Is Orlando Bloom gearresteerd? TikTok-samenzwering ontkracht

0
13


Een virale TikTok-video heeft sommige fans bezorgd dat Orlando Bloom, van De piraten van de Caraïben roem, is gearresteerd. Deze informatie is echter onjuist en heeft voor verwarring gezorgd onder netizens.

TikTok is een belangrijk platform voor sociale media dat vertrouwt op zijn korte video-entertainmentalgoritme om informatie te verspreiden. De populaire app heeft echter niet de middelen om de gedeelde informatie te verduidelijken. Vanwege de virale aard van roddels verspreidt dergelijke informatie zich zonder te worden bevestigd.

Sommige trends die valse informatie verspreiden, lijken de grotere bevolking niet te schaden. Bijvoorbeeld; er is een trend gaande waarbij gebruikers tegen hun ouders roepen dat hun favoriete beroemdheid is overleden, alleen om hilarische reacties op te wekken.

Af en toe doet zich een trend voor die de betrokkenen schaadt. Een paar uur lang zat de Britse acteur Orlando Bloom midden in een controverse over een arrestatie toen een TikToker zijn achternaam verkeerd had gespeld.


Orlando Bloom aangezien voor Orlando Brown nadat deze is gearresteerd

Een TikTok-video, die later werd gecorrigeerd, ging viraal omdat hij dat beweerde Elizabethstad acteur Orlando Bloom werd gearresteerd op beschuldiging van batterij en huiselijk geweld. De video werd op het moment van publicatie meer dan 2,7 miljoen keer bekeken. Ondanks dat de originele poster de informatie vastlegde, was de schade aangericht.

De TikToker @giabowers hebben een video gemaakt die verschillende controversiële dingen belichtte die de afgelopen dagen zijn gebeurd en die in verband kunnen worden gebracht met complottheorieën, zo beweert ze. Gebeurtenissen zoals de arrestatie van Andrew Tate en de vermeende vermissing van Kanye West werden in de clip opgenomen.

Toen echter het deel over de arrestatie van Orlando Bloom verscheen, maakten netizens zich aanvankelijk zorgen, totdat een andere gebruiker de TikToker controleerde. Gia verwarde Bloom toevallig met Orlando Brown, die beroemd is vanwege het spelen van Eddie Thomas op Disney Channel’s Dat is zo Raven van 2003-2007.

Brown op That's So Raven met zijn co-sterren (Afbeelding via Getty/Disney General Entertainment Content)
Brown op That’s So Raven met zijn co-sterren (Afbeelding via Getty/Disney General Entertainment Content)

Brown werd in Ohio gearresteerd wegens misdrijf huiselijk geweld. De politie werd op 22 december 2022 naar een gebied in Lima, Ohio, geroepen nadat was gemeld dat er in het gebied een gevecht was uitgebroken. Agenten kwamen ter plaatse voordat ze Brown arresteerden en hem door bedreiging beschuldigden van huiselijk geweld.

Volgens een rapport op Deadline werd Brown vrijdag aangeklaagd, waar de aanklachten werden teruggebracht tot verzwarende bedreiging. Orlando Brown, niet Orlando Bloom, wordt momenteel vastgehouden op contante obligaties.

Brown's mugshot in 2007 (L) en in 2018 (R) (Afbeelding via LVMPD)
Brown’s mugshot in 2007 (L) en in 2018 (R) (Afbeelding via LVMPD)

Brown was eerder betrokken bij een reeks controverses, waaronder het tatoeëren van het gezicht van co-ster Raven Simone in zijn nek na een korte relatie. Hij werd ook gearresteerd in 2016 en later beschuldigd van huiselijk geweld, belemmering van de rechtsgang en drugsbezit.

Hij werd ook beschuldigd van de intentie tot verkoop en het bezit van smokkelwaar in de gevangenis, na een woordenwisseling met zijn toenmalige vriendin in het openbaar. Hij verscheen niet voor de rechtbank en werd vervolgens gearresteerd.

Bloom en zijn partner Perry (Afbeelding via Getty/Onbekend)
Bloom en zijn partner Perry (Afbeelding via Getty/Onbekend)

Orlando Bloom woont momenteel gelukkig in zijn huis in Montecito, samen met zijn muzikale partner Katy Perry en dochter Daisy Dove Bloom. Alle informatie over zijn arrestatie moet als vals worden beschouwd.

Snelle links

Meer van Sportskeeda

Onder redactie van Adelle Fernandes
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in