Indiana blokkeert de Chinese app TikTok van staatsapparaten

0
93


INDIANAPOLIS — Indiana heeft de Chinese social media-app TikTok geblokkeerd voor staatsapparaten, zei het technologiebureau donderdag.

Het Indiana Office of Technology “blokkeerde het gebruik van TikTok in ons staatssysteem en op onze staatsapparaten” vanaf 7 december, vertelde kantoorwoordvoerder Graig Lubsen aan The Journal Gazette.

Het Office of Technology “test constant het staatssysteem en zorgt ervoor dat de integriteit intact is”, zei Lubsen in een e-mail aan de krant.

De blokkade kwam op dezelfde dag dat de procureur-generaal van Indiana TikTok aanklaagde en beweerde dat het platform voor het delen van video’s zijn gebruikers, met name kinderen, misleidt over het niveau van ongepaste inhoud en de beveiliging van consumenteninformatie.

De Republikeinse procureur-generaal Todd Rokita beweerde in een klacht dat hoewel de sociale video-app zegt dat het veilig is voor gebruikers van 13 jaar en ouder, de app “wellustige en ongepaste inhoud” bevat die beschikbaar is voor jonge gebruikers “voor onbeperkte tijd, dag en nacht, in een poging om de zakken van TikTok te vullen met miljarden dollars van Amerikaanse consumenten.”

Een afzonderlijke klacht van Rokita voerde aan dat de app gevoelige en persoonlijke informatie van gebruikers bevat, maar consumenten misleidt door te geloven dat informatie veilig is.

“Het bedrijf is de consument op zijn minst de waarheid verschuldigd over de leeftijdsgeschiktheid van zijn inhoud en de onveiligheid van de gegevens die het over gebruikers verzamelt”, zei Rokita in een persbericht.

TikTok is eigendom van ByteDance, een Chinees bedrijf dat in 2020 zijn hoofdkantoor naar Singapore heeft verplaatst. De app is het doelwit geweest van Republikeinen die zeggen dat de Chinese overheid toegang heeft tot zijn gebruikersgegevens, zoals browsegeschiedenis en locatie. Amerikaanse strijdkrachten hebben de app ook verboden op militaire apparaten.

In een toenmalige bedrijfsverklaring zei TikTok dat zijn “topprioriteit” “de veiligheid, privacy en beveiliging van onze gemeenschap” is.

“We nemen het welzijn van jongeren op in ons beleid, beperken functies op basis van leeftijd, geven ouders tools en middelen en blijven investeren in nieuwe manieren om van inhoud te genieten op basis van leeftijdsgeschiktheid of gezinscomfort”, aldus de verklaring. “We zijn er ook van overtuigd dat we op weg zijn in onze onderhandelingen met de Amerikaanse regering om volledig tegemoet te komen aan alle redelijke zorgen over de nationale veiligheid van de VS, en we hebben al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het implementeren van die oplossingen.”

De app explodeerde in populariteit met een bijna verslavende reeks video’s, maar hij had ook moeite om advertenties te detecteren die flagrante verkeerde informatie over Amerikaanse verkiezingen bevatten, volgens een rapport uit oktober 2020 van de non-profitorganisatie Global Witness en het Cybersecurity for Democracy-team van de New York University.

De regering van Maryland, Larry Hogan, verbood op 6 december het gebruik van TikTok en bepaalde in China en Rusland gevestigde platforms in de uitvoerende macht van de staat, een maatregel om de cyberbeveiligingsrisico’s van de platforms aan te pakken.

Die richtlijn volgde op de Republikeinse gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, die op 29 november staatswerknemers en aannemers verbood om TikTok te gebruiken op apparaten die eigendom zijn van de staat, daarbij verwijzend naar de banden van de app met China. De gouverneur van South Carolina, Henry McMaster, ook een Republikein, vroeg maandag het staatsdepartement van administratie om TikTok te verbieden van alle apparaten van de staatsoverheid die het beheert. In augustus 2020 blokkeerde de gouverneur van Nebraska, Pete Ricketts, TikTok op elektronische staatsapparaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in