Instagram moet stoppen met het imiteren van TikTok

0
152


In technische kringen is imitatie niet de beste vorm van vleierij.

Voor degenen die zich de strijd tussen pc en Mac van vele jaren geleden herinneren, de echte paradigmaverschuiving voor Apple
AAPL
deden zich voor toen ze niet langer een ‘personal computer’ waren en in plaats daarvan een statussymbool werden. De Mac was slanker, cooler… en duurder.

In de autowereld, Tesla
TSLA
loopt niet voorop met elektrische auto’s omdat ze kleinere merken kopiëren. Iedereen die de “belachelijke” modus heeft ingeschakeld om snel te versnellen, weet dat dit een ongewoon bedrijf is.

Wat werkt, zijn pure innovatieve, opvallende functies en iets nieuws en nuttigs doen dat iedereen opmerkt.

Zoals we allemaal weten, trekt TikTok alle aandacht van sociale media omdat de app een jongere doelgroep aanspreekt, van wie velen moe zijn van dezelfde oude saaie Google
GOOG
zoekopdrachten en wie zijn opgegroeid op Netflix
NFLX
. Voor Gen-Z wordt het nu routinematig gebruikt als zoekhulpmiddel, om een ​​baan te vinden en om te leren hoe u de olie in uw auto kunt verversen.

Onlangs probeerde Instagram op de kar te springen en kondigde een grote verandering aan in hun interface die video’s veel duidelijker en zelfs de primaire focus zou maken. Sindsdien zijn ze op die plannen teruggekomen, misschien omdat de Kardashians niet blij waren met de veranderingen.

Ik gebruik beide apps en vind ze leuk, en vind dat je altijd de functies kunt vinden die je het meest aanspreken. Ik ben een fotoliefhebber en sta altijd versteld van de wonderbaarlijke feeds die ik op Instagram ontdek. Er is een fotograaf die ik kende toen ik wat mentorschap deed op een plaatselijke universiteit; Het is fascinerend om door enkele van haar meer experimentele foto’s te bladeren. Op TikTok word ik aangetrokken door de instructievideo’s en de video’s waarin slimme mensen complexe onderwerpen uitleggen.

Het is echter een zorgwekkende trend wanneer de ene app een andere begint te imiteren. Instagram heeft al een enorme aanhang, dus de stap om de videofeed-functies van TikTok te bekritiseren en korte clips prominenter in de interface te maken, lijkt een duidelijk pad naar mislukking.

Om te beginnen heeft TikTok de beste manier bedacht om ons verslaafd te houden. Het algoritme houdt constant alles in de gaten wat we doen. Als je pauzeert en een instructievideo bekijkt die net iets langer is dan een andere clip, betekent dit dat je het monster hebt gevoerd en dat het monster nu weet wat hij jou moet voeren. Je hoeft niet eens iets leuk te vinden of te delen. Een recente studie wees uit dat het tot nu toe de populairste app van het jaar is.

Een “copy-paste” van het TikTok-algoritme zal niet werken. In plaats daarvan moet Instagram uitzoeken hoe de fotogerichte feed nog innovatiever en aantrekkelijker kan worden gemaakt voor een jonger publiek, degenen die meer bereid zijn om nieuwe functies uit te proberen.

Hoewel sommigen van ons graag Google gebruiken voor onze zoekopdrachten, kan Gen-Z aangetrokken worden tot nieuwe functies die hen helpen nieuwe producten te vinden, nieuwe connecties te maken of nieuwe recepten en reisideeën te ontdekken. Instagram doet dat al goed, nu moet het bedrijf uitzoeken hoe de ervaring kan worden verbeterd en nog levensvatbaarder kan worden gemaakt.

Video is een optie, maar TokTok bezit die ruimte al.

Imitatie zal niet werken. Tesla en Apple werden niet de bepalende merken van onze tijd omdat ze kopieerden wat andere bedrijven deden. Ze hebben geen kleine verbeteringen aangebracht aan de producten die we al gebruiken.

De oogbollen zullen alleen in jouw richting kijken als je innoveert.

Hoor je dat, Instagram?LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in