Hondenreinigingshacks: hier zijn 10 top TikTok-trucs om je schattige hond, en thuis, schoon, gelukkig en gezond te houden – zonder giftige schoonmaakproducten

0
100


Het bezitten van een hond kan een smerige zaak zijn, maar deze slimme hacks zullen het gemakkelijker maken om bovenop het vuil te blijven.
Het bezitten van een hond kan een smerige zaak zijn, maar deze slimme hacks zullen het gemakkelijker maken om bovenop het vuil te blijven.

Opruimen, en daarna, uw huisdier is slechts een onderdeel van het hondenbezit – maar het loont de moeite om voorzichtig te zijn, aangezien sommige huishoudelijke schoonmaakmiddelen een negatief effect op dieren kunnen hebben.

Gelukkig is er een leger hondenliefhebbers die een reeks slimme schoonmaakhacks hebben bedacht waarmee je ook geld kunt besparen – iets dat steeds belangrijker wordt in de kosten van levensonderhoud.

Online handelaarszoeker My Local Toolbox doorzocht TikTok om de beste huisdiervriendelijke alternatieven te vinden voor in de winkel gekochte producten die echt werken.

Hier zijn er 10 die je kunt proberen.

Geurverwijderaar

Om uw geurverwijderaar te maken, mengt u azijn met water en voegt u uw favoriete essentiële oliën toe, zoals vetiver. Laat de oplossing langzaam koken en zorg ervoor dat alle deuren in je huis open staan. De stoom van het mengsel zal je huis langzaam vullen, waardoor het fris en ontspannend ruikt.

Olijfolie Hondenbakreiniger

Hondenbakken kunnen vaak een van de moeilijkste en meest frustrerende items zijn om in je huis schoon te maken, hoewel het echt van vitaal belang is voor de gezondheid van je hond. Een vuile hondenbak kan vaak oud voer aan de bodem en zijkanten hebben, wat ertoe kan leiden dat uw hond ziek wordt als het per ongeluk wordt geconsumeerd. Dat is waar olijfolie binnenkomt. Begin met het vullen van de hondenbak met water, voeg dan wat olijfolie en zeep toe. De oplossing helpt om het oude voedsel in de kom los te maken, waardoor het sprankelend en schoon blijft. Zorg ervoor dat je de kom uitspoelt met water voordat je hem terugplaatst naar je hond.

Rubberen handschoenen voor hondenhaar

Het eerste dat in je opkomt als het tijd is om hondenharen van de bekleding te verwijderen, is een roller. Het plakkerige deel van de roller kan echter vaak chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor huisdieren. In plaats daarvan kan het gebruik van een rubberen handschoen om hondenhaar te verwijderen vaak de meest effectieve methode zijn, terwijl het ook uiterst diervriendelijk is.

Zelfgemaakte Ovenreiniger

Het schoonmaken van je oven is misschien wel een van de meest uitdagende taken bij het schoonmaken van je huis, omdat vuil en vuil de neiging hebben zich aan de binnenkant van de oven te hechten. Het is echter belangrijk om het probleem op een huisdiervriendelijke en duurzame manier aan te pakken, aangezien het achterlaten van chemicaliën in uw oven na het reinigen uiterst gevaarlijk kan zijn. Begin met het toevoegen van een kopje zuiveringszout en ¼ kopje water en roer totdat het een pasta wordt. Aanbrengen in de oven en schrobben met een spons tot het vuil is verwijderd.

Doggy Bandana

Een andere geweldige hack is investeren in een doggy bandana. Uw hond ziet er niet alleen uit als een ouderwetse westerse filmster, maar de bandana helpt ook om vallend voedsel, vloeistof of kwijl uit zijn bek op te vangen. Dit zal uw eerste verdedigingslinie zijn tegen rommel die zich rondom uw huis ophoopt en zal helpen voorkomen dat er lastige vlekken verschijnen.

Bandana’s zijn relatief betaalbaar, hoewel er de mogelijkheid is om creatief te worden en uw hond zijn eigen aangepaste versie te maken. Sommige eigenaren van gezelschapsdieren kiezen ervoor om verschillende hondenbandana’s te gebruiken, afhankelijk van de gelegenheid, zoals het spelen van hun favoriete sportteam.

Natuurlijke onkruidverdelger

Het is zeer waarschijnlijk dat de favoriete plek van uw hond in uw huis helemaal niet bij u thuis is, het is uw tuin. De meeste huisdieren brengen veel tijd buitenshuis door, daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat uw tuin een veilige plek voor hen is.

Onkruid kan helaas ook in uw tuin voorkomen. Sommige commerciële onkruidverdelgers bevatten stoffen die kunnen irriteren en schadelijk zijn voor huisdieren. Om dit te bestrijden, kun je je eigen onkruidverdelger maken door een liter azijn, een kopje zout en een theelepel zeep te mengen. Het is volledig huisdier-, kind- en milieuvriendelijk.

Duurzame glazenwasser

Veel huisdieren zijn nieuwsgierig naar wat er buiten het huis gebeurt, dus besteden ze vaak hun tijd aan het kijken uit het raam naar de passerende voetgangers en auto’s. Vanwege hun nabijheid moeten uw ramen worden schoongemaakt met een huisdiervriendelijke oplossing. Zo voorkom je dat je huisdier ziek wordt als hij een deel van de ruitenreiniger binnenkrijgt.

Voeg verschillende sinaasappelschillen toe aan een pot, voeg azijn toe en schud. Breng het mengsel aan op je ramen om ze glanzend en helder te maken. De oplossing is niet alleen huisdiervriendelijk, maar ook extreem duurzaam omdat er sinaasappelschillen worden gebruikt die normaal worden weggegooid en weggegooid.

Gebruik hondenplacemats

We houden allemaal van onze huisdieren, maar het kunnen soms rommelige eters zijn. Deze hack helpt je de rommel te voorkomen voordat deze moet worden opgeruimd. Voordat het tijd is voor uw huisdier om aan het avondeten te beginnen, moet u ervoor zorgen dat u een placemat onder hun voer- en waterbakken hebt geplaatst. Dit voorkomt dat voedsel op de vloer valt, wat op zijn beurt een vervelende vlek kan achterlaten die moeilijk op te ruimen is.

Placemats zijn normaal gesproken gemaakt van rubber en zijn daarom gemakkelijk schoon te maken en kunnen normaal gesproken worden weggespoeld met wat water. Deze hack klinkt misschien eenvoudig, maar is uiterst effectief.

UV-lichtdetector

Als je het moeilijk vindt om hondenongevallen of geurtjes in je huis te vinden, dan is deze hack iets voor jou! Met een UV-lamp kunt u eventuele huisdierenvlekken vinden die met het blote oog onzichtbaar zijn, zodat u ze gemakkelijker kunt verwijderen. Er is natuurlijk de toegevoegde bonus dat je je een geheim agent voelt in het proces!

Schoonmaken met stoom

Reinigen met de natuurlijke kracht van stoom is een uiterst huisdiervriendelijke manier om uw huis op te fleuren, aangezien er geen agressieve chemicaliën zijn die een nadelige invloed op uw huisdier kunnen hebben. Stoomreiniging werkt door gebruik te maken van hoge druk en temperaturen om schadelijke bacteriën en ziektekiemen te neutraliseren, wat betekent dat uw oppervlakken altijd schoon en geurvrij zijn.

Voor al het laatste hondennieuws, foto’s, advies en informatie, word hier lid van onze Scotsdog Facebook-groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in