Instagram treedt opnieuw in de voetsporen van TikTok met het testen van nieuwe repost-functies

0
72


Instagram werkt naar verluidt aan een andere functie om gebruikers de mogelijkheid te geven om berichten en rollen van andere gebruikers opnieuw te posten naar hun volgers.

Met meer dan 2 miljard actieve gebruikers per december 2021 is Instagram een ​​van de meest populaire social media platforms.

Na de controversiële introductie van Reels – wat ertoe leidde dat Instagram de aangebrachte wijzigingen volledig terugdraaide – is het platform van plan om een ​​nieuwe repost-functie te testen.

Instagram test naar verluidt de rapportfunctie

Sinds de release van Instagram in 2010 is het niet meer mogelijk om berichten opnieuw te delen in je feed. Gebruikers konden alleen verhalen opnieuw delen en berichten delen via directe berichten.

Volgens rapporten heeft het platform nu plannen om een ​​nieuwe functie te testen om deze problemen te verbeteren met een selecte groep gebruikers.

Social media adviseur Matt Navarra zag voor het eerst de nieuwe repost functie naast de berichten, rollen en getagde foto’s tab op Instagram hoofd Adam Mosseri’s profiel.

Een Meta-woordvoerder vertelde TechCrunch: “We onderzoeken de mogelijkheid om berichten in Feed opnieuw te delen – vergelijkbaar met hoe je opnieuw kunt delen in Verhalen – zodat mensen kunnen delen wat hen aanspreekt, en zodat originele makers worden gecrediteerd voor hun werk. We zijn van plan dit binnenkort met een klein aantal mensen te testen.”

Zoals opgemerkt door TechCrunch, zag app-onderzoeker Alessandro Paluzzi de functie in mei in ontwikkeling.

Het opnieuw plaatsen van Instagram zal naar verwachting op dezelfde manier werken als de retweet van Twitter en zou de noodzaak voor services van derden om berichten opnieuw te delen, wegnemen.

Eerder testte TikTok ook zijn versie van reposting, waarmee gebruikers hun favoriete video’s kunnen delen met hun volgers. Het is sindsdien echter van het platform verwijderd en het is onduidelijk of de mogelijkheid zal terugkeren.

Het is onduidelijk of de functie er zal zijn om te blijven, of te worden verwijderd na de eerste tests, zoals wat werd gezien met TikTok. Het is echter zeker een opwindende functie waar we jaren op hebben gewacht.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in