschrijven dat “anders is dan de ‘norm'”, Sharon Kaye-O’Connor, LCSW, een psychotherapeut die gespecialiseerd is in neurodiversiteit, eerder vertelde POPSUGAR. In een openhartige TikTok sprak Fox over haar ervaring met ADHD en OCS. “Het is heel moeilijk geweest”, zegt ze. “Ik heb periodes van grote productiviteit … en dan heb ik momenten van diep, diep, diep stilstaand gevoel, alsof ik gewoon niet kan bewegen. Ik heb er nooit echt over gesproken, maar ADHD is echt moeilijk.”

Fox’s beslissing om open te staan ​​over haar diagnoses kwam naar aanleiding van een eerdere TikTok-video die werd gedeeld door neurospicebag. In de video speculeert een jonge vrouw dat Elle Woods van “Legally Blonde” autisme heeft, en dat vrouwen die als ditzy worden bestempeld vaak in het autismespectrum zitten.

In de afgelopen jaren zijn vrouwen met autisme meer zichtbaar geworden in de media met beroemdheden, zoals Sue Ann Pien, die over hun diagnoses spraken. Als gevolg hiervan worden mensen zich meer bewust van de complexe strijd waarmee vrouwen specifiek worden geconfronteerd. Volgens de National Autistic Society presenteert autisme zich anders bij vrouwen en mannen, en het eerdere onvermogen om dit te herkennen resulteerde in een vertraagde diagnose voor veel vrouwen, een probleem waar Demi Burnett eerder over heeft gesproken.

Dit nieuwe perspectief op autisme bij vrouwen heeft vrouwen in staat gesteld te herdefiniëren wat het betekent om neurodivergent te zijn.

In de reacties van de @neurospicebag-video, die nu bijna 65.000 likes heeft, becommentarieerde Fox een emoji met opgeheven hand. Een TikTok-gebruiker heeft Fox ook getagd – die in het verleden open is geweest over haar geestelijke gezondheid – om haar input te krijgen. “Kun je een video maken over het navigeren door je carrière terwijl je neurodivergent bent?” vroeg de gebruiker.

Hoewel kort, leidde Fox’ reactie over haar ervaring met ADHD en OCD tot een openhartig gesprek over geestelijke gezondheid onder haar fanbase. Voor degenen die niet bekend zijn met ADHD, wordt de stoornis vaak gedefinieerd als een onvermogen om zich te concentreren, maar het kan veel complexer zijn – en nogmaals, de symptomen kunnen verschillen tussen vrouwen en mannen. Voor sommige mensen kunnen bepaalde ADHD-symptomen slopend zijn, waaronder extreme stemmingswisselingen, slechte organisatorische vaardigheden, het starten van nieuwe taken voordat ze de oude afmaken, het onvermogen om met stress om te gaan, en meer.

Fox beschreef ook haar problemen met OCS, waarvan ze aangeeft in haar video dat ze pas onlangs is gediagnosticeerd. “Vroeger telde ik het aantal letters in woorden in mijn hoofd”, zegt ze. “Ik zou altijd willen dat ze 10 bereiken… Als ik geen wiet rook, ben ik letterlijk aan het tellen.”

OCS is ook een vaak onbegrepen stoornis. In plaats van simpelweg te resulteren in een behoefte om de zaken ordelijk te hebben, omdat de stoornis vaak in de media wordt geclassificeerd, kan de stoornis leiden tot zeer moeilijk te beheersen dwanghandelingen en opdringerige gedachten die voor andere mensen weinig zin hebben.

In het commentaargedeelte van de video van Fox bedankten fans het model voor haar kwetsbaarheid en voor het promoten van open discussies over geestelijke gezondheid. Een gebruiker schreef: “Bedankt voor het delen van Julia – waardoor we ons allemaal een beetje meer begrepen voelen.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in