Is Tiktok neer? App-gebruikers melden uitval, problemen

0
12


TikTok-gebruikers gingen dinsdagochtend (1 november) massaal naar andere sociale-mediasites om tal van technische problemen en problemen met TikTok te melden.

Meldingen van de TikTok-storing begonnen om ongeveer 11.15 uur ET sociale-mediasites zoals Twitter te overspoelen, waarbij gebruikers hun eigen problemen rapporteerden en keken of anderen dezelfde problemen ondervonden.

Volgens DownDetector, de online database die meldingen van problemen met verschillende websites en platforms verzamelt, leken de problemen met TikTok binnen ongeveer een uur na de eerste meldingen te zijn opgelost, wat aangeeft dat de app hoogstwaarschijnlijk weer werkte. Dit idee werd bevestigd door een rapport van de Dagelijkse maildie opmerkte dat de storing slechts een uur leek te duren.

De dagelijkse mail rapport beweerde dat de storing zich in het VK bevond, waarbij gebruikers tijdens de storing geen video’s konden bekijken. Nieuwsweek kon dit niet verifiëren, hoewel ten minste één tweet over de storing afkomstig leek te zijn van een gebruiker in Vancouver, waaruit blijkt dat de problemen groter waren.

Tijdens de storing hebben een paar gebruikers op sociale media gepost over meer specifieke problemen met de toegang tot de TikTok-app. Twitter-gebruiker Onyi JE, plaatste een screenshot van haar accountpaginaten onrechte laten zien dat ze geen geposte video’s had.

Een andere gebruiker, India Sasha, wiens account meer dan 500.000 volgers heeft, deelde soortgelijke problemen met haar video’s die niet op haar eigen account verschijnen.

“Zeg me alsjeblieft dat ik niet de enige ben en dat mijn account niet wordt verwijderd,” schreef ze op Twitter.

Video’s die op accountpagina’s leken te ontbreken, leken de problemen te domineren die TikTok-gebruikers dinsdag ondervonden, volgens berichten op Twitter.

Vanaf 13:20 uur ET had TikTok het probleem in geen enkele officiële hoedanigheid schijnbaar erkend. De Amerikaanse en Britse Twitter-accounts van het bedrijf hadden niet over de situatie gepost, en het algemene klantenondersteuningsaccount, TikTokSupport, had niet gereageerd op recente tweets die over problemen klaagden.

Volgens de Dagelijkse mail, de problemen met TikTok komen een dag nadat Instagram ongeveer vier uur lang offline was, waarbij sommige gebruikers zeiden dat hun accounts waren opgeschort omdat ze de communityrichtlijnen niet volgden.

Nieuwsweek contact opgenomen met TikTok voor commentaar.

TikTok, eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance, werd gelanceerd in 2016 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest succesvolle sociale-mediaplatforms die er zijn. Vanaf 2022 had de app alleen al in de VS meer dan 100 miljoen dagelijkse gebruikers, waarbij het gebruikersbestand opvallend jong was, waardoor TikTok voor sommigen synoniem werd met ‘Gen Z’.

Update 1-11-2022 13:20 uur ET: Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende informatie.

tiktok naar beneden 1 november
Hierboven een opname van het TikTok-logo op een telefoonscherm. Gebruikers van de populaire app begonnen dinsdagochtend laat met het melden van problemen met de toegang tot de app.
Drew Angerer/Getty ImagesLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in