Hoeveel een TikTok Micro-influencer verdient voor gesponsorde berichten

0
89


  • Het instellen van tarieven als micro-influencer kan lastig zijn, omdat veel makers hun werk onderschatten.
  • Lillian Zhang, een TikTok-creator met 20.000 volgers, was vastbesloten om zichzelf niet te laag te verkopen.
  • Dit is de formule die ze gebruikt om tarieven in te stellen voor gesponsorde inhoud en UGC, en hoe ze eraan is gekomen.

Voor veel micro-influencers die net beginnen samen te werken met merken, kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke tarieven ze moeten rekenen voor gesponsorde inhoud.

De creator-industrie is de afgelopen jaren enorm gestegen, waarbij de uitgaven voor influencer-marketing in de VS tegen het einde van het jaar de $ 4 miljard zullen overschrijden. En influencers met een aanhang tussen de 10.000 en 50.000 hebben een stijging van 1,291 procent gezien in de gemiddelde betaling per post.

Maar de kans dat een maker zijn werk onderwaardeert wanneer hij begint, is nog steeds groot vanwege een relatief gebrek aan ervaring en kennis van de branche.

Lillian Zhang, een TikTok-creator die advies geeft over een baan op de universiteit en in het begin van de carrière, wist vanaf het begin dat ze goed gecompenseerd wilde worden voor haar werk en geen genoegen zou nemen met lage tarieven.

Zhang, die ongeveer 21.400 volgers heeft op TikTok, begon in januari 2022 consequent op het platform te posten.

Ze had zich tijdens haar tienerjaren beziggehouden met het maken van inhoud, voornamelijk op YouTube, maar had er geen bedrijf van kunnen maken totdat ze op TikTok kwam.

“Ik zag een explosieve groei in de eerste twee weken, toen een van mijn cv-video’s viraal ging”, zei ze. “Het kreeg in totaal ongeveer 1,5 miljoen views en verhoogde mijn aantal volgers met 10.000 binnen een week, en dat heeft mijn pagina echt voortgestuwd.”

TikTok-accounts van merken begonnen commentaar te geven op haar video’s en haar te volgen, dus ze wist dat er mogelijkheden zouden zijn om met hen samen te werken.

Voordat ze zich in partnerschappen stortte, deed ze uitgebreid onderzoek naar compensatie voor influencer-marketing. Daarvoor gebruikte ze vooral TikTok, in navolging van social-mediacoaches die tarieven bespraken.

“TikTok is een geweldige bron omdat veel mensen praten over hun ervaringen met tarieven en hoe je jezelf kunt prijzen”, zei Zhang.

Ze gebruikte ook Clara for Creators, een Glassdoor-achtige app waar makers reviews en tarieven kunnen delen voor hun collega’s om te raadplegen wanneer ze overwegen om met een merk te werken.

Bovendien, toen medewerkers van een merk haar benaderden, begon ze ze op LinkedIn op te zoeken om te controleren of ze legitiem waren, en zocht ze ook het merk op, vooral in het geval van kleinere, minder bekende namen.

Vervolgens ging ze bepalen hoeveel ze moest vragen voor haar inhoud en bedacht een formule.

Zhang’s formule om tarieven in te stellen als influencer

Zhang gebruikt een formule die ze andere makers heeft zien gebruiken voor hun gesponsorde deals: tussen 2% en 6% van haar volgersaantal voor elke TikTok-video, plus 30% van dat percentage voor elke maand dat het merk de video op hun eigen accounts wil hergebruiken .

De sweet spot voor haar was 5%, omdat ze een specifieke niche van carrièregerelateerde inhoud heeft, dus haar doelgroep is duidelijk gedefinieerd en zal eerder goed reageren op sponsors die gerelateerd zijn aan haar niche.

In de maand augustus, met 21.400 volgers, rekende ze $ 1.050 per video, met een extra $ 400 als de merken zouden vragen om de video opnieuw te gebruiken als Instagram-reel.

Met behulp van deze formule heeft Zhang sinds maart tussen de $ 2.000 en $ 4.000 per maand kunnen verdienen, met ongeveer twee gesponsorde deals per maand.

Ze probeert alleen samen te werken met merken die grenzen aan haar niche, zoals platforms voor het zoeken naar werk en platforms die ondersteuning bieden aan universiteitsstudenten.

Begin augustus ontving Zhang ook aanbiedingen van merken om UGC-advertenties of user-generated content-advertenties te maken.

UGC-advertenties verwijzen naar inhoud die speciaal is gemaakt voor merken om te gebruiken op hun eigen sociale-mediakanalen of voor betaalde advertenties (in plaats van te worden gedeeld door de influencer), en TikTok zorgt voor een nieuwe hausse in dit soort advertentie-inhoud.

Voor UGC zei Zhang dat ze een paar honderd dollar minder rekent dan een gesponsorde video – ongeveer $ 200 minder – omdat de merken haar publiek niet rechtstreeks aanspreken.

Ze probeert haar tarief voor UGC zo dicht mogelijk bij haar normale tarief te houden, omdat merken haar imago en gelijkenis nog steeds gebruiken voor marketing.

Haar tarieven zijn echter niet in steen gebeiteld. Het hangt af van hoeveel ze van het merk houdt en van de waarde die ze denkt dat de samenwerking zal opleveren.

Onlangs stemde ze in met een deal voor $ 800 – $ 250 minder dan haar gebruikelijke tarief – voor een merk dat ze erg leuk vond en waarvan ze vond dat het de moeite waard was om mee te onderhandelen.

“Bij elk merk zal er altijd wat onderhandeld moeten worden”, zei ze. “Ik probeer altijd mijn publiek in gedachten te houden, want uiteindelijk bepalen de merken waarmee je werkt hoe je publiek je ziet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in