Inheemse makers van inhoud krijgen TikTok-aanwezigheid van nieuw programma

0
118


Accelerator for Indigenous Creators-programma nu in zijn tweede jaar, uitbreidend naar 40 deelnemers

Artikel inhoud

Lynn-Marie Angus had 30.000 volgers op Instagram verzameld toen TikTok het nieuwe platform voor sociale media werd. Ze sprong op de kar, maar de eigenaar van het kleine bedrijf voelde zich oud.

Advertentie 2

Artikel inhoud

“Ik wist niet zeker wat ik aan het doen was”, zei Angus, 38.

Artikel inhoud

Vorig jaar deed ze een aanvraag voor en werd ze toegelaten tot het inaugurele TikTok Accelerator for Indigenous Creators-programma. Het programma, gesponsord door het National Screen Institute (NSI), hielp Angus en bijna 30 andere inheemse TikTok-makers om hun spel naar een hoger niveau te tillen. Voor dit, het tweede jaar, is het programma uitgebreid met 40 deelnemers, met een deadline van 15 september voor aanmeldingen. De sessies worden online gehouden en het programma staat open voor aanvragers in het hele land.

Volgens een woordvoerder van TikTok Canada hebben inheemse makers miljarden views gegenereerd op het platform. Door hashtags zoals #IndigenousTikTok, #IndigenousMade en #IndigenousBeauty heeft TikTok zijn inheemse gebruikersbestand uitgebreid.

Advertentie 3

Artikel inhoud

“We hebben een toename gezien van inheemse makers op TikTok, en TikTok heeft zijn steentje bijgedragen als bondgenoot om de makers van inheemse inhoud te bereiken en deel te nemen aan en te vieren Indigenous History Month en Indigenous People’s Day”, zegt Sarah Simpson-Yellowquill, een Korte filmmaker uit Winnipeg en programmamanager van NSI.

TikTok’s focus op korte video is een reden voor de populariteit van het platform.

“Voor mijn normen, aangezien ik ook een filmmaker ben, zie ik zeker deze enorme interesse in korte inhoud, of het nu 10 minuten of zelfs een paar seconden is”, zei Simpson-Yellowquill. “TikTok heeft een platform gecreëerd dat mensen kunnen gebruiken om in verschillende genres te creëren met verschillende materialen, allemaal binnen één app. Op andere platforms kun je video’s opnemen en posten, maar je hebt niet per se de in-app-bewerking of alleen de ondersteuning die TikTok biedt.”

Advertentie 4

Artikel inhoud

Het eerste cohort van het programma creëerde inhoud op verschillende gebieden. “Vorig jaar hadden we een verscheidenheid aan komieken en sketches, onderwijzers die taal of bakken of eten deelden, muzikanten die hun muziek, dans en gaming deelden,” zei Simpson-Yellowquill.

De meeste video’s van Angus promoten Sisters Sage, dat ze samen met haar zus Melissa-Rae bezit. Ze maken en verkopen gezondheids- en welzijnsproducten zoals zeep en rookloze smudge-sprays met behulp van traditionele methoden en ingrediënten. Het bedrijf is momenteel de winnaar van de Indigenous Business of the Year van de BC Achievement Foundation en de winnaar van de Best Community Impact Award van de Small Business BC Awards.

“De video’s achter de schermen zijn de video’s waar mensen het meest interactie mee hebben, zoals hoe ik zeep maak, hoe mijn werkplaats eruitziet en met wie ik werk,” zei Angus.

Advertentie 5

Artikel inhoud

Ze heeft nu net geen 10.000 volgers, het dubbele van wat ze begon, zei ze.

“Het programma heeft me geholpen te beseffen dat niche belangrijk is. En consistentie.” Beknoptheid is ook de sleutel. “Op die manier is het net Instagram. Mensen zijn op zoek naar onmiddellijke bevrediging. Als je ze niet vertelt wat er aan de hand is en niet recht in hun gezicht staat met een video van één minuut, val je weg.” Tijdens de online sessies delen gastmakers hun verhalen en tips en trucs.

Het gaspedaal hielp haar ook om het maximale uit het platform te halen. “Er zijn veel tools die ik niet kende,” zei ze. “Ze zijn geavanceerder en niet moeilijk te gebruiken. En er is een hele wereld aan technieken.”

Angus is een gelovige geworden, niet alleen in het vermogen van TikTok om haar bedrijf te laten groeien, maar ook in het vermogen om verbinding te maken en een gemeenschap op te bouwen.

Advertentie 6

Artikel inhoud

“Ik denk dat het een enorm netwerk voor kennisuitwisseling is”, zegt Angus, wiens achtergrond Gitxaała, Nisga’a, Cree en Métis Nations is. “Hier ga ik heen om te weten te komen wat er in het Indiase land gebeurt. Hier vind ik veel informatie en hoe andere inheemse mensen over dingen denken. We krijgen niet veel aandacht in de reguliere media.”


Meer nieuws, minder advertenties, snellere laadtijd: Krijg onbeperkte, ad-lite toegang tot de Vancouver Sun, de provincie, National Post en 13 andere Canadese nieuwssites voor slechts $ 14/maand of $ 140/jaar. Schrijf je nu in via de Vancouver Sun of The Province.

Advertentie 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in