Inside Outback Steakhouse’s TikTok, Instagram-strategie met zijn NIL-atleten

0
8


Met de nadruk op sociale media-inhoud via TikTok en Instagram, keert Outback Steakhouse voor een tweede jaar terug met zijn TeamMATES NIL-programma (Name, Image and Likeness) om zich te richten op Gen Z en oudere millennial college football-fans.

Het ambassadeursprogramma, TeamMATES, is afgelopen herfst in het leven geroepen nadat de beperkingen die universiteitsatleten verboden om compensatie te krijgen voor hun namen, afbeeldingen, gelijkenissen en andere bijbehorende details, werden versoepeld. Dit jaar heeft Outback 13 universiteitsvoetbalatleten aangemeld voor het programma, waarvan er twee een aanzienlijke aanhang hebben op TikTok. Atletische merken zoals Overtime, WWE en Adidas hebben soortgelijke programma’s gelanceerd.

De campagne is bedoeld om de huidige fanbase van het merk te betrekken en contact te maken met de volgende generatie met korte video-inhoud. Van de 13 ondertekenaars zal Jon Seaton, een defensieve lijnwachter met 1,8 miljoen volgers op TikTok en AJ Henning, brede ontvanger van de Universiteit van Michigan en punterterugkeerder met meer dan 340.000 TikTok-volgers, sterk te zien zijn op de TikTok- en Instagram-video’s van het merk.

“We willen inhoud delen die herkenbaar en onderhoudend is, wat optimaal is voor dit platform”, zegt Danielle Vona, CMO van Bloomin’ Brands, eigenaar van Outback Steakhouse. “We maken gebruik van video-inhoud die is gemaakt via partnerschappen met influencers en fans van Outback om interacties en weergaven te stimuleren.”

De vorige TeamMATES-campagne heeft acht atleten ondertekend van springhonkbal- en softbalatleten. Volgens Vona en gegevens van Hootsuite had de campagne meer dan 231.000 sociale impressies en 34.300 sociale engagementen. Het resulteerde volgens Vona ook in verdiende media ter waarde van $ 94 miljoen.

Het is onduidelijk hoeveel van het advertentiebudget van Outback aan deze campagne wordt toegewezen, aangezien Vona geen budgetspecificaties wilde delen. Volgens gegevens van Pathmatics heeft het merk tot nu toe iets meer dan $ 8,4 miljoen uitgegeven aan advertentie-inspanningen in 2022, een stijging van $ 6 miljoen in 2021. Vona zei dat 100% van de advertentie-uitgaven naar digitale en de sociale-mediaplatforms Instagram en TikTok gingen. .

Door gebruik te maken van de penetratie van sociale kanalen van influencers, heeft NIL de mogelijkheid gecreëerd om een ​​jongere en oudere doelgroep met bewustzijn en affiniteit te bereiken. Het is geen nieuw idee, maar het is een andere manier om te profiteren van de aantrekkingskracht van universiteitsatleten op zowel jong als oud publiek.

“NIL heeft de mogelijkheid om direct een publiek te bereiken met zowel merkbewustzijn als lokale activering in de markt om klanten naar het restaurant te trekken”, zegt David Novak, senior partner en co-hoofd marketing en verkoop bij Prophet, een groeistrategie adviesbureau. “Het lijkt een heel goede connectie, aangezien universiteitsvoetbal in volle gang is en deze atleten al persona’s en doelgroepen hebben opgebouwd die overeenkomen met de kernbelofte van het merk voor Outback.”

Inside Outback Steakhouse’s TikTok, Instagram strategy with its NIL athletes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in