iPhone 14 Pro camera schudt en maakt geluiden in TikTok, Snapchat en andere apps van derden

0
124


De nieuwe

De nieuwe “dieppaarse” iPhone 14 Pro ziet er ongeveer net zo scherp uit als een aubergine.
Foto: Lewis Wallace/Cult of Mac

Verschillende iPhone 14 Pro-bezitters melden dat de camera op hun apparaat ongecontroleerd begint te trillen in apps van derden. Het probleem doet zich voor in populaire apps zoals TikTok, Snapchat, Instagram en andere.

Het trillen treedt alleen op bij gebruik van de ingebouwde camera van deze apps. Sommige vreemde mechanische geluiden van binnenuit de telefoon begeleiden het schudden.

De primaire camera van de iPhone 14 Pro trilt ongecontroleerd in apps van derden

Door oncontroleerbaar schudden kan de primaire camera op de nieuwe iPhones niet scherpstellen op onderwerpen. De stock Camera-app op de nieuwe iPhones vertoont dit probleem niet. Het is alleen beperkt tot geselecteerde apps van derden.

Het probleem treft niet alle iPhone 14 Pro-bezitters, maar een aanzienlijk aantal van hen. Het is momenteel onduidelijk of dit een hardware- of softwareprobleem is. Als dit het laatste is, zou Apple een kleine iOS-update kunnen uitrollen om dit en andere bugs te verhelpen die door iPhone 14 Pro-gebruikers zijn gemeld.

Apple zegt dat de iPhone 14 Pro-line-up een sensor-shift OIS van de tweede generatie heeft, wat de reden zou kunnen zijn achter deze onophoudelijke cameratrilling.

Je kunt de stock Camera-app op de iPhone gebruiken om foto’s of video’s te maken en deze vervolgens te delen op Instagram, Snapchat of andere apps. Op deze manier kunt u oncontroleerbare cameratrillingen vermijden en toch media-inhoud delen in apps van derden.

Sommige iPhone 14 Pro-gebruikers brachten hun toestel naar de dichtstbijzijnde Apple Store en kregen een vervangend toestel. U kunt uw geluk beproeven, maar als dit een softwareprobleem is, kunt u het opnieuw tegenkomen.

iPhone 14 Pro-serie gebruikt een grotere 48MP camerasensor

Apple gebruikt een grotere nieuwe 48MP camerasensor op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Opnamen worden gemaakt in 48 MP en vervolgens gedownsampled naar 12 MP voor meer details.

Met Apple kun je ook 48 MP RAW/DNG-foto’s maken als je meer details wilt vastleggen. Maar dergelijke afbeeldingen zullen de opslagruimte van het apparaat gemakkelijk opeten, aangezien ze ongeveer 50-100 MB groot zijn.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in