‘Ik weet dat ik kan rekenen op de TikTok-community’

0
98


Op 20 juni 2021, toen Mike Stoecker 15.000 volgers op TikTok bereikte, eerde hij de mijlpaal door in drie uur tijd 23 blikjes Busch Ice te drinken.

“Ik nam advies aan van mensen op de TikTok-live en gaf commentaar. Ik reed dronken rond in mijn Dodge Charger”, vertelde hij in The Know van die avond. Hij zei dat zijn verloofde, Becky, hem de volgende ochtend vroeg of hij zich herinnerde wat hij deed.

‘Ik dacht dat het een doorsnee ‘Het spijt me dat ik gisteravond zo stom was’,’ zei hij, maar ‘ze vertelde me dat ik aan het rondrijden was. … Ik sloeg bijna kinderen.”

Nadat ze uit bed waren gekomen, ging het paar naar beneden en gooide elke laatste druppel alcohol in hun gootsteen. Het is meer dan een jaar geleden en Stoecker heeft sindsdien niet meer gedronken.

“Er waren veel katalysatoren over waarom ik begon met herstellen, maar [that night] was absoluut de piek, of de bodem, hoe je het ook wilt bekijken, “legde hij uit. “Ik herinnerde me 8 van de 10 Tiktoks die ik had gepost niet meer, en dat was op een dagelijkse basis [asking myself]’Oh wat heb ik gisteravond gepost?’”

Stoecker’s TikTok is in eerste instantie gemaakt uit verveling. Hij noemde zichzelf @thedrunkard en plaatste video’s van zichzelf terwijl hij bier aan het schieten was.

“Je maakt zo’n giftige relatie, waar je zonder kunt leven, en het kan niet leven zonder jou, wat letterlijk een overgang is met alcohol”, zei hij over zijn verslaving. “Je hele leven heb je met alcohol geleefd, met dit in je hand en dat is je comfortzone. Niemand verlaat graag zijn comfortzone.”

Stoecker heeft nu meer dan 63.000 volgers op het platform en veranderde zijn handvat in @recoveringdrunkentiktok. Zijn video’s variëren van serieuze gesprekken met commentatoren over hoe het is om te herstellen tot meer luchtige video’s, zoals een POV van wakker worden en herinneren aan alles wat er de avond ervoor is gebeurd.

De manier waarop Stoeckers leven is veranderd sinds hij nuchter is geworden, is voor hem een ​​eyeopener. Ongeveer zes maanden nadat hij was gestopt met drinken, begon hij naar de sportschool te gaan. Maar zelfs voordat hij aan het trainen was, was zijn fysieke verschijning veranderd. Hij vond nieuwe activiteiten om hem bezig te houden als hij zich verveelde. Hij pakte videogames weer op en speelt regelmatig met zijn zoon.

“Niets beters ter wereld”, schreef hij bij een video waarin hij en zijn zoon aan het gamen waren.

“Heeft uw zoon een verandering in u opgemerkt sinds u nu nuchter bent?” vroeg een commentator.

“Dat heeft hij zeker en hij vertelt het me vaak”, antwoordde Stoecker.

TikTok speelde in zekere zin een grote rol in het herstel van Stoecker. Hij beschrijft het als de “katalysator” die hem deed besluiten te stoppen met drinken en noemt het ook een van de grootste bronnen van steun van het afgelopen jaar.

“Ik praat tegen een scherm, wetende dat andere mensen in dezelfde situatie leven, is erg nuttig voor mij”, zei hij. “In mijn mindere dagen weet ik dat ik op de TikTok-gemeenschap kan rekenen om te helpen.”

Stoecker gebruikt zijn dagelijkse berichten op TikTok ook als een vorm van verantwoording. Zijn volgers – degenen die zijn herstel ondersteunen en degenen die zich in vergelijkbare situaties bevinden – verwachten een video.

“Ik lees elke opmerking. Ik kan misschien niet op iedereen reageren of reageren, maar ik lees ze wel allemaal”, voegde hij eraan toe. “Aan iedereen die ons heeft gesteund en dagelijks commentaar heeft gegeven, of degenen die zelfs de video’s hebben bekeken – heel erg bedankt.”

Het bericht De dagelijkse berichten van TikToker documenteren zijn jarenlange weg naar nuchterheid: ‘Ik weet dat ik op de TikTok-gemeenschap kan rekenen’ verscheen eerst op In The Know.

Meer van In The Know:

Een van de populairste laptops van Dell is te koop voor slechts $ 330 – dat is meer dan $ 660 korting

2-jarige die graag schoonmaakt, steelt de show op een bruiloft als ze bloemblaadjes pakt

De autowasactiviteit van mama zorgt voor ‘1 uur peuterplezier’

Man jaloers na het zien van verjaardagsfeestje vriendin voor haar hond: ‘Ik voel me behoorlijk gekwetst’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in