Ice Spice’s ‘Munch,’ Rosalía & Meer

0
122


(For You)r Consideration is een wekelijkse column met een overzicht van de rappers en zangers die het JUIST doen op TikTok en de virale TikTok-muziektrends en topnummers die je FYP overnemen.

De opkomst van ijskruiden

Als je haar door Drake ontworpen hit ‘Munch’ nog niet hebt gehoord, dan is dit je wake-up call. Het nummer van Ice Spice uit de Bronx debuteerde in augustus en is vrijwel onvermijdelijk geworden op TikTok’s For You-pagina. DaniLeigh gebruikte de single als achtergrond voor een GRWM-achtige video voor de VMA’s, Kehlani plaatste twee video’s van de boorhit uit de Bronx en Chantel Jeffries ging naar haar pagina om zelf een video te maken met Ice Spice! Het muziekvideofragment dat op de app is gepost, heeft meer dan 1 miljoen views en er zijn meer dan veertigduizend video’s gemaakt met het geluid. Met deze cijfers lijdt het geen twijfel dat “Much (Feelin’ U)” in populariteit zal blijven stijgen.

F*ck Em

Dubbele standaarden zijn frustrerend, en als je ooit een uitlaatklep nodig hebt gehad om die frustratie te uiten, dan is deze trend iets voor jou. De nieuwste single van de Tennessee-rapper Finesse2tymes, ‘Back End’, wordt op TikTok opgeblazen om de aandacht te vestigen op enkele dwaze en ernstige gevallen van ongelijkheid. Naast de teksten, “Het is cool als ze het doen (Het is cool, hè?), Het is een probleem als ik het doe, f*ck ‘em”, voegen makers wat extra flair toe door het filter “Police Runner” te gebruiken van byten21, zodat je het ontwijken van de politie kunt simuleren. Duik in de onderstaande trend.

RENAISSANCE Ranglijsten

Beyoncé bracht vorige maand eindelijk haar 7e studioalbum uit. En net zoals het 16-trackproject de wereld in een wurggreep houdt, lijkt de inhoud rond het album niet van de FYP te suizen. Makers in de app blijven het album loven en zijn de discografie van Bey en de nummers op de ranglijst voorbij gegaan RENAISSANCE. Nu rangschikken TikTokers de veelgeprezen overgangen van het album. Zelfverklaarde Barb en Beyonce stan @shook.individual’s video-ranglijst van de overgangen van het album heeft iets minder dan 100.000 views. Met deze cijfers moeten leden van de Bey-hive zich naar de app haasten en op deze trend springen.

Rosalía heeft de zomer op slot

Doe er wat kauwgom in, begin te kauwen, rol met je ogen en druk op Rosalía’s chiptune-nummer “Bizcochito” om mee te gaan met de trend die TikTok de hele zomer heeft bevolkt. TikTokers gebruiken de track van het 3e album van de zanger, Motomami, om willekeurig houding te geven aan hun vrienden en familie. Artsen, schoonheidsspecialisten, advocaten en andere professionals in de app luisteren naar het geluid en rollen met hun ogen over de wijdverbreide verkeerde informatie die ze in hun respectievelijke vakgebieden hebben gezien. Rosalía sprong zelfs op de trend door een houding aan te nemen in de sportschool, sushi te eten en haar haar te laten doen. Er zijn momenteel meer dan tweehonderdvijftigduizend video’s en het aantal is gemaakt met behulp van “Bizcochito”, gecombineerd met een cosign van de zangeres zelf, deze trend heeft blijvende kracht.

Chlöe debuteert met nieuw nummer

Met drie solo-singles op zak, een nummer met haar ex-boo Gunna en verschillende covers die op sociale media circuleren, is de wereld klaar voor Chlöe Bailey’s debuut solo-album. Vorige week ging de UPROXX-coverster naar TikTok in een vakantieklare look om fans een voorproefje te geven van niet-uitgebrachte muziek. De melodie die Bailey zingt is traditioneel R&B leunend, vertrekkend van de uptempo poptracks die ze in het verleden heeft uitgebracht. Fans in de commentaren gaven aan dat het fragment vergelijkbaar is met Brian McKnight-records en de intro van cult-soapopera Dagen van ons leven. Wil je een voorproefje van Chlöe’s aankomende album? Bekijk haar TikTok hieronder.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in