Instagram’s Reels worstelt om te concurreren met TikTok in korte videogame

0
103
Meta-eigendom Instagram worstelt om makers na te jagen, omdat de korte video die Reels-engagement maakt, wordt geconfronteerd met een formidabele concurrentie die afkomstig is van zijn Chinese rivaal TikTok.

Uit een intern metadocument dat door The Wall Street Journal is geraadpleegd, blijkt dat Instagram-gebruikers dagelijks 17,6 miljoen uur besteden aan het kijken naar Reels – minder dan een tiende in vergelijking met 197,8 miljoen uur die gebruikers per dag aan TikTok besteden.

Het rapport, gepubliceerd in augustus, beweerde dat de betrokkenheid van Reels de afgelopen vier weken met 13,6 procent was gedaald en dat “de meeste gebruikers van Reels geen enkele betrokkenheid hebben”.

Een van de belangrijkste redenen is dat Instagram moeite heeft gehad om mensen te werven om de juiste soort inhoud te maken en het gebrek aan originele inhoud op rollen.

“Ongeveer 11 miljoen makers zijn op het platform in de VS, maar slechts ongeveer 2,3 miljoen van hen, of 20,7 procent, posten elke maand op dat platform”, aldus het document.

Een Meta-woordvoerder zei echter dat de betrokkenheid van Reels momenteel van maand tot maand toeneemt.

“We hebben nog werk te doen. Maar makers en bedrijven zien veelbelovende resultaten, en onze groei van het genereren van inkomsten is sneller dan we hadden verwacht, aangezien meer mensen kijken, creëren en verbinding maken via Reels dan ooit tevoren”, voegde de woordvoerder van het bedrijf eraan toe.

Om mensen aan te trekken om inhoud voor Instagram en Facebook te maken, heeft Meta tot het einde van het jaar $ 1 miljard gereserveerd voor uitbetalingen aan creators.

De makers van Instagram Reels hebben tot nu toe in totaal $ 120 miljoen ontvangen.

Vorige maand doken er rapporten op die bedreigd werden door de snelle opkomst van TikTok, Instagram en YouTube hebben nieuwe functies geïntroduceerd om hun gebruikers van korte video-apps te ontmoedigen om platformonafhankelijk te delen.

Wanneer makers nu een video maken op YouTube Shorts, kunnen ze de video niet downloaden en crossposten naar andere apps zonder een “YouTube-watermerk”.

“Als je een maker bent die je Shorts downloadt van YouTube Studio om te delen op andere platforms, zul je nu een watermerk aan je gedownloade inhoud zien toevoegen”, zei YouTube in een update.

–IANS

op/ksk/

(Alleen de kop en afbeelding van dit rapport zijn mogelijk herwerkt door de medewerkers van Business Standard; de rest van de inhoud is automatisch gegenereerd vanuit een gesyndiceerde feed.)

Geachte lezer,

Business Standard heeft er altijd naar gestreefd om actuele informatie en commentaar te geven over ontwikkelingen die voor u van belang zijn en die bredere politieke en economische implicaties hebben voor het land en de wereld. Uw aanmoediging en constante feedback over hoe we ons aanbod kunnen verbeteren, hebben onze vastberadenheid en toewijding aan deze idealen alleen maar sterker gemaakt. Zelfs tijdens deze moeilijke tijden die voortkomen uit Covid-19, blijven we ons inzetten om u op de hoogte te houden en op de hoogte te houden met geloofwaardig nieuws, gezaghebbende standpunten en scherpzinnig commentaar op actuele kwesties die van belang zijn.
We hebben echter een verzoek.

Terwijl we de economische impact van de pandemie bestrijden, hebben we uw steun nog meer nodig, zodat we u meer kwaliteitsinhoud kunnen blijven bieden. Ons abonnementsmodel heeft een bemoedigende reactie gekregen van velen van jullie, die zich hebben geabonneerd op onze online content. Meer abonnementen op onze online inhoud kan ons alleen maar helpen om de doelen te bereiken om u nog betere en relevantere inhoud te bieden. Wij geloven in vrije, eerlijke en geloofwaardige journalistiek. Uw steun door middel van meer abonnementen kan ons helpen de journalistiek te beoefenen waar we ons voor inzetten.

Ondersteun kwaliteitsjournalistiek en abonneren op Business Standard.

Digitale editorLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in