Is Spirulina-poeder zo gezond als TikTok zegt?

0
11


Volgens TikTok-gebruiker @thejenjones is spirulina een krachtige oplossing voor ijzertekort. Dus degenen die worstelen met bloedarmoede of zware menstruatiecycli willen misschien de krachten van dit populaire superfood eens nader bekijken. “Spirulina is blauwgroene algen die rijk zijn aan vitamines en mineralen, waaronder calcium, niacine, kalium, magnesium, B-vitamines en ijzer,” vertelde Keri Gans, RDN, een voedingsconsulent en de auteur van The Small Change Diet, aan Byrdie. Het is het indrukwekkende ijzergehalte dat de echte held is, vooral voor veganisten die meer ijzer aan hun dieet willen toevoegen.

De antioxidanten in spirulinapoeder zijn verantwoordelijk voor de ontstekingsremmende eigenschappen. Iedereen die met een ontsteking wordt geconfronteerd, weet wat een belemmering het kan zijn in het dagelijks leven. “Antioxidanten kunnen ontstekingen helpen verminderen, wat de belangrijkste oorzaak is van veel chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen”, vertelde Diana Gariglio-Clelland, een geregistreerde diĆ«tist bij Soylent, aan Bustle.

Spirulina staat ook bekend om zijn vermogen om de darm-, oog- en mondgezondheid te verbeteren. Het kan cholesterol en bloeddruk verlagen en uw metabolisme stimuleren. In wezen is het antwoord een volmondig ja: spirulina is zo gezond als TikTok zegt dat het is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in