Jendamark Automation koopt 120 ha Seaview Predator Park in NMB

0
15


Technologiebedrijf Jendamark Automation van Nelson Mandela Bay heeft het 120 hectare grote Seaview Predator Park gekocht voor een onbekend bedrag met de bedoeling het te ontwikkelen tot een centrum voor natuurbehoud en rehabilitatie.

Jendamark-medewerkers (van links) Morné Muller, Cameron le Roux, Goodwill Mabena, Asanda Madikizela en Helena Rademeyer verkennen het nieuw verworven 120 hectare grote Seaview Private Sanctuary.  Bron: Geleverd

Jendamark-medewerkers (van links) Morné Muller, Cameron le Roux, Goodwill Mabena, Asanda Madikizela en Helena Rademeyer verkennen het nieuw verworven 120 hectare grote Seaview Private Sanctuary. Bron: Geleverd

Volgens de operationeel directeur van Jendamark, Siegfried Lokotsch, is het Seaview Private Sanctuary, zoals het nu bekend staat, geen commercieel toeristisch bedrijf en zal het niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. Het centrum zal fungeren als een buitenverblijf voor medewerkers, klanten en gemeenschapsgroepen van Jendamark, aldus het bedrijf.

“Maar als we eenmaal aan de gang zijn, is elk educatief of gemeenschapsverheffingsprogramma welkom om ons gratis aan te melden voor een bezoek aan onze faciliteit. We willen iets teruggeven aan onze gemeenschap en mensen informeren over het belang van het beschermen van onze dieren in het wild”, aldus Lokotsch.

Volgens Lokotsch is Jendamark bezig met het ontwikkelen van een veld- en wildbeheerplan voor de lange termijn in overleg met een natuurdierenarts en milieuspecialist.

“We willen de biodiversiteit begrijpen en ecologisch het juiste doen in termen van de soorten die we introduceren, de inheemse vegetatie en het draagvermogen van het land.

“Momenteel hebben we verschillende vrijlopende soorten, zoals verschillende reeën, giraffen en zebra’s. Er zijn geen dieren in kooien en geen gevaarlijk wild. Alle grote katten waarvoor het park eerder bekend was, zijn door de voormalige eigenaren herplaatst, “zei hij.

Omdat water voor de dieren schaars is, zijn er regenwatertanks geïnstalleerd en wordt een boorgat gezonken om toegang te krijgen tot een constante grondwatervoorziening.

Bestaande faciliteiten moeten worden geüpgraded

Lokotsch zei dat de eerste fase van de herontwikkeling binnen de komende zes tot twaalf maanden voltooid zou zijn, te beginnen met hoogbeveiligde geëlektrificeerde omheiningen om stropers buiten te houden en dieren en bezoekers te beschermen.

Ook de bestaande voorzieningen, waaronder het restaurant, de blokhutten, de campings, de sanitairgebouwen en de braairuimtes, worden opgewaardeerd.

“Onze visie is om mountainbike- en wandelpaden te hebben die het terrein doorkruisen, zodat het een heel speciaal openluchtrecreatiecentrum wordt waar mensen onze ongelooflijke dieren in het wild kunnen ontmoeten”, zei Lokotsch.

Afrikaanse pinguïns bedreigd door scheepslawaai in Algoa Bay

Werkgelegenheid creëren

“In de komende twee jaar willen we 30 tot 50 banen creëren in de lokale gemeenschap, helpen bij het bouwen van paden en het verwijderen van uitheemse invasieve soorten zoals zwarte lel, die we hen zullen helpen inpakken en verkopen als braaihout voor extra inkomsten .”

Hij zei dat de nieuwe investering in lijn was met de bestaande inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid, zoals de zonne-energiecentrale op het dak die de productiefaciliteit van stroom voorziet, en zijn kernactiviteit van het ontwikkelen van assemblageoplossingen voor elektrische voertuigen, evenals katalysatoren, die schadelijke uitlaatemissies verminderen. .

“Wat we als techbedrijf ook hebben gerealiseerd, is dat het aantrekken en behouden van gespecialiseerde vaardigheden meer is dan geld. Voor de nieuwe generatie techtalent zijn gedeelde waarden en welzijnsprikkels net zo belangrijk als salarissen boven de markt. We denken dus voortdurend aan authentieke manieren om een ​​goede bedrijfsburger en de favoriete werkgever te zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in