Is TikTok’s ‘Soft Life’-trend het proberen waard?

0
12


De druktecultuur. De negen tot vijf. De dagelijkse sleur. Hoe je het ook noemt, we zijn geconditioneerd om te werken, werken, werken, werken, werken (cue RiRi). Het is geen wonder dat stille stoppen een grote vlucht nam en de krantenkoppen haalde. Een andere virale TikTok-trend gaat een stap verder door afstand te doen van de stress en het hamsterwiel van de traditionele baan. De term, die het ‘zachte leven’ werd genoemd, verwijst naar een levensstijl die rust en gemak omarmt, een idee dat verloren is gegaan in de giftige productiviteitsshuffle van vandaag. Dus is het leven van het zachte leven alles wat het is? Lees verder om de ins en outs van de MO van het zachte leven te leren en hoe u deze kunt aanpassen aan uw eigen leven.

@rmg.__

Mijn vibe op dit moment is gewoon leven #fyp #minivlog #softlife #aesthetic #blackgirltiktok #miami #vacation #lifestyle #summer

♬ Ik ben origineel – crz

Wat is het zachte leven?

Afkomstig uit de Nigeriaanse influencer-gemeenschap, beschrijft de term ‘zacht leven’ of ‘zacht tijdperk’ een leven van plezier en comfort, terwijl stress wordt beperkt. Met 378,1 miljoen views en rekenend op TikTok, is er geen gebrek aan inhoud die het stressvrije #softlife uitbeeldt, gepopulariseerd namelijk door zwarte vrouwelijke makers en influencers die zichzelf op de eerste plaats zetten – en met goede reden – als reactie op de drukte en “girlboss” cultuur van de jaren 2010. Volgens de Transparent Black Girl-pagina gaat soft living over zwarte vrouwen die kracht en arbeidsethos niet langer als hun enige identiteit accepteren.

Terwijl sommigen een extravagant beeld schetsen van de virale trend met een glimp van lekker eten, luxe vakanties en luxe alles (auto’s, kleding, trainingen), gaan anderen voorbij aan het consumentisme ervan en richten ze zich op zelfzorg (denk aan: het opschrijven van affirmaties, taken delegeren, duidelijke grenzen stellen). Met andere woorden, het zachte leven leiden is subjectief en iedereen kan het ervaren. Het doel van het zachte leven is om de strijd, stress en angst die gepaard gaan met de ratrace af te wijzen, en in plaats daarvan prioriteit te geven aan vreugde en ervaring.

Het gaat niet om het terugschroeven van je carrière-inspanningen zoals rustig stoppen – het gaat erom dat je eerst prioriteit geeft aan je vreugde, wat kan betekenen dat je een giftige baan opgeeft, of het kan betekenen dat je je richt op de aspecten van je baan waar je echt van houdt. Het is niet anti-werk; het betekent gewoon grenzen stellen rond werk (evenals relaties, huishoudelijk werk, enz.) waar je maar wilt, zodat je minder stress en meer vreugde in je leven in het algemeen voelt. Zacht leven kan er weelderig uitzien, maar in de kern is het een mentaliteit die balans, zelfbewustzijn, intentionaliteit en vreugde cultiveert.

@enashaolivia

zacht leven alleen leven🥹

♬ origineel geluid – Muziektafel

Hoe leef ik het zachte leven?

Als de soft life-beweging op TikTok ontplofte, moet er een waarheid of voordeel achter zitten, toch? Net als zelfzorg en welzijn in het algemeen, wat het zachte leven ook betekent voor een influencer of hoe het wordt afgebeeld, doe je jij-doe waar je blij van wordt en wat werkt voor je mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Verderop, hacks om het zachte leven op je eigen manier te omarmen.

Maak tijd voor rust

PSA: Rust is productief. De was, werkmails en boodschappen kunnen wachten. Er zal altijd wel iets zijn dat je aandacht vraagt ​​of je takenlijstje moet afvinken, maar je lichaam en geest zijn er niet op gebouwd om leeg te rennen. Als je de tijd neemt om de stekker uit het stopcontact te halen, stil te zijn en te ontspannen, zal dit niet alleen lonend zijn voor je mentale gezondheid, maar ook voor je creativiteit, productiviteit en humeur. Om ervoor te zorgen dat u in uw R&R past, moet u uw pauzes plannen en behandelen als verplichte afspraken, net zoals u een gezondheidscheck of een werkvergadering zou doen.

Omgaan met stress

Een belangrijk onderdeel van het leunen in de zachte levensstijl is om stress uit de vergelijking te halen (ik weet het, dat lijkt onmogelijk). Omdat, zoals we allemaal kunnen bevestigen, de “vecht-of-vlucht” -reactie van stress grote schade aanricht aan ons welzijn, wat vaak leidt tot migraine, spijsverteringsproblemen en angst. We gaan allemaal anders om met stress, dus het kan zijn dat je moet experimenteren met verschillende technieken om het te verminderen. Enkele beproefde methoden? Therapie, meditatie, ademwerk, wandelen en optimaal slapen.

Grenzen stellen

Of we het nu hebben over werk, relaties of seks, het stellen van grenzen is niet onderhandelbaar om het evenwicht in je leven te behouden en voor je geestelijke gezondheid te zorgen. Allereerst: leer je op je gemak te voelen door ‘nee’ te zeggen. Als je mensen behaagt (zelfde) en het woord komt niet voor in je vocabulaire, onthoud dan dat je door altijd “ja” te zeggen ook dingen de rug toekeert die belangrijk voor je zijn – of het nu vrije tijd is of respecteren. Respecteer in plaats daarvan uw behoeften en wensen door openhartig en duidelijk te communiceren wat wel en niet in orde is in uw boek, vooral met betrekking tot hoe u behandeld wilt worden. Het resultaat? Je creëert vertrouwen, bevordert gezonde verbindingen en wordt meer gewaardeerd.

Leef bewust

Natuurlijk, het hebben van een routine neemt het giswerk uit je dagelijkse leven, maar als je op de automatische piloot draait, hoeveel focus je dan op het huidige moment? De eerste stap bij het beoefenen van opzettelijk leven is het duidelijk identificeren van je waarden en wat de beste, hogere, gelukkigste versie van jezelf en je leven belichaamt. Werk vervolgens actief naar hen toe.

Een misvatting over zacht leven is dat je in geld moet zwemmen om ten volle van het leven te kunnen genieten. Het gaat er eerder om dat je bewust bent in hoe je je zuurverdiende geld en tijd besteedt (tijd is tenslotte geld). Welke ervaringen zijn belangrijk voor je en geven je een goed gevoel? Verdiep je erin en ga er achteraan.

Wees niet bang om hulp in te roepen

Het gemeenschappelijke thema van het zachte leven dat zich manifesteert in jachten en huidverzorgingsroutines die zowel op TikTok te zien zijn? Er is geen “hustle hard” verhaal. Dat komt deels omdat de zachte manier van leven inhoudt dat je jezelf kwetsbaar opstelt en hulp vraagt ​​en accepteert wanneer je die nodig hebt. Of je nu te veel op je bord hebt thuis of je kunt de deadlines op je werk niet bijhouden, we hebben allemaal breekpunten. En hulp zoeken is geen teken van zwakte, maar eerder een kans om relaties op te bouwen en nieuwe vaardigheden van anderen te leren. Het is een allesomvattende win-winsituatie.

5 tastbare tips om te herstellen van een burn-outLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in