Hoofdinspecteur Onderwijs adviseert schoolsystemen om de toegang tot TikTok te verwijderen

0
10


Vanwege beveiligingsproblemen in verband met de populaire app TikTok, beveelt staatsinspecteur van onderwijs Dr. Cade Brumley aan dat schoolsystemen de toegang tot de video-sharing-applicatie verwijderen van door de overheid gefinancierde apparaten.

“Nationale beveiligingsexperts luiden de alarmbel over dit platform en we moeten er alles aan doen om onze kinderen te beschermen en cyberbeveiliging is het nieuwe gebied dat we moeten onderzoeken”, aldus Brumley.

Brumley stuurde vandaag een brief naar schoolsystemen met het advies om de toegang tot TikTok of een andere applicatie die is ontwikkeld door hun moederbedrijf, dat is gevestigd in het Chinese ByteDance Limited, te verwijderen. Hij zei dat er gewoon niet genoeg bekend is over de persoonlijke gegevens die de applicatie verzamelt en dat het het beste is om studenten te beschermen.

“En ik heb goede hoop dat schoolsystemen in de hele staat gehoor zullen geven aan dat advies en ervoor zullen zorgen dat TikTok wordt verwijderd als communicatiemiddel”, zei Brumley.

Vorige maand blokkeerde de afdeling Administratie TikTok-verkeer op netwerken die worden beheerd door het State Office of Tech Services uit veiligheidsoverwegingen. Brumley zei dat hij de schoolsystemen bewust wilde maken van die zorgen.

“We geloven dat dit een geloofwaardige zorg is. Het is een vrij eenvoudige oplossing om ervoor te zorgen dat het van onze communicatieschermen wordt verwijderd,’ zei Brumley.

Brumley adviseerde ook co-curriculaire clubs, buitenschoolse organisaties en sportteams om te stoppen met het gebruik van TikTok.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in