Inside TikTok: Waarom de meeste influencers GEEN geld verdienen en wat er ECHT nodig is om rijk te worden

0
129


De overgrote meerderheid van influencers op TikTok heeft moeite om geld te verdienen, omdat er nu te veel mensen zijn die online rijk willen worden, heeft de manager van enkele van de grootste sociale media-sterren van Australië onthuld.

Degenen met meer dan 8 miljoen volgers en merkdeals kunnen echter tot $ 30.000 per maand verdienen.

Taylor Reilly, de 21-jarige manager van zes Tik Tok-sterren die samen 28 miljoen volgers hebben in Brisbane, zei dat succesvolle influencers op sociale media tot de top vijf procent van de makers moesten behoren om ‘goed geld te verdienen’.

‘Mijn ervaring is dat de meeste influencers tegenwoordig moeite hebben om geld te verdienen, vooral omdat het steeds verzadigder wordt om contentmaker te worden’, vertelde hij aan Daily Mail Australia.

‘Je hebt zoveel mensen die in hun vrije uren video’s maken dat het niet meer super”uniek” is om een ​​YouTube- of TikTok-kanaal te hebben.’

Scroll naar beneden voor video

Taylor Reilly (foto in het midden) - de 21-jarige manager van zes Tik Tok-sterren met 26,8 miljoen volgers in Brisbane - zei dat succesvolle influencers op sociale media tot de top vijf procent van makers moesten behoren om 'goed geld te verdienen' '.  Hij is afgebeeld met de in Melbourne gevestigde influencers Adam Milardovic (links) en Harrison Pawluk (rechts)

Taylor Reilly (foto in het midden) – de 21-jarige manager van zes Tik Tok-sterren met 26,8 miljoen volgers in Brisbane – zei dat succesvolle influencers op sociale media tot de top vijf procent van makers moesten behoren om ‘goed geld te verdienen’ ‘. Hij is afgebeeld met de in Melbourne gevestigde influencers Adam Milardovic (links) en Harrison Pawluk (rechts)

Beïnvloeders van sociale media kunnen geld verdienen met video’s van 10 seconden als er genoeg kijkers hun inhoud op YouTube bekijken, waardoor ze een commissie krijgen voor elke 1.000 mensen die het bekijken – via een ‘kosten per duizend’ – of kosten per mille (CPM) – maatregel.

Drie manieren om als influencer geld te verdienen

MONETISERING: Opbrengst van YouTube voor elke 1.000 kijkers

E-COMMERCE: merchandise verkopen met een profiel op sociale media

MERK AANBIEDINGEN: Contracten om producten aan te bevelen via eenmalige of reguliere video’s

‘Stel dat mijn CPM $ 15 is en als ik 100.000 views krijg, krijg ik $ 1.500,’ zei Reilly.

Reilly zei dat zijn influencers allemaal profiteerden van het YouTube Shorts Creator-fonds, dat tot $ 15.000 per maand betaalde aan de meest succesvolle makers van inhoud.

‘TikTok en Instagram hebben ook hun eigen geld, maar helaas is dat momenteel niet beschikbaar in Australië’, zei hij.

Beïnvloeders kunnen ook merchandise verkopen door een grote aanhang te hebben – via e-commerce.

‘(Dat is) iets wat ik en mijn jongens momenteel niet volledig gebruiken, maar waar we ons heel bewust van zijn,’ zei Reilly.

Reilly zei dat om echt in de top vijf procent van makers te komen, een influencer merkdeals moest hebben om video’s te maken die een goed promoten.

‘Soms kun je meer betaald krijgen door eenmalig te doen, maar we merken dat we alleen willen werken met een select aantal merken die goed bij ons passen en met hen meegroeien’, zei hij.

Maar hij zei dat te veel TikTok-makers niet wisten hoe ze moesten onderhandelen.

“Mijn ervaring is dat wanneer een maker onafhankelijk contact zoekt met een merk, het merk meestal probeert te lowballen en het beste waar voor zijn geld te krijgen vanwege het gebrek aan kennis aan de kant van de maker”, zei hij.

Van zijn zes influencers is de in Melbourne gevestigde pick-upartiest Adam Milardovic nu de meest succesvolle.

De voormalige loodgieter heeft 8,4 miljoen TikTok-volgers en maakt video’s waarin hij willekeurige vrouwen op straat benadert.

De in Melbourne gevestigde influencer Adam Milardovic heeft 8,4 miljoen TikTok-volgers en maakt video's waarin hij willekeurige vrouwen op straat benadert

De in Melbourne gevestigde influencer Adam Milardovic heeft 8,4 miljoen TikTok-volgers en maakt video’s waarin hij willekeurige vrouwen op straat benadert

Milardovic, die ook bij McDonald’s heeft gewerkt, verdient nu $ 30.000 per maand door deals te sluiten met kledingmerken als FashionNova.

Dat is het dubbele van de 15.000 dollar die hij in maart nog per maand verdiende.

‘Ik verdien momenteel ongeveer 30k-plus per maand, wat de afgelopen maanden enorm is gestegen’, vertelde Milardovic aan Daily Mail Australia.

‘Toen mijn aantal volgers de 5 miljoen overschreed (nu 8 miljoen), begon ik kansen te krijgen bij grotere merken.’

In één video benadert hij een vrouw op straat die zijn avances afwijst, alleen voor hem om haar Apple iPhone te pakken en op de grond te gooien – wat de kracht van een merkdeal demonstreert.

‘Maak je geen zorgen – ik heb een gloednieuwe iPhone 13 Pro Max voor je’, zegt hij in de video.

Reilly leidt ook Harrison Pawluk, een TikTok-ster met 3,2 miljoen volgers die nationaal nieuws haalden nadat een oudere vrouw uit Melbourne aan wie hij bloemen had gegeven om te klagen over de video op ABC-radio – en die video heeft nu 67,6 miljoen views.

Harrison Pawluk (foto), een TikTok-ster met 3,2 miljoen volgers, wordt beheerd door Reilly

Harrison Pawluk (foto), een TikTok-ster met 3,2 miljoen volgers, wordt beheerd door Reilly

Ondanks de controverse verdient Pawluk, die is gevestigd in Melbourne, $ 15.000 per maand aan inkomsten uit YouTube-views en het maken van Snapchat-video’s.

‘Een video op Snapchat bracht alleen al meer dan $ 7.000 op’, vertelde Pawluk aan Daily Mail Australia.

Reilly geeft ook leiding aan Tom Sharpe, een in Sydney gevestigde social media influencer die de naam Tom Cloutom draagt ​​op sociale media, die 7,1 miljoen TikTok-volgers heeft aangetrokken door stunts uit te voeren in warenhuizen.

Hij heeft deals met Bang Energy, Casetify en CashRewards en verdient inkomsten uit YouTube, Facebook en Snapchat, wat hem ongeveer $ 15.000 per maand oplevert.

Een andere klant van Reilly is zijn acht minuten oudere identieke tweelingbroer Hunter Reilly.

Hij is ook gevestigd in Brisbane en heeft 1,8 miljoen volgers van zijn lipsynchronisatievideo’s.

Reilly beheert ook Tom Sharpe (foto), die 7,1 miljoen TikTok-volgers heeft

Reilly beheert ook Tom Sharpe (foto), die 7,1 miljoen TikTok-volgers heeft

Een andere klant van Reilly is zijn acht minuten oudere identieke tweelingbroer Hunter Reilly (foto).  Hij is ook gevestigd in Brisbane en heeft 1,8 miljoen volgers van zijn lipsynchronisatievideo's

Een andere klant van Reilly is zijn acht minuten oudere identieke tweelingbroer Hunter Reilly (foto). Hij is ook gevestigd in Brisbane en heeft 1,8 miljoen volgers van zijn lipsynchronisatievideo’s

Dan is er Lucas Ivkovic, die is gevestigd in Melbourne en 4,4 miljoen volgers heeft getrokken door te spreken en gezichten te trekken met een TikTok-filter.

Een andere Melbourne-beïnvloeder James McCartney heeft 3 miljoen volgers die video’s van hem bekijken terwijl hij traint in de sportschool.

Taylor Reilly zei dat achter de TikTok-video’s veel administratieve zaken zaten, zoals contracten, boekhouding en onderhandelingen.

‘Het einddoel als maker is om te beseffen dat je een bedrijf bent en dat je uiteindelijk moet opereren alsof je er een bent’, zei hij.

‘Mijn doel is om mijn makers te helpen groeien en uiteindelijk duurzame bedrijven om zich heen op te bouwen om hun ‘quick fame’ te nemen en te proberen er iets van te maken met een serieuze ‘longevity’.’

Dan is er Lucas Ivkovic, die is gevestigd in Melbourne met 4,4 miljoen volgers die spreken met een TikTok-filter dan gezichten trekt

Dan is er Lucas Ivkovic, die is gevestigd in Melbourne met 4,4 miljoen volgers die spreken met een TikTok-filter dan gezichten trekt

Een andere Melbourne-beïnvloeder James McCartney heeft 3 miljoen volgers, die video's bekijken van hem die traint in de sportschool

Een andere Melbourne-beïnvloeder James McCartney heeft 3 miljoen volgers, die video’s bekijken van hem die traint in de sportschool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in