Indiana blokkeert TikTok van staatsapparaten en sluit zich aan bij 19 andere staten in wetgeving tegen de app

0
85


Indiana’s Office of Technology heeft donderdag aangekondigd dat de Chinese social media-app TikTok is geblokkeerd voor staatsapparaten.

Office-woordvoerder Graig Lubsen zei dat TikTok vanaf 7 december “geblokkeerd is voor gebruik in ons staatssysteem en op onze staatsapparaten”, aldus The Journal Gazette via Associated Press.

In een e-mail aan de krant zei Lubsen dat het bureau “voortdurend het staatssysteem test en ervoor zorgt dat de integriteit intact is”.

De procureur-generaal van Indiana, Todd Rokita, is uitgesproken tegen het gebruik van de app voor sociale media in het algemeen. Hij zei donderdag dat het “belangrijker dan ooit” is om kinderen tegen de app te beschermen en moedigt ouders aan om deze van de telefoon van hun kind te verwijderen.

INDIANA AG KLAAGT TIKTOK AAN, CLAIM SERVICE MISLEIDT GEBRUIKERS OVER ONGEPASTE INHOUD

In een video van 29 seconden die op Twitter werd gepost, liet Rokita zien hoe ouders bedieningselementen en inhoudsbeperkingen op een iPhone kunnen instellen.

“Onze kinderen zijn onze grootste troeven, dus we moeten nu actie ondernemen”, concludeerde hij.

De blokkade werd oorspronkelijk aangekondigd op 8 december, dezelfde dag dat Rokita de sociale media-app aanklaagde en beweerde dat het platform zijn gebruikers misleidde over het niveau van ongepaste inhoud en de beveiliging van consumenteninformatie.

Dan-Rep.  Todd Rokita, R-Ind., Luistert tijdens de hoorzitting van het House Education and the Workforce Committee "Staat van Amerikaanse scholen en werkplekken: meer kansen op Amerikaanse scholen en werkplekken" op woensdag 4 februari 2015.

Dan-Rep. Todd Rokita, R-Ind., Luistert tijdens de hoorzitting van het House Education and the Workforce Committee over “State of American Schools and Workplaces: Expanding Opportunity in America’s Schools and Workplaces” op woensdag 4 februari 2015.
(Bill Clark/CQ Roll Call via Getty Images)

Hij zei in een klacht dat hoewel de sociale video-app beweert veilig te zijn voor gebruikers van 13 jaar en ouder, deze “wellustige en ongepaste inhoud” bevat die beschikbaar is voor jonge gebruikers “gedurende onbeperkte tijd, dag en nacht, in een poging om vul TikTok’s zakken met miljarden dollars van Amerikaanse consumenten.”

Een afzonderlijke klacht van Rokita voerde aan dat de app gevoelige en persoonlijke informatie van gebruikers bevat, maar consumenten misleidt door te geloven dat informatie veilig is.

GOUVERNEUR VAN ZUID-DAKOTA VERBIEDT TIKTOK VOOR STAATSAGENTSCHAPPEN, WAARSCHUWING VOOR VEILIGHEIDSBEDREIGING

TikTok is eigendom van ByteDance, een Chinees bedrijf dat in 2020 zijn hoofdkantoor naar Singapore heeft verplaatst. In een toenmalige bedrijfsverklaring zei TikTok dat zijn “topprioriteit” “de veiligheid, privacy en beveiliging van onze gemeenschap” is.

“We nemen het welzijn van jongeren op in ons beleid, beperken functies op basis van leeftijd, geven ouders tools en middelen en blijven investeren in nieuwe manieren om van inhoud te genieten op basis van leeftijdsgeschiktheid of gezinscomfort”, aldus de verklaring. “We zijn er ook van overtuigd dat we op weg zijn in onze onderhandelingen met de Amerikaanse regering om volledig tegemoet te komen aan alle redelijke zorgen over de nationale veiligheid van de VS, en we hebben al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het implementeren van die oplossingen.”

Een persoon tikt op de TikTok-app op een smartphone.

Een persoon tikt op de TikTok-app op een smartphone.
(Marijan Murat/fotoalliantie via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Indiana sluit zich aan bij 19 andere staten door een soort verbod uit te vaardigen op het gebruik van de app op apparaten die eigendom zijn van de staat en die door de overheid zijn uitgegeven.

Een federaal verbod was ook opgenomen in de omnibuswet van $ 1,7 biljoen die donderdag door president Joe Biden in wet werd ondertekend. De president heeft tot februari 2023 de tijd om de regels te implementeren die de socialemedia-app verbannen van apparaten die door de federale overheid worden beheerd.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in