Instagram en TikTok Go to War tijdens New York Fashion Week

0
93


Foto-illustratie door Erin O'Flynn/The Daily Beast/Getty, Instagram en TikTok

Foto-illustratie door Erin O’Flynn/The Daily Beast/Getty, Instagram en TikTok

Er komt een keerpunt in wie de volgende trends mag bepalen en de eerste rijen van de New York Fashion Week mag domineren. Decennialang waren het de gewaardeerde redacteuren van topmodebladen. Uiteindelijk voegden de beste inkopers van warenhuizen en stylisten zich bij hen.

Met de versnelling van internet kwam de geboorte van de modeblogger, met topmodebloggers, zoals Bryan Boy en Chiara Ferragni, die zich bij de gewaardeerde gelederen van de mode-industrie-elite op de eerste rijen van Fashion Week voegden. Het tijdperk van de blogger evolueerde naar het tijdperk van de Instagram-beïnvloeder toen Instagram het overnam als een topplatform voor sociale media. Instagram werd ook het favoriete sociale-mediaplatform van de mode-industrie, omdat het een zeer visueel medium is. Mode heeft natuurlijk alles te maken met visuals.

Waarom megamerken zoals Tommy Hilfiger en Puma terug zijn op New York Fashion Week

Nu, met het volgende decennium, komt de volgende generatie influencers, en TikTok is in een rivaliteit met Instagram om wie de status zal claimen boven het favoriete sociale mediaplatform van de mode-industrie. Deze oorlog is overduidelijk aanwezig tijdens Fashion Month – aangezien de eerste rijen en wie de merken het hof maken, veranderen.

De Small Business Blog deed een onderzoek dat een aantal van de voor- en nadelen tussen Instagram en TikTok liet zien waar merken aan zouden moeten denken. TikTok blijkt de beste gemiddelde sessieduur te hebben in vergelijking met andere social media applicaties.

Amerikaanse TikTok-gebruikers openen de app meer dan 8 keer per dag. 13,15 procent van de 3,8 miljard gebruikers van sociale media gebruikt Instagram dagelijks en 11,01 procent van de 4,54 miljard internetgebruikers wereldwijd gebruikt Instagram dagelijks. Instagram heeft ook 1,3 miljard gebruikers van TikTok’s 1 miljard, maar in 2021 had TikTok 745 miljoen downloads tot Instagram’s 545 miljoen. Toch geeft 89 procent van de marketingprofessionals de voorkeur aan Instagram boven TikTok voor digitale marketing.

Merken, zoals Coach, houden ervan om de volgende generatie top trending influencers het hof te maken. TikTok-ster en model Wisdom Kaye is op de eerste rij gezien tijdens de New York Fashion Week tijdens Coach’s show. Het is ook bekend dat hij overdadige geschenken ontvangt van ontwerpers, zoals Rick Owens, die hem hun kleding willen zien dragen tijdens Fashion Week-evenementen.

Aan de andere kant geven merken zoals Nicole Miller, die meer zijn afgestemd op de millennial en de up-crowd, historisch gezien de voorkeur aan Instagram-beïnvloeders, zoals Christina Caradona, op hun eerste rijen.

Gen Z-model en influencer Cole Etgen, die zowel aanwezig was als model bij New York Fashion Week, heeft 70.000 volgers op Instagram en meer dan 468.000 op TikTok. Hoewel hij een behoorlijke TikTok-aanhang heeft, vindt hij merken waarmee hij heeft gewerkt hem meer op Instagram. “Instagram is het eerste modeplatform, dus mensen daar nemen mode serieuzer”, zei hij. “Als je op TikTok als aantrekkelijk wordt gezien en modieuze kleding op TikTok hebt, doe je het goed. Op Instagram is men minder bezig met aantrekkelijk gevonden worden en is er meer aandacht voor de daadwerkelijke mode.”

Julia Fox betreedt de catwalk voor LaQuan Smith tijdens New York Fashion Week

Andere influencers, zoals Martin Soto, die 244.000 volgers heeft op TikTok, merken dat merken hen meer het hof maken via dat platform. Sommige merken zien TikTok als een authentieker en minder samengesteld platform.

“TikTok is beter voor merken omdat er meer authenticiteit in de app zit”, zei hij. “Merken kunnen hun producten op unieke manieren delen. Een voorbeeld is het vertelaspect van TikTok, waar video’s kunnen laten zien hoe een bedrijf zijn dag begint. Er is ook de mogelijkheid om videobeelden van achter de schermen te delen tijdens zaken als Fashion Week, en video’s kunnen trending-geluiden op TikTok gebruiken om bij hun inhoud te passen.”

Sommige gevoelens van Soto werden ook gedeeld door Justin Kline, mede-oprichter van influencerbureau Markerly, in een interview met Forbes. “Als we naar merken kijken, ontvingen Reels hogere betrokkenheid en we speculeren dat dit te wijten is aan de aanwezigheid die ze aanzienlijk langer hebben gevestigd en gecultiveerd dan op TikTok,” zei hij. “TikTok heeft naam gemaakt met authentieke, leuke en creatieve inhoud geleid door echte mensen, dus het is geen verrassing dat individuele gebruikers nog steeds winnen van merken in de app – TikTokers komen om dansuitdagingen, liedjes en grappen te zien, niet openlijk merkgebonden inhoud .”

Instagram is een veel beter beheerd probleem met afbeeldingen die zijn bewerkt volgens bepaalde normen, en het platform heeft zijn focus nog maar net verschoven naar zijn videocomponent Reels om te concurreren met TikTok. Hoewel Instagram misschien nog steeds sterk is als een modeplatform, is de behoefte aan iets minder samengesteld om contact te maken met consumenten, zoals TikTok, iets dat ontwerpers en leidinggevenden erkennen. (Zowel Instagram als TikTok hebben niet onmiddellijk gereageerd op de verzoeken van The Daily Beast om commentaar.)

“Als we het vanuit een zakelijk perspectief bekijken, en puur economie en oogbollen, zie ik gewoon niet in hoe een maker kan doorgaan met het posten in [Instagram] feed”, zegt Vanessa Flaherty, president van influencermanagementbedrijf Digital Brand Architects, tegen Business of Fashion. “Het is op dit moment een soort uitstervend ras.”

Modeontwerper Adam Dalton Blake, die in het verleden op de New York Fashion Week heeft getoond, vertelde The Daily Beast: “Ik heb gemerkt dat TikTok er nu meer oog op heeft en ik heb veel meer bestellingen van TikTok ontvangen dan Instagram. Ik krijg zeker niet meer dezelfde hoeveelheid interactie als vroeger op Instagram, en ik geef nu de voorkeur aan TikTok omdat het leuker en creatiever is.”

Ook de zitplaatstoewijzingen op New York Fashion Week krijgen een doorstart. Vorig seizoen plaatste het TikTok-account @nyctrends verschillende video’s van gasten op de eerste rij die arriveerden bij shows als Tory Burch en Collina Strada. Er waren af ​​en toe opmerkingen over de video van “Wie is dat?” wat betreft gasten. Velen van hen waren rijzende of huidige TikTok-sterren.

Beïnvloeders die grote namen voor zichzelf hebben gemaakt op Instagram, zijn erin geslaagd om hun succes naar TikTok te vertalen en verder te gaan naar het volgende. Bryan Boy heeft nu 3,9 miljoen volgers op TikTok, waar we merken dat merken hem het hof maken met geschenken zoals designertassen. Mode-editor en stylist Caroline Vazzana, met 335.000 Instagram-volgers maar meer dan 550.000 op TikTok, staat bekend om “Get Ready With Me”-video’s waarin ze mensen laat zien hoe ze zich klaarmaakt voor Fashion Week in haar door Carrie Bradshaw geïnspireerde outfits, geschonken of uitgeleend van de merken.

Bepaalde merken hebben ook de neiging om Instagram-beïnvloeders het hof te maken boven TikTok-beïnvloeders en vice versa. In februari 2020, voordat TikTok aan populariteit won, werkte de app samen met IMG, de producenten van New York Fashion Week: The Shows, en stuurde drie TikTok-beïnvloeders om shows te coveren, waaronder Tory Burch, Alice + Olivia, Rag & Bone, e1972 en Zadig. & Voltaire. Dit opende deze merken voor de wereld van Gen Z.

Aan de andere kant stuurde Instagram datzelfde seizoen twee sterren uit de Netflix-show Proostnamelijk Lexi Brumback en Gabi Butler, om deel uit te maken van backstage beelden en deze op verschillende front rows vast te leggen.

De oorlog tussen Instagram en TikTok zal uiteindelijk worden gewonnen door twee dingen: zichtbaarheid en wie merken helpt om een ​​return on investment te genereren. Instagram heeft momenteel het grotere publiek, maar TikTok overtreft het platform in termen van nieuwe gebruikers. Momenteel bevatten de meeste sociale-mediastatistieken een totale som van alle kanalen, waaronder Instagram, Facebook, TikTok en Twitter, dus het is moeilijk te zeggen in termen van betrokkenheid waar de ene het beter doet dan de andere.

Als merken echter kijken naar individuele influencer-statistieken om te zien waar hun beste rendement op investering is, zal er uiteindelijk een duidelijke winnaar zijn. Tot die tijd duurt de strijd tussen Instagram en TikTok voort.

Lees meer bij The Daily Beast.

Ontvang de grootste primeurs en schandalen van de Daily Beast rechtstreeks in je inbox. Meld u nu aan.

Blijf op de hoogte en krijg onbeperkte toegang tot de ongeëvenaarde rapportage van Daily Beast. Abonneer nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in