Is Quiet Stoppen het antwoord op Corporate Burn-out? TikTok zegt ja

0
80


  • Jonge professionals leren ‘nee’ te zeggen tegen meer en ‘ja’ tegen minder als ze te maken krijgen met een burn-out.
  • ‘Hard werken wordt beloond… met meer hard werken’, zegt TikToker.
  • Werknemers zijn sinds het begin van de pandemie steeds minder betrokken op het werk, zeggen rapporten.

Nu Gen-Z de bedrijfswereld betreedt en millennials een burn-out beginnen te ervaren, is het de nieuwste trend die jonge professionals volgen om nooit verder te gaan dan hun werk.

De trend van “rustig stoppen” op TikTok neemt een vlucht nu millennials de aankomende generatie werknemers aanmoedigen om te voorkomen dat ze zichzelf overbelasten op het werk.

Josh Bittinger, die bij een managementadviesbureau werkt, legde aan de Wall Street Journal uit dat het idee van “rustig stoppen” niet zozeer gaat over lui zijn op het werk, maar meer over het voorkomen van een burn-out op het werk.

Het hele idee om het op je werk rustiger aan te doen, gaat volgens Bittinger om te leren stoppen met overal ‘ja’ op te zeggen en ‘nee’ te zeggen als je tijd voor jezelf nodig hebt.

Een wereldwijd rapport over de werkplek van Gallup uit 2022 stelde vast dat slechts 21% van de werknemers betrokken was op het werk, en de meesten vonden hun werk niet zinvol na de pandemie.

Die statistiek blijkt uit inhoud die door TikTokers is gepost onder de bedrijfshashtag van de app. Duizenden gebruikers prijzen virale video’s die iedereen ontmoedigen om een ​​extra stap te zetten op het werk.

The Guardian speculeert dat de online trend zijn oorsprong zou kunnen danken aan Chinese sociale media waar de hashtag #TangPing, wat “plat liggen” betekent en verwijst naar de typisch lange werkuren van het land, volgens het rapport door de overheid werd gecensureerd.

Een gebruiker bracht een citaat naar voren dat circuleert op haar werkplek: “‘Hard werken wordt beloond … met meer hard werken'”, luidde de opmerking.

Een andere TikToker moedigde collega-millennials aan om hun cv bij te werken toen ze het ‘corporate villain-tijdperk’ binnengingen waarin hun geestelijke gezondheid op de eerste plaats kwam.

“Het idee van droombanen is DOOD”, schreef een commentator. “Ik droom alleen van vrije tijd en elke ochtend genoeg geld voor koffie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in