Inwoners van Illinois krijgen grotere aandelen in TikTok-schikking van $ 92 miljoen. Hier is waarom – NBC Chicago

0
108


In aanmerking komende inwoners van Illinois zullen de grootste aandelen ontvangen in een class-action schikking van $ 92 miljoen waarbij het socialemedianetwerk TikTok betrokken is.

De schikking werd deze week goedgekeurd door een federale rechter, waarbij inwoners van Illinois die deel uitmaken van de rechtszaak vijf extra aandelen ontvangen onder de uitbetaling. Dat is vergeleken met individuele aandelen voor andere gebruikers in de VS

Volgens een persbericht werd de rechtszaak aangespannen wegens beweringen dat de app voor het delen van video zowel de federale wet als de biometrische informatieprivacywet van Illinois schond, waarbij de site naar verluidt biometrische gegevens van gebruikers verzamelde en deze vervolgens openbaarde aan externe bedrijven zonder de toestemming van de betrokkenen.

“In deze class action-aanklacht beweerden we dat TikTok’s technologische verfijning hen in staat stelde miljarden gebruikersattributen te verzamelen, variërend van oogkleur tot gezichtsuitdrukkingen en fysieke gebaren van mensen en die gegevens te gebruiken zonder openbaarmaking aan de consumenten.”

Door de schikking wordt een fonds van $ 92 miljoen gecreëerd dat onder de klasleden zal worden verdeeld.

Volgens advocaten kwamen TikTok-gebruikers die video’s maakten vóór 30 september 2021 in aanmerking om deel uit te maken van de class-action-zaak.

Er werden twee afzonderlijke klassen van eisers gecreëerd, met een bestaande uit landelijke gebruikers en een tweede klasse bestaande uit uitsluitend in Illinois gevestigde gebruikers.

Volgens advocaten zijn de deadlines voor de rechtszaak al verstreken, wat betekent dat degenen die in aanmerking komen hun claim vóór 1 maart 2022 moesten indienen.

Volgens het advocatenkantoor dat de rechtszaak heeft aangespannen, zullen de personen die een klacht hebben ingediend om deel uit te maken van de class-action-zaak elektronische betalingen ontvangen, tenzij ze hebben gekozen voor een alternatieve vorm van betaling.

Er is nog geen officiële datum voor betalingen bekend.

De reden dat inwoners van Illinois deel uitmaakten van een aparte klasse in het pak, is vanwege de Illinois Biometrische Informatie Privacy Act, die strikte limieten oplegt aan de manier waarop bedrijven biometrische informatie kunnen gebruiken en delen.

Als gevolg van die wet zullen inwoners van Illinois die deel uitmaken van de class-action-zaak hetzelfde aandeel ontvangen als andere inwoners van de Verenigde Staten, maar zullen ze ook vijf extra aandelen per stuk ontvangen, waardoor hun uitbetaling effectief wordt verhoogd.

Het officiële aantal deelnemers aan de class-action-zaak is nog niet bekend gemaakt, en daarom is het niet bekend hoe hoog een schikkingsuitbetaling Illinois-inwoners kunnen verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in