Hoeveel een TikTok- en Instagram-artiest dit jaar tot nu toe heeft verdiend

0
40


  • Manasi Arya begon met het plaatsen van kunstwerken op Instagram en TikTok nadat ze was afgestudeerd.
  • Nu heeft ze 40.100 volgers op TIkTok.
  • Dit is hoeveel ze tot nu toe in 2022 heeft verdiend met 3 inkomstenstromen via sociale media.

Doordeweeks staat de 25-jarige Manasi Arya bij het krieken van de dag op om om 7.30 uur naar de charterschool te gaan waar ze werkt. Om 8.00 uur leert ze kinderen van de kleuterschool en de eerste klas schilderen en tekenen.

Het is een lange dag, maar slechts een van haar banen: tijdens haar woon-werkverkeer en tussen de lessen door is ze bezig met het bewerken en plaatsen van video’s op Instagram en TikTok, en brainstormen over welke inhoud ze vervolgens gaat opnemen.

Arya’s ArtwithManasi-accounts hebben nu 40.100 volgers op TikTok en 19.000 volgers op Instagram. Op de platforms documenteert ze haar lijn van kleurrijk geverfde spijkerjacks, muurstickers, stickers en meer, met ontwerpen die voornamelijk zijn geworteld in de Zuid-Aziatische cultuur.

Kunst is nog steeds de primaire focus van haar inhoud, maar ze is vertakt in de twee jaar sinds ze begon met posten en creëert nu inhoud over mode, haar identiteit als een Indiaas-Amerikaanse vrouw, daten en meer.

“Mijn grootste zorg toen ik begon, was proberen mijn plek op internet te vinden, maar ik ontdekte dat je geen niche nodig hebt om succesvol te zijn”, vertelde Arya aan Insider. “Mijn inhoud is als mijn persoonlijkheid – veelzijdig, met kunst als middelpunt.”

Wat begon als een manier om haar kunst te laten zien en op de markt te brengen, is uitgegroeid tot een bedrijf op zich: in de afgelopen acht maanden heeft Arya $ 10.484 verdiend met betaalde partnerschappen, Instagram’s Creator Incentive Photo en het TikTok’s Creator Fund, volgens documentatie geverifieerd door Insider.

Een levenslange hobby veranderde in een carrière in sociale media na de universiteit

Arya groeide op in Indiana en volgde op aandringen van haar moeder, die kunstenaar is, meerdere kunstlessen, zoals aardewerk, houtskool en oliepastels.

“Terugkijkend heb ik het niet zo omarmd als ik wilde, maar toen heb ik echt de vaardigheden opgedaan om te doen wat ik nu doe,” zei Arya.

Ze hield kunst als hobby terwijl ze neurowetenschappen en psychologie studeerde aan de Indiana University met als doel dokter te worden, maar tegen de tijd dat ze in mei 2019 afstudeerde, besloot ze dat geneeskunde niets voor haar was. In plaats daarvan solliciteerde ze naar Teach for America, en de volgende twee jaar volgde Arya een opleiding tot kleuterleidster.

De training omvatte veel kunst en kunstnijverheid, gezien de aard van basisschoollessen, en ze begon deze projecten al snel te posten op een op kunst gericht Instagram-account dat ze was begonnen direct na haar afstuderen als een manier om zichzelf verantwoordelijk te houden voor het maken van kunst.

Eerst plaatste ze foto’s van de afgewerkte producten – zowel haar schoolambachten als wat ze in haar vrije tijd maakte – en toen Reels in 2020 werd gelanceerd, begon ze video’s te plaatsen die documenteerden hoe ze haar kunst maakte.

Haar inhoud voor Reels – populaire video’s zoals het schilderen van jeans en aangepaste grafische tekeningen – had een hoge mate van betrokkenheid, dus richtte ze haar aandacht op TikTok, waar ze in maart 2020 lid van werd. Video’s zoals haar zelfgemaakte plaknotities gingen viraal en de reacties sectie werd al snel overspoeld met verzoeken om vergelijkbare inhoud te maken en over hoe anderen repliceerden wat ze deed.

“Mensen leken echt van video’s te houden waarin ik liet zien hoe ik iets schilderde of maakte, dus ik begon dat meer te doen op zowel Instagram als TikTok”, zei ze. “Bij elke video die ik plaatste, had ik het gevoel dat ik een online les gaf.”

Ze kreeg ook verzoeken via Instagram DM’s en reacties op haar TikTok-video’s van mensen die haar aangepaste kunst wilden kopen, wat haar inspireerde om een ​​online bedrijf te starten. In juni 2020 lanceerde ze een Etsy-winkel en in maart 2021 lanceerde ze een officiële website – dit jaar verdiende ze $ 13.318 met de verkoop van haar kunst.

Ze begon ook betaald te krijgen voor het posten op sociale media.

Dit is hoeveel ze dit jaar tot nu toe heeft verdiend met sociale media:

Begin 2021 werd ze betaald door Instagram’s Creator Incentive Program, dat makers betaalt wanneer posts een hoge mate van betrokkenheid bereiken. Rond dezelfde tijd bereikte ze 10.000 volgers op TikTok en deed ze een aanvraag voor het Creator Fund van het platform.

Het grootste deel van haar inkomsten uit sociale media kwam dit jaar uit één betaald partnerschap. Ze verdiende $ 9.000 om één video voor DirecTV te maken die op TikTok en Instagram werd geplaatst.

Manasi Arya

Het bedrijf van Manasi Arya, ArtWithManasi, is voornamelijk geworteld in de Zuid-Aziatische cultuur.

@nivedhamphotography


Kunst staat centraal, maar Arya’s inhoud is nu veelzijdig

Arya richt zich niet langer uitsluitend op kunst. Hoewel haar video’s over kunst populair blijven, begon ze met posten over mode, identiteit en representatie, en dating.

“Iedereen sprak met me over hoe ik een niche moet vinden”, zei ze. “Eerlijk gezegd, je hoeft er geen te hebben om succesvol te zijn en geld te verdienen, kijk maar naar wat ik doe.”

In het verleden werkte ze met merken als Bed Bath and Beyond, Home Depot en Adobe. Elk van deze merken reikte uit vanwege haar focus op doe-het-zelf-kunst, maar ze hoopt dat betaalde partnerschappen zich in de toekomst zullen concentreren op andere aspecten waarover ze berichten.

“Net als ieder ander mens ben ik op verschillende manieren getalenteerd”, zei ze. “Kunst is de belangrijkste focus en dat zal altijd zo blijven, maar als je mij volgt, krijg je alles van mij.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in