iPhone 14 Pro-camera schudt en rammelt in TikTok, Snapchat en andere apps [Update: Fix coming next week]

0
111


Het lijkt erop dat veel populaire apps van derden niet helemaal waren voorbereid op de nieuwe cameratechnologie van de iPhone 14 Pro. Een aantal iPhone 14 Pro-gebruikers kan geen foto’s en afbeeldingen maken met apps van derden, zoals Snapchat, TikTok en Instagram. Deze problemen omvatten het trillen, rammelen en zelfs het maken van fysieke geluiden van de camera.

19 september 2022 Update: Apple heeft dit probleem erkend in een verklaring om: Bloomberg. Het bedrijf zegt dat er ergens volgende week een oplossing zal worden uitgerold. Als u last heeft van dit probleem, Niet doen laat de camera van je iPhone 14 Pro rammelen/trillen omdat dit hardwareschade kan veroorzaken.

iPhone 14 Pro cameraproblemen in apps van derden

Bezorgde iPhone 14 Pro-gebruikers zijn naar Reddit en Twitter gegaan om hun ervaringen met deze problemen te delen. Op Reddit legt een gebruiker uit:

Dus ik heb ervaren dat mijn camera ongecontroleerd trilt wanneer ik Snapchat open of de camera voor Instagram gebruik. Ik kom echter geen problemen tegen als ik de gewone camera-app gebruik.

Een andere iPhone 14 Pro-gebruiker zegt:

Ik heb gisteren mijn nieuwe iPhone 14 pro opgehaald en krijg af en toe camerabewegingen (met schudden bedoel ik dat ik hem kan zien en horen trillen) in Snapchat.

En een ander:

Mijn iPhone 14 Pro is net aangekomen en toen ik Snapchat opende, trilde de camera veel en maakte een behoorlijk vreemd mechanisch geluid

Andere gebruikers stemden in om te zeggen dat ze soortgelijke problemen hebben gezien met Snapchat, Instagram en TikTok. Een handvol video’s die dit probleem laten zien, zijn ook gedeeld op sociale media. In de video’s kun je de camera van de iPhone 14 Pro zien trillen in de apps van derden, terwijl de fysieke cameramodule zelf ook een soort knarsend / ratelend geluid maakt.

Deze video hieronder van TikTok laat uitstekend het softwareprobleem zien naast het rammelen van de cameramodule van de iPhone 14 Pro. Het werd zaterdag gepost door TikTok-gebruiker Damian Munoz:

Op dit moment lijkt het erop dat dit probleem alleen van invloed is op de iPhone 14 Pro-camera wanneer deze wordt gebruikt in een app van derden. De meeste klachten op sociale media zeggen dat het probleem zich voordoet in apps voor sociale media zoals Snapchat, TikTok en Instagram.

Omdat dit probleem met het schudden / rammelen van de camera van de iPhone 14 Pro alleen de camera beïnvloedt in apps van derden, is het vrijwel zeker een softwarefout. Het is waarschijnlijk dat deze apps van derden niet waren voorbereid op de camerawijzigingen van de iPhone 14 Pro. Het kan met name iets te maken hebben met optische beeldstabilisatie, vandaar de ratelende geluiden die de cameramodule zelf maakt.

Op dit moment is er geen oplossing voor dit probleem. De getroffen apps, zoals Instagram, Snapchat en TikTok, zullen waarschijnlijk updates voor hun respectievelijke apps moeten uitrollen om het probleem op te lossen.

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in