Hot Girl Walks van TikTok hebben geholpen bij Rebrand Walking

0
101


Dit is een fragment van Alsjeblieft, vind me leukBuzzFeed News’ nieuwsbrief over influencers en internetcultuur. Aanmelden kan hier. In onze nieuwe rubriek, Social Media Made Me Do It, proberen we een nieuwe trend, product of tip uit de feed.

De nieuwe rage-oefening op TikTok is: wandelen. Omgedoopt tot de Hot Girl Walk, heeft de hashtag meer dan 451 miljoen views gekregen. Er gaan video’s viraal van mensen die beweren dat ze zijn afgevallen na een lange tijd rondwandelen.

Een Hot Girl Walk betekent vijf uur durende excursies door je buurt, gecombineerd met schattige accessoires en een bijpassende outfit voor voorbijgangers om te zien.

Sociale media hebben verschillende soorten gezondheidstrends lange tijd in virale fenomenen veranderd door het er gewoon heel mooi uit te laten zien. Er waren de Chloe Ting YouTube-workouts aan het begin van de quarantaine. De loopbandtraining van 12/3/30 werd gepopulariseerd door YouTuber Lauren Giraldo. Zoekopdrachten naar ‘hervormer pilates’ explodeerden deze zomer nadat verschillende beroemdheden hadden onthuld dat het deel uitmaakte van hun trainingen.

Hot Girl Walks is de opvolger van zelfzorgvideo’s en ‘clean girl TikTok’, waarin ze zich de denkbeeldige vrouw voorstelt die zo rijk is dat ze uren vrije tijd heeft om in dure kleding rond te lopen. En de rebranding van wandelen als een geldige en wenselijke vorm van fitness was een leuke herintroductie van de activiteit, zelfs als het koppelen aan gewichtsverlies en online dieetcultuur zijn eigen unieke keerzijde heeft. Het verkopen van de fysieke resultaten en de ambitieuze esthetiek is wat Hot Girl Walks net zo populair heeft gemaakt als de activiteit zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in