In de TikTok-beroemde Philly-boekwinkel waar koppels date night doorbrengen

0
11


Als je over Frankford Avenue in Fishtown loopt, zie je misschien een kleine boekwinkel waar stelletjes hand in hand binnenkomen als de avond valt. Binnen H&H Books staat een tafel voor twee, versierd met wijnglazen, naamkaartjes, rozenblaadjes en fonkelende kaarsjes. Een zorgvuldig samengestelde afspeellijst bepaalt de sfeer en zorgvuldig uitgekozen paperbacks omlijsten de tafel perfect. Het enige dat ontbreekt zijn de tortelduifjes, dus wachten Linda Gallant en Claire Moncla, die de winkel samen runnen.

Aakash Patel en Neha Atyam dwalen naar de boekwinkel in de buurt Op een zondag om 17.00 uur stelt Patel voor om langs te gaan op weg naar een house warming party van een vriend. Maar zodra Atyam het bord ziet met de woorden: “Wil je met me trouwen?” ze beseft dat er toch geen feest is.

“We openen de deur en ze is super verrast – ze weet niet wat ze moet doen,” herinnerde Patel zich. “En toen huilde ze haar ogen uit.”

Patel laat haar het tafereel in zich opnemen voordat hij op één knie valt met zijn kleine rode ringendoosje. Goede dagen van SZA speelt op de achtergrond terwijl hij Atyam zijn zeer belangrijke vraag stelt.

Tussen de boeken, kaarsen en foto’s van hun vroegere dates zei Atyam ja tegen Patel. Ze verliet de boekwinkel met een ring aan haar vinger, een verloofde en natuurlijk een boek.

“Ze is een enorme boekenwurm – als we een plek krijgen, wil ze uiteindelijk een kamer maken met haar eigen bibliotheek,” zei hij. “Ze is zo’n beetje een van die mensen die iets leuks wilden (voor haar voorstel) en dus heeft het (de boekwinkel) al die vakjes aangevinkt.”

Patel en Atyam zijn een van de vele stellen die hun liefde voor elkaar hebben uitgesproken met Date Night bij H&H Books. De speciale avond begon met één reservering om de dag – twee jaar later is het uitgebreid met twee boekingen per dag.

Date Night begon “als een manier om mensen in de winkel te hebben – een paar tegelijk” tijdens de pandemie, zei Moncla. Het idee was een manier om de boekwinkel in moeilijke tijden in leven te houden.

“Het oorspronkelijke concept was: laten we mensen hier binnenhalen op een manier dat ze zich veilig zouden voelen. En laten we dit ook leuk, romantisch en cool maken. En vanaf daar is het gewoon gegroeid”, voegde Moncla eraan toe.

The Head & the Hand begon in 2012 als een traditionele indie-uitgever in Fishtown door Nic Esposito, die een lokale stadsboerderij runt in de wijk Emerald Street Community Farm. Moncla trad kort daarna in 2013 toe, gevolgd door Gallant. De twee maken sindsdien deel uit van het team en hebben de afgelopen 10 jaar de zakelijke verschuiving gadegeslagen.

Het werd een non-profit kunstorganisatie in 2014. En later in 2019 openden Moncla en Gallant de boekwinkel in de Fireballs Printing Company in East Kensington als pop-up store. Maar toen sloeg COVID-19 toe en besloten de zakenpartners om een ​​tweede element aan de winkel toe te voegen: Date Night.

“Het is een groot deel van ons bedrijf in dit soort nieuwe model dat we hebben ingevoerd,” zei Moncla. “Laten we een interessante manier bedenken waarop mensen met deze fysieke ruimte kunnen communiceren.”

De boekhandel ontving een subsidie ​​waarmee ze in maart van dit jaar konden uitbreiden naar hun huidige ruimte aan Frankford Avenue. En Date Night bloeide op hun nieuwe adres, met veel buzz op sociale media.

‘Ik zou zeggen dat we volgeboekt zijn,’ zei Moncla. Zozeer zelfs dat de boekhandel elk jaar de prijs voor het speciale evenement stapsgewijs verhoogt.

“Terwijl we uitbreiden, doen we er twee per dag, dus de personeelskosten veranderen de prijs.”

Wanneer koppels zich aanmelden, reserveert een planningsapp hun datum. Het stel vult een formulier in met vragen over muziek, gratis drankjes en boekvoorkeuren. Moncla en Gallant stellen afspeellijsten samen, bieden drankjes zoals wijn en bier aan en tonen de favoriete boeken van het stel voor Date Night.

Op de geplande avond gaan de twee aan de slag. Ze sluiten de winkel vroeg en dekken de tafel met glaswerk, stoffen servetten en naamkaartjes. Elektrische kaarsen worden aangestoken en een afspeellijst staat in de rij.

Een klop op de deur signaleert de komst van de tortelduifjes. Het paar wordt vervolgens binnengeleid door een vrijwilliger en in de ruimte achtergelaten om te genieten van drankjes, eten (indien meegebracht) en elkaars gezelschap tussen romans van alle genres.

Gallant en Moncla zijn getuige geweest van talloze dates met stellen van alle achtergronden die hun liefde voor elkaar uitten.

Onlangs stelde een vrouw haar ten huwelijk met haar eigen op maat gemaakte cocktailmenu The Head & the Hand met ‘Wil je met me trouwen?’ op de achterkant geschreven. Tijdens het voorstel werden de menu’s uitgedeeld door Gallant.

“We hebben een behoorlijk aantal opdrachten gehad, maar het hebben van dergelijke rekwisieten is nieuw – of alsof we erbij betrokken zijn (in de datum)”, zei Moncla.

De eigenaren van de boekwinkel hebben kleine huwelijksceremonies georganiseerd met alleen de officiant en het paar in de winkel, evenals gasten die indruk willen maken op hun verliefdheid.

“Ik vroeg een van de deelnemers hun liefdesverhaal en hij zei: ‘Nou, ik weet het niet zeker. Ze kwam me dit weekend opzoeken en ik heb haar net hierheen gebracht’,’ zei Moncla. ‘En ik wil echt dat we samen zijn, maar dat hoeft niet per se.’ We hebben zeker mensen gezien die de Date Night gebruikten terwijl ze hun foto maakten.”

“Ik denk dat dat het ding voor ons is – we krijgen zoveel mensen te zien die verrast zijn, wat ik echt heel mooi vind.”

Koppels kunnen hun plekje reserveren van dinsdag tot en met zondag. Er zijn twee tijdvakken: om 17.00 uur voor anderhalf uur voor $ 85 en om 18.45 uur voor twee uur voor $ 100.

Reserveren voor Date Night kan online.

Opmerking: Date Night is ontworpen en geprijsd voor twee personen. Als je een groter gezelschap hebt, stuur dan een e-mail naar de boekhandel op info@theheadandthehand.com over prijzen. Op dit moment worden grotere partijen geval per geval bekeken en niet gegarandeerd.

📍2230 Frankford Ave., 🕑 donderdag t/m zondag 12.00 tot 17.00 uur 🌐 theheadandthehand.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in