India heeft een ‘ongelooflijk belangrijk precedent’ geschapen door TikTok te verbieden, zegt FCC-commissaris – TechCrunch

0
10


India heeft een “ongelooflijk belangrijk precedent” geschapen door TikTok twee en een half jaar geleden te verbieden, zei FCC-commissaris, terwijl hij een soortgelijk lot voorspelde voor de Chinese gigant Bytedance-app in de VS.

Brendan Carr, commissaris van de FCC, waarschuwde dat TikTok “werkt als een geavanceerd bewakingsinstrument”, en vertelde het Indiase dagblad Economic Times dat het verbieden van de sociale app een “natuurlijke volgende stap is in onze inspanningen om het communicatienetwerk te beveiligen”.

De senior Republikein van de Federal Communications Commission zei dat hij bezorgd is dat China gevoelige en niet-openbare gegevens uit TikTok zou kunnen gebruiken voor “chantage, spionage, buitenlandse beïnvloedingscampagnes en surveillance”.

“We moeten het voorbeeld van India breder volgen om ook andere snode apps uit te bannen”, zei hij.

De opmerkingen van Carr illustreren verder een groeiende druk onder Amerikaanse staten en wetgevers die steeds voorzichtiger worden met TikTok, dat meer dan 100 miljoen gebruikers in het land heeft verzameld.

India heeft de afgelopen twee jaar honderden apps verboden, waaronder TikTok, PUBG Mobile, Battlegrounds Mobile India en UC Browser, met banden met China te midden van schermutselingen aan de grens van de twee buurlanden.

New Delhi zei dat het de apps had verboden omdat ze een bedreiging vormden voor de “nationale veiligheid en verdediging van India, die uiteindelijk de soevereiniteit en integriteit van India aantast”.

TikTok had meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in India en rekende de Zuid-Aziatische natie tot de grootste internationale markt door gebruikers voorafgaand aan het verbod.

“Het sterke leiderschap van India is informatief en nuttig geweest, aangezien we hebben gedebatteerd over het verbieden van TikTok in de VS”, vertelde Carr aan de Indiase krant (betaalmuur). “Voor degenen die beweren dat er geen manier is om een ​​app te verbieden, is India een voorbeeld van een land dat het heeft gedaan en het met succes heeft gedaan.”

Het Amerikaanse Huis verbood TikTok vorige week op alle door het Huis beheerde apparaten, daarbij verwijzend naar een “hoog risico vanwege een aantal beveiligingsproblemen”. De verhuizing volgde bijna twee dozijn staten die de app op zijn minst gedeeltelijk blokkeerden van door de staat beheerde apparaten uit bezorgdheid dat China deze zou kunnen gebruiken om Amerikanen te volgen en inhoud te censureren.

“Als je kijkt naar de geschiedenis van de kwaadaardige datastromen van TikTok en de misleidende representaties, zie ik geen andere weg voorwaarts dan een algemeen verbod”, zei hij tegen de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in