In de Maleisische Ghost Mall die deze zomer viraal ging op TikTok

0
14


De levendigste plek in het hele winkelcentrum was Te Amo Cafe.

Ik hou van je koffie.

Ik hou van je koffie.

Marielle Descalsota/Insider


Het restaurant, dat een van de meer dan 20 bedrijven in het winkelcentrum was, verkocht lokaal eten en drinken zoals mee goreng, of roergebakken noedels, en teh tarik, of melkthee.

Ik ontmoette de eigenaar van het winkelcentrum, een lokale zakenman genaamd Fadzil Hashim, in het restaurant.

Fadzil is eigenaar van verschillende ondernemingen in Maleisië, waaronder een islamitische internationale school. Hij vertelde me dat het winkelcentrum in maart 2020 met veel tamtam is geopend.

“Op dat moment waren er slechts negen winkels open, maar we hadden meer dan 6.000 mensen op bezoek”, zei Fadzil, eraan toevoegend dat hij bijna 500 personeelsleden in dienst had genomen.

“Ik zei, oké, we zijn klaar.”

Maar vier dagen na de opening van het winkelcentrum ging Maleisië in een maandenlange pandemische lockdown. Sindsdien heeft het winkelcentrum moeite om weer op de rails te komen.

“We hebben een leegstaand winkelcentrum overgenomen dat zeven jaar geleden werd gebouwd en sindsdien leeg stond. We hebben geprobeerd het nieuw leven in te blazen”, zei Fadzil, eraan toevoegend dat hij en zijn partners meer dan 40 miljoen Maleisische ringgit, of ongeveer $ 9 miljoen, hebben uitgegeven aan de ontwikkeling van het winkelcentrum. winkelcentrum zonder leningen.

Twee jaar nadat het winkelcentrum voor het eerst werd geopend, zei Fadzil dat het nog steeds geen break-even draait. Hij zei dat het winkelcentrum in de eerste twee jaar van zijn bestaan ​​een omzet had van 17 miljoen ringgit en 25 miljoen ringgit, maar vanwege de grootte van het winkelcentrum “is het nog steeds niet genoeg”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in