Ik probeerde 3 TikTok-viral side hustles en verloor 20 cent

0
131


We leven in een kapitalistische samenleving die erop is gericht de menselijke geest in verkoopbare delen te vermalen. Als zodanig is het voor veel mensen niet langer voldoende om een ​​vaste, fulltime baan te hebben om schuldenvrije financiële zekerheid na te streven. In deze nachtmerrie van een realiteit die is opgebouwd uit paniekaanvallen en verpletterde dromen, moeten we de drukte opzij zetten.

Het leuren van drukte is op zich een drukte. Talloze TikTok- en YouTube-makers beloven bijbaantjes te onthullen die hen naar verluidt duizenden hebben opgeleverd. Deze video’s krijgen vaak veel bekijks omdat het proletariaat hun wanhopige financiële situatie toeschrijft aan het hebben van een verkeerde greep op hun eigen bootstraps.

Om eerlijk te zijn, zijn de dromen die in dergelijke clips worden opgetekend, ongelooflijk aanlokkelijk. De huurprijzen in sommige Amerikaanse steden stijgen tot 40 procent, terwijl de inflatie in het land het hoogste punt in 40 jaar heeft bereikt. Het hebben van een betrouwbare set-and-forget-bron van passief inkomen zou een zeer gewaardeerde hulp zijn in een wereld die het afbrokkelen tot een gewoonte heeft gemaakt.

Daarom besloot ik enkele van deze bijkomstigheden op de proef te stellen en ze te evalueren aan de hand van vier criteria: installatiegemak, tijd, onderhoud en natuurlijk winst.

Er zijn talloze TikToks die verschillende nevenactiviteiten verheerlijken, en velen delen vergelijkbare ideeën. Drie vaak herhaalde drukte zijn onder meer het creëren van een sfeervol YouTube-kanaal, het verkopen van planners op Etsy en het publiceren van een kleurboek op Amazon. Elk van deze nevenactiviteiten kan naar verluidt tegen weinig tot geen kosten worden opgezet, en voorstanders beweren dat ze u elke maand duizenden extra inkomsten kunnen opleveren.

Als dit waar was, zou ik misschien mijn carrière als verslaggever kunnen opgeven, alle discussies opgeven en uiteindelijk voorgoed uitloggen. Het is een krachtige motivator.

Het Atmosferische Soundscape YouTube-kanaal

Een screenshot van

Een screenshot van de ten onrechte genoemde ‘Koffie in het venster’-stockvideo.
Krediet: Taryn Elliott van Pexels

Het concept van de YouTube soundscape side hustle is eenvoudig. Pak gratis video, gratis audio en gratis videobewerkingssoftware. Bewerk je items samen en upload ze naar YouTube. Verdien geld met je YouTube-kanaal. Winst.

Soundscape YouTube-video’s zijn een van de gemakkelijkst toegankelijke balsems die we hebben om de angstige ellende die onze hersenen voortdurend doordringt te maskeren. Stabiele regen, knetterende open haarden en het zachte geroezemoes van een rustig café zijn allemaal geluiden die mensen vaak spelen om hun hersens te laten geloven dat de wereld vriendelijker is dan hij is. Als zodanig is er geen tekort aan lange sfeervolle soundscapes op YouTube, met populaire video’s die miljoenen views opleveren – en miljoenen potentiële advertentieplaatsingen.

Het vinden van een gratis bewerkingsprogramma was eenvoudig genoeg. Na een korte zoektocht online koos ik voor HitFilm Express, dat zowel gemakkelijk te gebruiken leek als geschikt voor mijn bescheiden behoeften. Ik heb toen Pixabay en Pexels geplunderd voor mijn video, audio en zelfs de profielfoto van mijn YouTube-kanaal. Deze websites bevatten aanzienlijke verzamelingen media die iedereen om bijna elke reden kan gebruiken, gratis en zonder krediet te hoeven geven.

Hoewel Pixabay een aanzienlijke selectie van regengeluidseffecten heeft, kost het tijd om audio te vinden die onopvallend is en relatief naadloos kan worden herhaald. Dat geldt ook voor het vinden van een visueel aantrekkelijke video die overeenkomt met uw regengeluiden. Ik koos uiteindelijk een geschikt rustgevende stortbui en combineerde die met een clip van een theekopje in een raam, waarvan ik later ontdekte dat het al populair was bij andere potentiële YouTube-ondernemers.

Met HitFilm Express om de zwarte frames van de video te verwijderen, dupliceerde ik het samen met mijn audio om mijn zes uur durende regenachtige magnum opus te creëren. De video duurde vervolgens 11 uur om te exporteren en creëerde een bestand van meer dan 60 GB.

Ik was echter nog niet klaar, want de video duurde toen de hele nacht om op YouTube te uploaden. Nou ja, theoretisch. In de praktijk duurde het uploaden twee nachten, omdat ik mijn e-mailadres niet kon verifiëren, waardoor ik geen toestemming had om video’s langer dan 15 minuten te uploaden. Ik werd niet op de hoogte gebracht van deze beperking totdat mijn hele video van zes uur was geüpload, dus mijn eerste upload werd in zijn geheel afgewezen en ik moest opnieuw beginnen.

Het resultaat was dat het enkele dagen duurde om deze drukte op te zetten, tegen die tijd was ik meer dan klaar om dat zoete, zoete YouTube-geld binnen te halen. Toch mocht het niet zijn. Het blijkt dat je, om inkomsten te genereren met je kanaal, deel moest nemen aan het YouTube-partnerprogramma. En om in aanmerking te komen voor het YouTube-partnerprogramma, moest je aan vier criteria voldoen. Je hebt namelijk 1000 abonnees, 4000 uur aan je openbare video’s bekeken in de afgelopen 12 maanden, tweestapsverificatie moet zijn ingeschakeld en je kunt geen waarschuwingen vanwege de communityrichtlijnen krijgen.

Drie dagen nadat ik mijn rustgevende regengeluiden had geüpload, was mijn video drie keer bekeken. Twee van hen waren ik.

Het is in de vele weken daarna nog een keer bekeken, maar ik ben nog ver verwijderd van 4000 abonnees. Zou ik meer kijkers verdienen als ik een regelmatig uploadschema had? Waarschijnlijk. In een overstroomde markt is het echter onwaarschijnlijk dat mijn aanzienlijke tijdsinvestering voor een zeer lange tijd enig rendement zou opleveren – als dat al ooit het geval was.

Ik heb ook een fulltime baan en heb geen zin in het idee om mijn beperkte vrije tijd te besteden aan het onderhouden van een zeker gedoemde onderneming.

De Etsy Canva-planner

Een blauwe dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse planner gemaakt in Canva.

Al die rechte lijnen en kaders hebben iets rustgevends.
Krediet: Amanda Yeo

De drukte van de Etsy-planner is directer in hoe het beweert inkomsten te verdienen. Het enige wat je hoeft te doen is een planner in Canva te ontwerpen, het digitale bestand te koop op Etsy te zetten, dan achterover te leunen en op klanten te wachten. Het is de Veld van dromen benadering van side hustles. Bouw het, en ze zullen komen.

Deze drukte begon beter dan mijn YouTube-inspanningen. Wat browsergebaseerde grafische ontwerptools betreft, is Canva ongelooflijk veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken, hoewel het nog steeds wat vallen en opstaan ​​kostte vanwege mijn gebrek aan bekendheid met het programma. Ik realiseerde me bijvoorbeeld aanvankelijk niet dat er een rasteroptie was die ik voor mijn kalender kon gebruiken, en had elk vierkant afzonderlijk geplaatst. Maar toen ik een beetje verkende en wat trucjes had bedacht, kon ik binnen een paar uur gemakkelijk aantrekkelijke maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse planners maken.

Ik besloot twee planners te maken: een blauwe omdat de kleur blijkbaar geweldig is voor de productiviteit, en een koraal omdat hij mooi is. Spelen met mijn ontwerp was eigenlijk best rustgevend, en ik zou graag meer zijn blijven maken. Helaas is de Jenga-toren van mijn leven niet zo gestapeld dat ik alle verantwoordelijkheden kan opgeven ten gunste van het ontwerpen van schattig briefpapier.

Het belangrijkste nadeel van deze drukte van Etsy Canva zijn de kosten. Hoewel Canva gratis kan worden gebruikt, kost een Pro-account $ 14,99 per maand. Je kunt gratis een degelijke planner maken, maar een Pro-account geeft je toegang tot extra functies, zoals de tool voor het wijzigen van de grootte, die van onschatbare waarde is voor het repliceren van hetzelfde ontwerp in meerdere formaten. Ik heb gebruik gemaakt van de gratis proefperiode van 30 dagen van Canva om het formaat van mijn werk te wijzigen, maar het is iets om in gedachten te houden als je planners wilt blijven maken.

Etsy’s kosten zijn onvermijdelijker. Het platform brengt 20 cent in rekening voor het plaatsen of vernieuwen van een aanbieding, die slechts vier maanden actief is. Als die tijd verstrijkt of als je je artikel verkoopt, moet je nog eens 20 cent betalen om het opnieuw aan te bieden. Bovendien brengt Etsy transactiekosten van 6,5 procent in rekening wanneer het item wordt verkocht, evenals verwerkingskosten van drie procent plus 25 cent extra.

Dus als ik mijn planners voor $ 1,50 verkoop, kan ik een maximum van 82,75 cent per verkoop verwachten. Dit betekent dat het verkopen van 100 planners me een totaal van $ 82,75 oplevert.

Dan hebben we het nog niet eens over belastingen. Toen ik mijn Etsy-winkel opende, was ik verrast om te ontdekken dat de planner die ik voor $ 1,50 had geprijsd, eigenlijk voor $ 1,65 stond. Aangezien ik in Australië ben gevestigd, had het platform automatisch de 10 procent goederen- en dienstenbelasting van Australië aan mijn vermelding toegevoegd. Dit is logisch, maar het zou leuk geweest zijn om een ​​seintje te krijgen tijdens het opzetten van mijn winkel, zodat ik de prijzen van mijn klanten dienovereenkomstig kon aanpassen.

Etsy staat je ook niet toe variaties op aanbiedingen voor digitale producten aan te bieden, wat betekent dat je een geheel nieuwe aanbieding moet maken en nog eens 20 cent moet betalen als je je blauwe en koraalplanners afzonderlijk wilt verkopen. Andere verkopers hebben deze beperking omzeild door hun digitale producten als fysiek te categoriseren, waardoor ze meerdere variaties in één aanbieding kunnen opnemen. Dit betekent echter dat ze hun planners handmatig naar klanten moeten e-mailen in plaats van dat het wordt geautomatiseerd, dus het is geen vaststaand schema.

Ik ben niet over dat leven, dus ik heb al mijn blauwe en koraal, A4- en A5-planners in één lijst gebundeld. Het is nu al meer dan twee maanden live en tot nu toe heb ik nog geen enkele verkoop gedaan. Als zodanig is mijn winst voor deze drukte min 20 cent.

Ondanks de aanzienlijke nadelen van de drukte van Etsy, vond ik het ontwerpen van mijn planners leuk en boeiend. Er is gewoon iets bevredigends aan het kiezen van de optimale blauwtint voor je gekke kleine dozen, zoals het bouwen van een kleine oase van orde in een chaotische wereld. Als Etsy-vermeldingen gratis waren, zou ik misschien meer planners ontwerpen en uploaden als een rustgevend tijdverdrijf, totdat mijn winkel vol zat met honderden door angst veroorzaakte variaties om aan elke voorbijgaande gril te voldoen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom er een vergoeding is.

Het digitale Amazon-kleurboek

Een lijntekening van een nimf ondertiteld "Ik heb niet geslapen vanwege jullie, jullie zullen niet slapen vanwege mij."

Dit was de enige afbeelding die ik samen bewerkte en die zelfs maar voor de helft acceptabel was.
Krediet: Amanda Yeo

In mijn meest fantasievolle fantasieën droom ik van wat ik zou doen met slechts een fractie van Jeff Bezos’ opgepotte rijkdom.

Volgens de realtime miljardairslijst van Forbes is het vermogen van de oprichter en voorzitter van Amazon op het moment van schrijven meer dan $ 148 miljard, waarmee hij de op twee na rijkste persoon ter wereld is. Slechts 0,001 procent van het vermogen van Bezos bedraagt ​​1,48 miljoen dollar. Dit is meer dan genoeg om een ​​zeer comfortabel huis te kopen voor een groot gezin, praktisch overal ter wereld, plus duizenden die overblijven om voor een aanzienlijke tijd in hun behoeften te voorzien, zoals voedsel, kleding, verwarming en onderwijs. Het is een letterlijk levensveranderende som die Bezos nooit zou missen.

Ondertussen probeer ik een hypotheek te financieren door digitale kleurboeken te verkopen op Amazon.

Kleurboeken werden enkele jaren geleden een trend, toen volwassenen de meditatieve activiteit begonnen. Dit zorgde voor een grotere vraag naar dergelijke boeken, waarvan sommige oplichters proberen te profiteren.

Het idee is dat jij de lijntekeningen levert, terwijl Amazon Kindle Direct Publishing ervoor zorgt dat het in een kleurboek wordt afgedrukt en verzonden, zodat je geen honderden onverkochte boeken in huis hebt. Het is een leuk idee. Het is ook aanzienlijk moeilijker als je geen artiest bent.

Van alle TikTok-drukte die ik probeerde, was de drukte van het Amazon-kleurboek verreweg het moeilijkst. Hoewel ik afbeeldingen van Pixabay zou kunnen halen, staat de licentie ervan je niet toe om zomaar afbeeldingen te verkopen zonder ze te wijzigen. Ik heb daarom de gratis beeldbewerkingssoftware Gimp gedownload om de foto’s van Pixabay te filteren en ze om te zetten in lijntekeningen – wat helemaal niet lukte. De resulterende afbeeldingen waren rommelige schetsen die helemaal niet geschikt waren om in te kleuren, en ik kon de woedende recensies met één ster al praktisch zien.

Pixabay heeft wel vectorafbeeldingen, die veel schoner zijn en gedurfde lijnen hebben, maar ik was er niet van overtuigd dat ik ze voldoende zou kunnen aanpassen om aan de licentievereisten te voldoen. In plaats daarvan heb ik een paar dagen doorgebracht met het doorzoeken van een hele reeks andere websites die gratis lijntekeningen beloven, zoals Publicdomainvectors.org, Openclipart en FreeSFG.org. Maar ondanks mijn uitgebreide zoektocht kon ik niet genoeg geschikte gratis afbeeldingen vinden om zelfs maar een boekje te maken. Ik was niet eens tevreden dat ik duidelijke rechten had op alle foto’s die ik had.

Uiteindelijk kwam mijn poging tot de drukte van het Amazone-kleurboek niet eens van de grond. Maar in een ongelooflijk verzadigde markt had ik niet echt verwacht dat er iets van zou komen. Trouwens, zelfs als ik een verkoop had gedaan, zou mijn miezerige inkomen verder zijn verminderd door Amazon te bezuinigen. Het huis van Bezos verliest nooit.

Passief inkomen aan de kant is een mooie droom, maar dat geldt ook voor het ontvangen van een meevaller van een lang verloren familielid, of van je voeten worden geveegd door een aseksuele miljardair. Het is veel beter af uw weekenden te ontspannen, het huishouden te doen of een baan te zoeken die beter betaalt. Beter nog, overweeg om met anderen samen te werken om de kapitalistische radertjes die al onze zielen verpletteren, te verzachten en te ontmantelen. Bouw een netwerk voor wederzijdse hulp met je buren, word lid van een vakbond, woon protesten bij en stem. Het voelt misschien minder direct dan het starten van een YouTube-kanaal, maar het zal je zeker meer goed doen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in