Jack Lepiarz over het balanceren van WBUR, TikTok en ‘America’s Got Talent’

0
99


Amusement

“Ik probeer zo authentiek mogelijk te zijn.”

Jack Lepiarz treedt op voor publiek in het hele land als “Jack the Whipper”. Met dank aan Jack Lepiarz

Jack Lepiarz doet het allemaal: als hij geen WBUR-uitzendingen verankert, voert hij uitgebreide stunts uit voor het publiek als “Jack the Whipper”, een bijzaak die hem van renaissancebeurzen naar internetfaam naar nationale televisie heeft gebracht.

Als Lepiarz vrij heeft van het NPR-filiaal, reist hij het hele land door voor renaissancebeurzen en produceert hij inhoud op TikTok voor bijna 2 miljoen volgers – niet bepaald vakantiedagen.

“Ik heb eigenlijk drie banen en ik probeer zo efficiënt mogelijk te zijn”, vertelde hij aan Boston.com op Zoom, zijn vier Guinness World Records achter hem. “Ik verkoop het aan mezelf als een investering in mezelf.”

  • WBUR-anker Jack Lepiarz voert stunt uit met Simon Cowell op ‘America’s Got Talent’

Hoewel het niet gemakkelijk is om een ​​fulltime baan te combineren met een parttime circusvoorstelling, zegt Lepiarz dat hij ervoor zorgt dat het werkt door verschillende delen van zichzelf in alles op te nemen.

“Het nieuws is natuurlijk veel serieuzer met momenten van lichtzinnigheid, en het circus is dwaas en brutaal met momenten van ernst,” zei hij. “Je zou kunnen zeggen dat ik een personage voor het circus speel, maar ik speel duidelijk geen personage als ik in de lucht ben – ik houd alles op één lijn.”

Lepiarz verdeelde zijn schooltijd met de wereld van de performance, bracht tijd door op school en reisde met het circus waar zijn vader optrad als clown. Lepiarz studeerde in 2010 af aan Emerson College met een graad in omroepjournalistiek en begon hetzelfde jaar bij WBUR.

Lepiarz zei dat WBUR zijn circusact heeft gesteund en zei dat zijn collega’s “tegelijkertijd totaal niet verrast en onaangedaan lijken”.

“America’s Got Talent” en schakelen

Vorige maand deed Lepiarz auditie voor ‘America’s Got Talent’, waarmee hij de krantenkoppen haalde voor een stunt waarbij jurylid Simon Cowell betrokken was. Maar de truc, waarbij Lepiarz een dun houten doelwit tussen de ogen van een ogenschijnlijk doodsbange Cowell’s knieën zwiept, vereiste het snelle denken dat essentieel was voor live optredens op zowel uitzendingen als podia.

“Ik was van plan om het met Howie te doen” [Mandel]maar ik kwam erachter dat Howie ziek was en er niet zou zijn.”

De producers van de show vertelden Lepiarz om ofwel de truc te schrappen of een manier te vinden om het op zichzelf uit te voeren. Zodra Lepiarz echter voor het AGT-publiek stond, had gastheer Terry Crews andere ideeën.

‘Terry schreeuwde: ‘Gebruik Simon!’ Dat was eigenlijk ongescripte improvisatie. [I had to] schakel terug om deze truc opnieuw te doen, nadat ik de hele ochtend de andere trucs had geoefend, ‘zei Lepiarz. “Het was zenuwslopend, maar ik voel me er goed bij.”

Hoewel Lepiarz niet langer op de show is vanwege zijn drukke schema, is hij verheugd om zijn “30 seconds of fame” te hebben, zei hij.

“Ik had plezier, ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik heb zeker geen spijt, want wat mij betreft had het niet beter gekund.”

TikTok en massapubliek

Lepiarz vond succes op TikTok nadat een fan vorig jaar een clip van zijn optreden op King Richard’s Renaissance Faire in Carver had gedeeld. De video, waarin Lepiarz zwaaiend met een vlammende zweep te zien is, is bijna twee miljoen keer bekeken. Lepiarz maakte zijn eigen account kort nadat de video viraal ging.

“Toen ik in oktober vorig jaar op TikTok kwam, had ik bijna geen aanwezigheid op sociale media”, zei hij. “Het was een uitdaging van: ‘Hoe kan ik inhoud produceren?'”

@jacqueszewhipper Vandaag opgenomen met @WBUR voor een bonus #whip song #circus #jacqueszewhipper #whipcracking #agt #npr #newsv ♬ origineel geluid – Jack The Whipper

Maar optreden voor virtueel publiek maakt gebruik van andere vaardigheden dan Lepiarz op het podium vertoont. Lepiarz moest zijn act terugbrengen tot een veel korter formaat om zich aan te passen aan internetalgoritmen.

“Alles van meer dan een minuut doet het over het algemeen niet goed in de app”, zei hij. “Het is niet bepaald mijn stijl, want ik beweeg graag langzaam. Ik praat graag met het publiek. Ik beschouw mezelf altijd als een soort stand-upcomedian met een zweep, in tegenstelling tot een zweepkraker.”

Het geheim van Lepiarz voor succes op sociale media is niet anders dan dat van zijn beroep of optredens.

“Op sociale media probeer ik zo authentiek mogelijk te zijn”, zei hij. “Ik plaats daar geen dingen waarvan ik niet het gevoel heb dat ze me op de een of andere manier, vorm of vorm weerspiegelen.”

Wat de volgende zet van Lepiarz betreft, hij heeft tal van Renaissance Faire-uitvoeringen op komst – hij zal op 25 augustus in Maryland Renaissance Festival en King Richard’s Faire in Carver vanaf 6 september zijn, maar hij zou geen nee zeggen tegen meer.

“Ik ben altijd blij om meer tv te doen. Ik ben altijd blij om meer optredens te doen,” zei hij. “Het is gewoon een kwestie van, je weet wel, de balans tussen werk en privé.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in