Huisrepublikeinen zeggen dat TikTok misleidende beweringen deed in briefings over gegevensverwerking

0
6Washington
CNN-zaken

Huisrepublikeinen zeggen dat TikTok het congrespersoneel mogelijk heeft misleid in privébriefings over de manier waarop het bedrijf omgaat met Amerikaanse gebruikersgegevens, in een nieuwe brief aan de korte video-app deze week.

De brief van dinsdag en gericht aan TikTok-CEO Shou Zi Chew weerspiegelt de laatste escalatie door Amerikaanse wetgevers die de mogelijke impact van TikTok op de nationale veiligheid onderzoeken. En het voorspelt hoe de Republikeinen van het Huis, die een meerderheid hebben behaald bij de tussentijdse verkiezingen van 2022, TikTok de komende maanden waarschijnlijk zullen benaderen.

In tweeledige briefings om de privacypraktijken van het bedrijf te bespreken, beweerden TikTok-functionarissen dat de app alleen persoonlijke informatie verzamelt wanneer gebruikers de app actief gebruiken, en dat werknemers in China geen toegang hebben tot de specifieke geolocatiegegevens van Amerikaanse TikTok-gebruikers, volgens de brief van afgevaardigden James Comer en Cathy McMorris Rodgers, de respectieve vooraanstaande leden van de commissies House Oversight en Energy and Commerce.

Maar openbare berichtgeving door Consumer Reports en Forbes lijkt die verklaringen tegen te spreken, vervolgde de brief.

“Beide beweringen lijken op zijn best misleidend en in het slechtste geval vals”, schreven Comer en McMorris Rodgers.

TikTok reageerde niet meteen op een verzoek om commentaar.

In de brief van dinsdag wordt TikTok opgeroepen om een ​​groot aantal documenten, mededelingen en andere gegevens te bewaren, als voorproefje van hoe House-wetgevers het bedrijf de komende maanden zouden kunnen onderzoeken.

Het vroeg TikTok ook om “alle concepten en iteraties” te produceren van elke potentiële nationale veiligheidsovereenkomst die het bedrijf mogelijk aan het ontwikkelen is met de Amerikaanse overheid. En het herhaalde een half dozijn andere verzoeken om informatie die de GOP-wetgevers in de zomer naar het bedrijf hadden gestuurd.

De wetgevers hebben gevraagd dat TikTok vóór 6 december reageert.

“Amerikanen verdienen antwoorden over hoe TikTok China willens en wetens toegang geeft tot hun gegevens, en E&C Republikeinen zullen die antwoorden blijven eisen”, zegt Sean Kelly, een woordvoerder van McMorris Rodgers. “Een onmiddellijke volgende stap is om op dit congres de Amerikaanse wet op de privacy en bescherming van gegevens goed te keuren, die bedrijven als TikTok zou verplichten gebruikers te waarschuwen als hun persoonlijke informatie wordt opgeslagen of geopend in landen als China – en mensen de mogelijkheid te geven om die informatie te stoppen. van gedeeld worden.”

Kopieën van de brief werden ook naar de democratische voorzitters van de commissies gestuurd, maar die wetgevers, afgevaardigden Carolyn Maloney en Frank Pallone, ondertekenden de brief niet. Woordvoerders van Maloney en Pallone reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Amerikaanse functionarissen hebben tweeledig alarm geuit over TikTok en zijn moederbedrijf, ByteDance, waarvan critici zeggen dat het door de Chinese autoriteiten zou kunnen worden gedwongen om gegevens over Amerikaanse burgers te overhandigen of om te fungeren als een kanaal voor kwaadaardige beïnvloedingsoperaties.

In het weekend vertelde Virginia Democratische senator Mark Warner aan Fox News Sunday dat hij gelooft dat “TikTok een enorme bedreiging vormt” vanwege de potentiële gegevensbeveiligingsrisico’s en de mogelijkheid dat China zijn invloed op ByteDance zou kunnen uitoefenen om te bepalen wat Amerikaanse gebruikers zien op TikTok.

“Dat is een distributiemodel dat RT of Spoetnik of sommige van de Russische propagandamodellen zou doen verbleken”, zei Warner.

In navolging van die zorgen vorige week suggereerde FBI-directeur Christopher Wray dat China zelfs zou kunnen proberen TikTok te gebruiken als een geheime tool voor hacking, waarmee hij de wetgevers vertelde dat de FBI vreest dat TikTok door China zou kunnen worden misbruikt om “technisch compromissen te sluiten” en “software op miljoenen apparaten te controleren”. .”

TikTok heeft erkend dat Amerikaanse gebruikersgegevens toegankelijk zijn voor in China gevestigde werknemers, maar heeft geweigerd die gegevensstromen af ​​​​te sluiten, en zei dat het ervan overtuigd is dat zijn gesprekken met de Amerikaanse regering zullen leiden tot een overeenkomst die “aan alle nationale veiligheidsproblemen zal voldoen”.

Eerder deze maand heeft TikTok zijn privacybeleid voor Europese gebruikers bijgewerkt, waarbij duidelijk werd gemaakt dat hun persoonlijke informatie toegankelijk is voor werknemers over de hele wereld, ook vanuit China.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in