Je Google Foto’s-herinneringen lijken veel meer op TikTok

0
32


Google Foto's-logo.

Google Foto’s heeft al een tijdje ‘Herinneringen’, dit zijn automatisch gegenereerde diavoorstellingen van afbeeldingen en video van een specifieke gebeurtenis of datum. Google werkt ze nu bij met meer foto’s en video’s, en andere functies zijn onderweg.

Op dit moment zijn Herinneringen meestal beperkt tot foto’s en korte video’s, die automatisch na elkaar worden afgespeeld wanneer ze worden geopend – in hetzelfde formaat als Verhalen op sociale-mediaplatforms. Ze worden meestal weergegeven als ‘2 jaar geleden’, ‘3 jaar geleden’, enzovoort. Vanaf vandaag zullen Memories meer video’s bevatten, inclusief fragmenten die automatisch worden bijgesneden uit langere video’s – de originele video’s worden echter niet gewijzigd. Je kunt nog steeds links of rechts tikken om tussen foto’s in Memories te schakelen, maar Google voegt ook de mogelijkheid toe om omhoog of omlaag te vegen om tussen verschillende Memories te schakelen, zoals navigeren door de hoofdfeed in TikTok.

afbeeldingen van nieuwe Google Foto's-herinneringen
Google

Foto’s zien er ook een beetje anders uit in Herinneringen. Afbeeldingen hebben een licht zoomeffect en instrumentale muziek zal door afbeeldingen en video’s heen verschijnen. Google zegt dat alle nieuwe wijzigingen deel uitmaken van de nieuwe “Cinematic Memories” -ervaring. U kunt herinneringen ook delen met vrienden en familie, net zoals u dat al kunt met standaard foto’s en films.

Dat klinkt misschien allemaal bekend voor iedereen die Google Foto’s al heel lang gebruikt. Google Foto’s kon automatisch films genereren met je foto’s en video’s, compleet met achtergrondgeluid, terwijl het nog deel uitmaakte van Google+. Die functionaliteit is in de loop der jaren teruggebracht, mogelijk omdat het renderen van video waar veel mensen niet naar zullen kijken geen goed gebruik is van serverbronnen, maar je kunt ze nog steeds handmatig maken vanuit de Foto’s-apps en website. Google brengt nu een deel van die flair naar de meer populaire Memories.

Het nieuwe Memories-formaat wordt vanaf vandaag uitgerold en instrumentale muziek zal in oktober verschijnen in Memories.

Bron: Google
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in