Jellysmack wedt miljoenen op Azië’s volgende YouTube- en TikTok-sterren

0
12


TOKIO – SoftBank Group-gesteunde Jellysmack, dat makers van inhoud helpt om YouTube- en TikTok-sterren te worden, lanceert een spree voor groei in Azië, na personeelsreducties eerder dit jaar.

De in New York gevestigde start-up, formeel bekend als Keli Network., zei dat het samenwerkt met het in Kuala Lumpur gevestigde WebTVAsia om $ 30 miljoen (S $ 42,7 miljoen) te investeren in opkomende influencers, van wie de meeste in de media zijn. reus’s lijst. Dat geld maakt deel uit van een pakket van 500 miljoen dollar dat Jellysmack heeft gereserveerd om social media-persoonlijkheden te financieren, omdat het gokt op hun groei op lange termijn.

De financiering van Jellysmack verschilt van de fondsen van creators die zijn opgezet door Alphabet en Meta Platforms., die betalen voor video’s die kijkers vastleggen. Jellysmack biedt vooraf contant geld – op basis van het bestaande en verwachte toekomstige werk van de makers, waardoor ze geld kunnen uitgeven aan productieapparatuur of marketing – in ruil voor een verlaging van de inkomsten.

Een andere start-up die makers vooraf geld biedt, is Spotter uit Los Angeles, dat 600 miljoen dollar heeft voorgeschoten in ruil voor exclusieve licentierechten op de YouTube-backcatalogi en advertentie-inkomsten van makers.

Onder de selectie van Jellysmack bevinden zich ’s werelds grootste YouTuber Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie; Nas Daily’s Arabisch-Israëlische YouTuber Nuseir Yassin; en de Nigeriaans-Amerikaanse influencer Jackie Aina, die pleit voor diversiteit in de cosmetica-industrie.

Jellysmack is van plan om de 30 miljoen dollar over een periode van zes maanden in te zetten om makers te helpen ‘het MrBeast van Azië’ te worden, zei Ezechiel Ritchie, algemeen directeur van Jellysmack in de regio Azië-Pacific, verwijzend naar de Amerikaanse persoonlijkheid.

“Er is een markt voor; er is behoefte aan’, vertelde de heer Ritchie in een interview aan Bloomberg News. “Het is erg moeilijk voor traditionele makers of grote YouTubers om naar een bank te gaan en een lening te krijgen.”

Jellysmack, vorig jaar door de oprichter van SoftBank, Masayoshi Son, “een makerscollectief in de stijl van de 21e eeuw” genoemd, gebruikt machine learning om influencers en merken te helpen geld te verdienen met hun werk op platforms zoals Meta’s Instagram en Alphabet’s YouTube, waarbij ze een niet nader genoemd deel van de advertentie-inkomsten voor hun rekening nemen.

Zoals met veel van SoftBank’s grote weddenschappen in de ride-hailing- en e-commerce-sectoren, moest Jellysmack ook kosten besparen te midden van een wereldwijde technische malaise, en zes maanden geleden 8 procent van zijn personeel ontslaan toen het zich terugtrok op projecten die verband hielden met de crypto-sector. Maar de scheppende economie van $ 100 miljard is blijven groeien, aangewakkerd door de opkomst van korte video en door aspirant-artiesten die nog steeds ontheemd zijn door de pandemie.

Toen SoftBank vorig jaar in Jellysmack investeerde, trokken door durfkapitaal gesteunde bedrijven uit de scheppende economie financiering aan ter waarde van 939 miljoen dollar, het dubbele van het voorgaande jaar, volgens gegevens van Crunchbase. Jellysmack weigerde details over de investering van SoftBank bekend te maken, maar zei dat het geld het in de gelederen van eenhoorns katapulteerde met een waardering van US $ 1 miljard of meer. Het had toen een rooster van 200 klanten.

Jellysmack zegt dat het sinds 2019 tot nu toe meer dan 175 miljoen dollar aan inkomsten heeft uitbetaald aan makers en dat het nu 500 makers op contract heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in