Hoeveel een maker met 55K TikTok-volgers verdient aan 3 inkomstenstromen

0
10


  • Tej Patel ging van start op sociale media na het creëren van een virale trend.
  • De fotograaf gebruikt Instagram en TikTok om zijn creatieve werk te laten zien.
  • Dit is hoeveel hij verdient en zijn meest lucratieve inkomstenstromen.

Op 9 december vorig jaar plaatste fotograaf en digitale maker Tej Patel een TikTok met een originele audio: hij had het geluid “So You’re An Artist” geremixt met het nummer “Ambition for Cash” van Key Glock en het op de achtergrond gebruikt van een video waarin zijn fotografie wordt getoond.

De video ging viraal en een paar maanden later, op 25 april, gebruikte Kim Kardashian het geluid van Patel in haar eerste bericht op het socialemediaplatform.

“Dat was het moment waarop ik wist dat ik de aandacht die ik kreeg moest benutten”, zei hij. Hij begon tweeten over alle beroemdheden die zijn geluid gebruikten en zijn aanhang op Instagram en TikTok snel zagen toenemen.

Nu is de 25-jarige Patel een maker met een gecombineerde 62.000 volgers op beide platforms. Zijn inhoud bestaat voornamelijk uit foto’s die hij heeft gemaakt van artiesten als de rapper Glock, en inhoud achter de schermen van zijn verschillende fotoshoots, zoals zijn samenwerking met de NFL.

Tot nu toe heeft hij in 2022 $ 76.000 verdiend met merksponsoring, TikTok’s makersfonds en zijn fotografie- en videoproductiebedrijf, volgens documentatie geverifieerd door Insider. Hij ligt op schema om tegen het einde van dit jaar $ 100.000 te verdienen dankzij een paar samenwerkingen met merken in de maak, evenals zijn vaste selectie van fotografieklanten.

“Sociale media plaatsen me op een plek waar klanten naar me toe kunnen komen”, vertelde hij aan Insider. “Als ik niet over mijn werk zou posten, zou ik zelf veel meer outreach moeten doen.”

Patel is nu gevestigd in New York City en legt de belangrijkste componenten uit die hem hielpen zijn bedrijf en inkomen op te bouwen.

Hoe Patel zijn eerste merkdeal binnenhaalde en hoeveel hij in rekening brengt?

Patel besloot eerst professioneel fotografie en videoproductie na te streven nadat hij een graad in informatica had verlaten, die zijn ouders hem hadden aangemoedigd om te zoeken.

Hij stapte over naar een gemeenschapsschool, stapte over naar communicatietechnologie en besloot een bedrijf op te zetten dat concerten, zangers en rappers fotografeerde.

In augustus 2022 verhuisde hij naar New York City vanuit Dallas, Texas, waar hij woonde toen hij voor het eerst content begon te posten.

De verhuizing hielp hem zijn eerste merksamenwerking met Samsung binnen te halen. Het merk wilde samenwerken met makers in New York en nam contact met hem op via Instagram DM om samen te werken aan een TikTok. Ze betaalden hem $ 2.500 voor de inhoud. Sindsdien heeft hij twee andere deals met het merk gehad, waarmee hij samen $ 1.200 verdiende om inhoud te produceren voor gebruik op zijn sociale-mediaplatforms.

Patel heeft ook $ 211 verdiend via het TikTok Creator Fund.

Toch is zijn belangrijkste bron van inkomsten het fotografie- en videoproductiebedrijf dat hij begon.

Merken en potentiële klanten zullen Patel het meest waarschijnlijk vinden via TikTok, waar hij ongeveer 54.000 volgers heeft. Zo nam voormalig NFL-speler Chris Gronkowski onlangs contact met hem op om een ​​campagne te fotograferen voor zijn bedrijf Iceshaker, dat te zien was op Shark Tank.

Dit jaar heeft Patel tot nu toe $ 72.364 verdiend door foto’s, video’s en bewerkingen te maken voor klanten die hem via sociale media of door verwijzing hebben gevonden.

Hij vroeg $ 100 per shoot toen hij voor het eerst als freelancer werkte na zijn afstuderen, maar zijn aanwezigheid op sociale media heeft dat veranderd. Nu begint hij onderhandelingen voor $ 1.000, maar zei dat als hij te maken heeft met een lokale artiest of een klein bedrijf, hij de prijs probeert te bepalen volgens hun budget. Voor multinationale bedrijven en merken heeft hij de neiging om zijn pakketten hoger te prijzen, vaak meer dan $ 3.000 per shoot.

“De meeste klanten zijn een beetje verloren over wat ze willen als ze contact opnemen, dus er is veel heen en weer voordat we tot een deal komen”, zei hij.

Patel heeft geen manager of assistent, dus hij beoordeelt contracten, onderhandelt over tarieven met merken en bewerkt en plaatst alle inhoud zelf. Hij zei echter dat dit in de nabije toekomst zou kunnen veranderen naarmate hij meer en meer lucratieve deals binnenhaalt.

“Veel van mijn werk gaat over het inspireren van de volgende generatie”, zei hij. “Ik wil dat kinderen zien dat je het als fotograaf kunt maken en dat je net zoveel geld kunt verdienen als in STEM.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in