Indiana sluit zich aan bij 19 andere staten in het verbieden van TikTok van staatsapparaten

0
65


Indiana is de twintigste Amerikaanse staat geworden die de Chinese app TikTok voor het delen van video’s verbiedt van staatsapparaten vanwege de groeiende bezorgdheid over bedreigingen voor de nationale veiligheid.

Graig Lubsen, een woordvoerder van het Indiana Office of Technology, bevestigde de blokkade, die sinds 7 december van kracht is, aan The Journal Gazette.

Het kantoor “blokkeerde het gebruik van TikTok in ons staatssysteem en op onze staatsapparaten” en dat het kantoor voortdurend het staatssysteem test en ervoor zorgt dat de integriteit intact is”, aldus Lubsen.

TikTok is eigendom van het in Beijing gevestigde ByteDance, dat gelinkt is aan de Chinese Communistische Partij (CCP).

Ambtenaren in de Verenigde Staten zijn bezorgd dat de app een nationaal veiligheidsrisico vormt en vrezen dat de Chinese overheid mogelijk toegang heeft tot gegevens over gebruikers. Als gevolg hiervan hebben de Amerikaanse strijdkrachten de app ook op militaire apparaten verboden.

ByteDance ontkent dat TikTok-gegevens aan Beijing worden overhandigd en zegt dat het Amerikaanse gebruikersgegevens op servers buiten China opslaat.

De aankondiging door het Indiana Office of Technology kwam kort nadat de Republikeinse procureur-generaal Todd Rokita twee rechtszaken had aangespannen tegen TikTok in verband met vermeende “valse beweringen” van het bedrijf over zijn app voor het delen van video’s.

Epoch Times-foto
Procureur-generaal van Indiana, Todd Rokita, spreekt op 8 november 2022 in Schererville, Ind. (Darron Cummings/AP Photo)

TikTok ‘Misleidende gebruikers over inhoud’

De eerste rechtszaak beweert dat TikTok kinderen naar het platform heeft “gelokt” door gebruikers te misleiden over de inhoud en gebruikers te vertellen dat de app alleen “zeldzame/milde” seksuele inhoud, godslastering of verwijzingen naar drugs bevat. terwijl het volgens Rokita in werkelijkheid ‘vol extreme voorbeelden van dergelijk materiaal’ is.

“Een essentieel onderdeel van het bedrijfsmodel van TikTok is het presenteren van de applicatie als veilig en geschikt voor kinderen van 13 tot 17 jaar”, merkt de rechtszaak op.

De tweede rechtszaak beweert dat TikTok “stapels zeer gevoelige gegevens en persoonlijke informatie over consumenten in Indiana heeft en die consumenten heeft misleid om te geloven dat deze informatie beschermd is” van de CCP.

In een videoboodschape geplaatst op Twitter op 29 december, moedigde procureur-generaal Rokita ouders aan om toezicht te houden op de online activiteiten van hun kinderen en “schadelijke” apps zoals TikTok te blokkeren.

“Ik moedig alle Hoosier-ouders aan om de TikTok-app van de apparaten van hun kind te verwijderen en ouderlijk toezicht in te stellen om hen te beschermen tegen ongepast en gevaarlijk materiaal. Onze kinderen zijn onze grootste troeven, dus we moeten nu actie ondernemen.”

TikTok is enorm populair geworden met meer dan een miljard maandelijkse gebruikers.

In november bleek uit een rapport van Bleeping Computer dat een trending “onzichtbare uitdaging” op TikTok, waarin gebruikers zichzelf naakt filmden terwijl ze het “Invisible Body”-filter gebruikten om het lichaam te vervagen, door hackers werd gebruikt om de wachtwoorden van gebruikers te stelen. creditcardgegevens en Discord-accounts.

Epoch Times-foto
Een bezoeker maakt een foto bij de TikTok-beursstands op de Gamescom-computergamingbeurs in Keulen, Duitsland, op 25 augustus 2022. (The Canadian Press/AP, Martin Meissner)

TikTok pusht schadelijke inhoud over eetstoornis, zeggen experts

Hackers beweerden een speciaal “niet-filterend” filter aan te bieden dat het TikTok-filter zou verwijderen en de lichamen van gebruikers zou blootleggen, maar in plaats daarvan plaatsten ze malware op de apparaten van gebruikers en konden ze informatie stelen van hun accounts op het instant messaging-platform, Discord, evenals wachtwoorden en creditcards die in browsers zijn opgeslagen.

Uit een rapport dat in december werd gepubliceerd door het Center for Countering Digital Hate (CCDH) bleek dat TikTok schadelijke inhoud met zelfbeschadiging en eetstoornissen in de feeds van kinderen duwt.

Indiana is de laatste staat die de app verbiedt van staatsapparaten, nadat de gouverneur van Maryland, Larry Hogan, dit op 6 december deed. Dat verbod geldt ook voor China’s Huawei Technologies en het deels staatsbedrijf ZTE Corp.

South Dakota verbood eind november het gebruik van TikTok door overheidsinstanties. Op 5 december verzocht de gouverneur van South Carolina, Henry McMaster, het staatsdepartement van administratie om de toegang tot de app op telefoons en computers van de staat te blokkeren.

In augustus 2020 blokkeerde de gouverneur van Nebraska, Pete Ricketts, TikTok op elektronische staatsapparaten en beschuldigde de CPP ervan zich bezig te houden met “systematische, geheime pogingen om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens van Amerikaanse regeringen, bedrijven en individuen”.

Ondertussen bevat de omnibuswet van $ 1,7 biljoen die donderdag door president Joe Biden in wet is ondertekend ook wetgeving die de sociale media-app TikTok zou verbieden van overheidsapparaten vanwege bezorgdheid over de nationale veiligheid. Biden heeft tot februari 2023 om de regels door te voeren.

The Epoch Times heeft contact opgenomen met TikTok voor commentaar.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Katebella Roberts

Katabella Roberts is nieuwsschrijver voor The Epoch Times en richt zich voornamelijk op nieuws over de Verenigde Staten, de wereld en zaken.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in