Joe Rogan roept op tot TikTok-verbod: ‘Het is Chinese spyware’

0
11


Volgens Joe Rogan bespioneert China openlijk Amerika via TikTok en internationale studenten.

De komiek en podcast-presentator, 55, deelde zijn gedachten en theorie├źn over de laatste aflevering van De Joe Rogan-ervaring met zijn gast, komiek Bridget Phetasy.

Joe Rogan en comp met TikTok-telefoon
Joe Rogan noemde TikTok ‘Chinese spyware’ tijdens een recente aflevering van zijn podcast ‘The Joe Rogan Experience’.
Carmen Mandato / Drew Angerer / Lucas Schifres / Getty Images

De veiligheid van TikTok-gebruikers is meerdere keren besproken sinds het de afgelopen jaren bekendheid kreeg.

In augustus 2020 tekende president Trump een bevel om TikTok te verbieden in het belang van de nationale veiligheid. Hoewel er voortdurend claims zijn ingediend tegen het moederbedrijf ByteDance, heeft het consequent ontkend dat het gebruikersinformatie deelt met derden.

In augustus schreef inlichtingenexpert Michael Lammbrau voor: Nieuwsweekbeschrijven TikTok als “China’s Trojaanse paard” in Amerika.

“Het is Chinese spyware”, zei Phetasy over TikTok tijdens een gesprek over sociale media op De Joe Rogan-ervaring.

‘Het is Chinese spyware,’ beaamde Rogan.

“Waarom laten we mensen dit op hun telefoon zetten?” vroeg Phetasy.

“Het zou verboden moeten worden.” zei Rogan. ‘Ik zeg dit omdat ik met beveiligingsexperts praat. Het is gevaarlijk.’

Hij beschuldigde ByteDance verder van het gebruik van TikTok om de locatie van specifieke Amerikaanse burgers te targeten, waaronder Chinese dissidenten.

TikTok wordt niet alleen beschuldigd van het delen van gebruikersinformatie en zelfs locaties, maar heeft ook te maken gehad met meerdere beschuldigingen van het verspreiden van valse informatie. Nieuwsweek onderzocht deze beweringen in maart 2022 met een Misinformatie Monitor.

“Ik heb met beveiligingsexperts gesproken en zij hebben het hele systeem uitgelegd hoe het werkt.” Rogan zei over de innerlijke werking van TikTok.

Phetasy voegde eraan toe dat China via TikTok “de hersens van onze jeugd breekt en ze in pudding verandert”.

Rogan beschuldigde de Chinese regeringen er ook van hun burgers naar hogescholen in de VS te sturen voor onderzoeksmissies.

“Ze hebben een supergeavanceerd systeem om universiteiten te infiltreren, omdat we een open samenleving hebben, dus vanwege onze open samenleving sturen ze in feite werknemers van de Chinese regering hierheen om onderwijs te krijgen,” zei Rogan.

“Ze worden opgeleid en infiltreren universiteiten en ze ontdekken al dit onderzoek dat gaande is, in welke categorie, in wat voor ding dan ook, en dan nemen ze al dat spul mee terug naar China.”

Rogan voegde toe: “We voeden hun vooruitgang door innovatie die plaatsvindt in Amerika.”

In juli 2022 zei een chef van de Britse inlichtingendienst MI5 tijdens een toespraak over de spionagedreiging van Peking dat 50 Chinese studenten de afgelopen drie jaar Britse universiteiten hadden verlaten nadat strengere beperkingen waren opgelegd.

Britse krant de bewaker meldde dat Ken McCallum, directeur-generaal van MI5, zei dat het bureau zijn inspanningen tegen Chinese spionageactiviteiten had verdubbeld in een gezamenlijke waarschuwing met de FBI.

Hij sprak samen met Christopher Wray, directeur van de FBI. “We zien consequent dat het de Chinese regering is die op lange termijn de grootste bedreiging vormt voor onze economische en nationale veiligheid”, zei Wray.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in