‘Ik heb de schadelijke impact van de industrie gezien’

0
112


Een duurzaamheidsexpert roept de TikTok-trend “Keep or Return” op.

Hoe u nu kunt beginnen met beleggen – geen dure makelaar of expertise vereist

Als je een modeliefhebber bent, heb je waarschijnlijk de hashtag “Keep or Return” (#KeeporReturn) gezien die meer dan 140 miljoen keer is bekeken op TikTok. Het staat vol met video’s waarin consumenten tonnen geld uitgeven aan fast fashion-merken en vervolgens beslissen wat ze willen houden en wat ze teruggeven.

Zie deze slaapkamer veranderen in een levendige oase na een ongelooflijke eendaagse renovatie:

De praktijk lijkt misschien onschuldig, maar volgens Whitney Carthcart, een duurzaamheidsexpert en medeoprichter van 3DLOOK, veroorzaken al die opbrengsten grote schade aan het milieu. Merken als Walmart, Shein en Forever21 zijn misschien betaalbaar, maar ze staan ​​niet bekend als leiders op het gebied van duurzaamheid.

“Na 30 jaar in de mode te hebben gewerkt, heb ik de schadelijke gevolgen van de industrie uit de hand zien lopen toen shoppers online gingen en met plezier het beste maakten van voordelen zoals gratis retourneren zonder echt te begrijpen wat er gebeurt met de items die ze terugsturen, ” vertelde Carthcart aan Fashion United.

Maar een groot deel van de geretourneerde kleding komt niet terug in de schappen om te worden doorverkocht. Volgens Fast Company wordt ongeveer 30% van de online aankopen geretourneerd, waarvan het grootste deel naar de vuilstort wordt gestuurd. In 2020 werd 2,9 miljoen ton retourzendingen in de VS op stortplaatsen gestort.

Deze impact op het milieu omvat niet eens de enorme ecologische voetafdruk die de mode-industrie heeft achtergelaten. Beschouwd als de op een na grootste industriële vervuiler, is het volgens Carbon Literacy verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde vervuiling en is het verantwoordelijk voor 1,2 miljard ton koolstofemissies per jaar. Carthcart adviseerde kledingmerken om transparanter met consumenten om te gaan.

“Merken die massale sociale volgers hebben, kunnen hun kanalen gebruiken om hun shoppers voor te lichten over de schade die mode veroorzaakt – en niet alleen de producten zelf, maar ook de impact van buitensporige en onnodige retourzendingen”, vertelde ze aan Fashion United.

Het zijn niet alleen milieuactivisten die zich zorgen maken over de duurzame praktijken van de industrie of het gebrek daaraan. Volgens Carthcart wil meer dan 50% van de shoppers dat de mode-industrie duurzamer wordt. Velen zijn zelfs bereid meer geld te betalen voor kwaliteitsproducten met minder problematische effecten.

“Consumenten zijn zich bewust van het feit dat mode hen al tientallen jaren ongezonde praktijken heeft opgedrongen, en voor die retailers die er niet in slagen hun imago op te frissen, wacht een overvloed aan missiegedreven merken gewoon om deze zorgen weg te nemen,” vertelde Cartcart aan Fashion Verenigd.

Zie dit kleine appartement in New York in één dag een indrukwekkend herontwerp krijgen met een budget van $ 1.000:

Het bericht Expert verwerpt de TikTok-trend ‘Keep or Return’ omdat het niet duurzaam is, verscheen eerst op In The Know.

Meer van In The Know:

De beste keukendeals om deze Dag van de Arbeid te scoren, van Instant Pot en Le Creuset tot GreenPan

Ik ben een winkelexpert en dit zijn de beste Labor Day-verkopen dit jaar

Lowe heeft zojuist zijn Labour Day-deals voor 2022 onthuld en ze zijn te mooi om te missen

Walmart heeft zojuist honderden onwerkelijke woningdeals laten vallen voorafgaand aan alle Labor Day-verkopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in