Ingrooves wint derde patent voor AI-technologie om TikTok-trends te voorspellen die zich kunnen vertalen in stijgingen in streams

0
14


In 2020 kreeg Ingrooves Music Group een patent voor indrukwekkende AI-gedreven muziekmarketingtechnologie.

Eerder dit jaar won het muziekmarketingservice- en distributiebedrijf van Universal Music Group nog een patent voor even indrukwekkende technologie voor muziekmarketing waarvan het beweerde dat het streams kan aansturen “met een snelheid die bijna het dubbele is van die van traditionele methoden”.

Vandaag (26 oktober) heeft Ingrooves onthuld dat het al is toegekend een ander patent in de VS, het derde van het bedrijf.

Deze keer heeft Ingrooves AI-technologie uitgevonden waarvan het beweert dat het trends kan analyseren op korte videoplatforms zoals TikTok die “zeer waarschijnlijk zullen worden vertaald naar digitale streamingdiensten” zoals Spotify en Apple Music.

Het nieuwe patent van Ingrooves, voor ‘Artificial Intelligence Prediction of High-Value Social Media Audience Behavior for Marketing Campaigns’, is bedoeld om kansen te detecteren in korte videoplatforms die TikTok, YouTube Shorts en Instagram Reels omvatten.

Er wordt beweerd dat de technologie trends analyseert in door gebruikers gegenereerde inhoud op die platforms die zich waarschijnlijk zullen vertalen in een toename van de activiteit op platforms zoals Spotify en Apple Music, zelfs voordat artiesten het groot maken op die streamingplatforms.

Ingrooves legt uit dat zijn AI-technologie analyseert UGC-trends, op zoek naar wat het noemt “leidende indicatoren van groei” op abonnementsmuziekstreamingservices.

De bevindingen kunnen vervolgens, volgens Ingrooves, worden gebruikt om “kansen te signaleren om te investeren in platformonafhankelijke promotie die voortbouwt op een UGC-trend of om een ​​grotere investering uit te stellen terwijl de trend organisch binnen het UGC-platform wordt gestimuleerd”.

In een door Ingrooves aangehaalde case study zegt het bedrijf dat het via hun track een marketingkans heeft gevonden voor de groep Los Lara (Serca Music) op TikTok. wiet roken. De technologie bepaalde dat het nummer van de band zich waarschijnlijk zou vertalen in groei bij muziekstreamingdiensten.

Ingrooves zegt dat het vervolgens een marketingcampagne heeft aanbevolen met behulp van zijn eigen FB/IG Smart Audience-advertenties en Playlist Optimizer om de organische vindbaarheid van de track te verbeteren en door TikTok aangestuurde interesse om te zetten in streamingbetrokkenheid.

Na een campagne van vier weken genereerde de track bijna 80 miljoen streams op Spotify.


De nieuwste AI-technologie van Ingrooves bouwt voort op eerdere patenten van het bedrijf voor muziekmarketing, waaronder een patent dat de eigen Smart Audience-advertentieoplossing voedt om ‘hoogwaardige’ streaming-doelgroepen voor een artiest/label te identificeren op basis van het luistergedrag van gebruikers.

“Met deze uitvinding nemen we het giswerk weg uit welke UGC-gestuurde evenementen het meeste potentieel hebben om krachtige groeimomenten te zijn voor marketeers om op in te spelen.”

Dr. SK Sharma, Ingrooves Music Group

Ingrooves’ Chief Analytics en AI Officer Dr. SK Sharma zei dat het bedrijf innoveert om twee van de belangrijkste uitdagingen aan te gaan waarmee artiesten en labels in de muziekindustrie worden geconfronteerd: een publiek bereiken en loyale fanbases opbouwen.

“Met deze uitvinding nemen we het giswerk weg uit welke UGC-gestuurde evenementen het meeste potentieel hebben om krachtige groeimomenten te zijn voor marketeers om op in te spelen. Onze rigoureus kwantitatieve en zeer schaalbare methoden zorgen voor resultaten die zowel toerekenbaar als verifieerbaar zijn, “voegde Sharma eraan toe.

Sharma toegevoegd: “Zoals altijd danken we Sir Lucian Grainge en Boyd Muir voor hun langdurige toewijding aan innovatie en het ondersteunen van de ondernemersgeest die nodig is om verder te gaan dan het huidige concept van muziekmarketing.”

“Deze gepatenteerde doorbraken stellen marketeers in staat om door de ruis en een zee van gegevens te navigeren om nieuwe mogelijkheden te vinden om de streaming te vergroten.”

Nat Pastor, Virgin Music Group

“Onze wereldwijde muziekanalyseteams, onder leiding van Dr. SK Sharma, lopen voorop bij het creëren van AI & ML-innovaties om een ​​geheel nieuwe manier van muziekmarketing mogelijk te maken”, zegt JT Myers, co-CEO van Virgin Music Group, de moedermaatschappij van Ingrooves. bedrijf.

“Deze gepatenteerde doorbraken stellen marketeers in staat om door het lawaai en een zee van gegevens te navigeren om nieuwe mogelijkheden te vinden om de streaming te vergroten en fans op de lange termijn op te bouwen op manieren die nog nooit eerder mogelijk waren”, voegde Nat Pastor, co-CEO van Virgin Music Group toe.


De nieuwe technologie van Ingrooves komt naarmate meer artiesten de TikTok-to-Spotify-pijplijn adopteren, aangezien TikTok een prominente manier wordt voor artiesten om hun muziek te promoten.

Uit een onderzoek door creatief adviesbureau ContraBrand eerder dit jaar bleek dat bijna tweederde van de virale nummers op TikTok wordt gevoed door organische berichten van de artiest en andere TikTok-gebruikers zonder uitgaven aan advertenties of influencers.Muziekbedrijf wereldwijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in