Ik heb “ondersteboven haar wassen” geprobeerd, dat is overal op TikTok

0
92  • Veel mensen op TikTok zijn grote fans van ‘ondersteboven haar wassen’.
  • De haarhack omvat shamponeren en conditioneren met je hoofd ondersteboven om volume toe te voegen.
  • Onze redacteur heeft het wassen van haar ondersteboven getest om te zien hoe goed het werkt.

Ik heb mijn haar ontelbare keren gewassen, maar ik heb nooit overwogen om de manier waarop ik het deed te veranderen. Ik heb altijd gespoeld, gewassen, gespoeld, geconditioneerd en nog een laatste keer gespoeld. Waarom repareren wat niet kapot is, toch? Maar TikTok heeft andere ideeën. Op een avond stuitte ik op een video over het ‘ondersteboven wassen van haar’, waarin de maker haar haarverzorgingsroutine deelde, waaronder het wassen en conditioneren van haar hoofd onder de douche ondersteboven.

Toen ik de rest van het schoonheidsteam vertelde over deze vreemde haarwastechniek, waren op één na iedereen – die deze hack regelmatig volgt, evenals de “omgekeerde haarwastechniek” -techniek net zo verrast als ik. De reden om dit te doen, zo is mij verteld, is om volume en body aan elk haartype toe te voegen, vooral als het in orde is. En als iemand die aan die beschrijving voldoet, wilde ik het proberen.

De volgende keer dat ik douchte, in plaats van te wassen en te conditioneren zoals ik het de afgelopen meer dan twee decennia heb gedaan, draaide ik mijn hoofd ondersteboven.

Allereerst wil ik dit zeggen: om het haar ondersteboven te wassen, heb je absoluut een afneembare douchekop met een slang nodig. Maar zelfs daarmee is het geen gemakkelijke opgave. De hele oefening voelde heel vreemd aan – water komt overal als je niet oppast. Ik gebruikte mijn Balmain Homme Treatment Bodyfying Shampoo ($ 62) en Balmain Homme Treatment Bodyfying Conditioner ($ 70) voor het proces, dat al volumineuze ingrediënten bevat.

Met mijn hoofd ondersteboven en de douchekop nogal uitzinnig bungelend, schuimde ik de wortels van mijn haar in, concentreerde ik de shampoo op mijn hoofdhuid en maakte ik me niet echt zorgen over het wassen van mijn uiteinden. Toen die stap eenmaal gedaan was, nog steeds met mijn hoofd ondersteboven (water in mijn oren, en zeep in mijn ogen…), spoelde ik de shampoo uit. Vervolgens gebruikte ik mijn conditioner en concentreerde ik me deze keer op de uiteinden van mijn haar, waarbij ik mijn wortels ontweek – iets wat ik ook doe als ik mijn haar met de goede kant naar boven wast, om te voorkomen dat mijn haar verzwaart.

Nadat ik mijn hoofd nog een laatste keer had gespoeld, was ik klaar met het hele omgekeerde haarwasproces. Het kostte me zeker meer tijd dan normaal om te doen, maar mijn haar voelde verrassend genoeg al zachter aan, wat me hoop gaf. Als ik onder de douche sta, doe ik mijn haar in een handdoek om een ​​beetje te drogen voordat ik een stylingcrème aanbreng en het met wat hitte opstraalt (ook ondersteboven – voel je een thema?).

Mijn haar zag er al luchtiger uit en had meer volume, vooral bij de wortels, die meestal plat tegen mijn hoofd lagen. Omdat ik er op dat moment een beetje uitzag als een poedel die net is geföhnd – en het is tenslotte New York Fashion Week – besloot ik mijn haar te krullen met mijn Mermade Waver om te zien hoe dat eruit zou zien.

Dit is waar de magie echt gebeurde. Mijn haar behield zijn volume en had zoveel meer veerkracht dan gewoonlijk. Ondanks dat het chaotisch was om te doen, gaf het wassen van het haar ondersteboven mijn fijne haar echt meer body, en het resultaat was langdurig. Dit is zeker een truc die ik in de gaten zal houden voor dagen wanneer ik van plan ben in de toekomst warmtestyling te doen.

Afbeeldingsbron: POPSUGAR Photography / Jessica HarringtonLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in