Ierse datawaakhond dient ontwerpbesluit in op TikTok

0
127


De Irish Data Protection Commission (DPC) heeft een ontwerpbesluit ingediend in een grootschalig onderzoek naar videodeelplatform TikTok.

De uitspraak zal nu worden overwogen door de collega-gegevenswaakhonden van de DPC in de hele EU.

Het onderzoek is in september 2021 gestart en onderzocht de verwerking van de persoonsgegevens van kinderen door TikTok.

Het onderzoek was gericht op openbare standaardinstellingen met betrekking tot accounts van gebruikers onder de 18 jaar en leeftijdsverificatiemaatregelen voor kinderen onder de 13 jaar.

Ook heeft het CBP onderzocht of TikTok heeft voldaan aan de transparantieverplichtingen op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in het kader van de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers jonger dan 18 jaar.

“Als de leidende toezichthoudende autoriteit van de EU voor TikTok hebben we dit onderzoek in september 2021 geopend”, zegt Graham Doyle, adjunct-commissaris bij de Commissie voor gegevensbescherming.

“We hebben ons ontwerpbesluit vandaag voorgelegd aan onze collega’s voor hun mening hierover.”

“Dit maakt deel uit van het proces op grond van artikel 60 van de AVG, waarbij we ontwerpbesluiten naar andere betrokken toezichthoudende autoriteiten sturen en zij hebben een maand de tijd om ons ontwerpbesluit te herzien en eventuele ‘met redenen omklede of relevante bezwaren’ die zij hebben, te formuleren”, zei de heer zei Doyle.

Vorige week legde de Commissie voor de Gegevensbescherming Instagram een ​​recordboete van 405 miljoen euro op voor inbreuken op de verwerking van gegevens van kinderen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in