Hoe u uw TikTok-kijkgeschiedenis kunt bekijken

0
108


Gebruikers die vergeten een TikTok op te slaan en deze later niet kunnen vinden, kunnen geïrriteerd raken. Maar met deze handleiding kunnen gebruikers die video’s probleemloos herstellen.

TikTok’s Met Kijkgeschiedenis kunnen gebruikers video’s ontdekken die ze hebben bekeken maar niet konden opslaan. Er zijn veel redenen om in een archief van eerder bekeken video’s te duiken. Misschien vernieuwt de gebruiker bijvoorbeeld per ongeluk de For You-pagina (FYP) voordat hij een TikTok voltooit, een veelgemaakte fout. Of misschien heeft de gebruiker een TikTok niet opgeslagen en wil hij deze opnieuw bekijken. Wat de reden ook is, het is fijn om te weten dat er een manier is om ze terug te halen.

TikTok is een best beoordeeld videoplatform in korte vorm waar gebruikers entertainment vinden en informatie ontdekken. Gebruikers kijken samen dagelijks meer dan een miljoen TikToks, wat gemakkelijk te doen is met de enorme hoeveelheid beschikbare inhoud. Met TikTok’s FYP kunnen gebruikers gedachteloos door video’s bladeren die door het algoritme van de app zijn gekozen. Daarnaast heeft de app functies toegevoegd, zoals de functie Favorieten en Verzamelingen, waardoor gebruikers snel video’s kunnen vinden die ze leuk vonden. In 2022 testte en implementeerde TikTok de functie Kijkgeschiedenis, zodat gebruikers video’s kunnen ontdekken die ze misschien niet hebben opgeslagen, maar die ze moeilijk kunnen vinden in de zoekopdracht.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

GERELATEERD: TikTok-leesbewijzen voor berichten in- en uitschakelen

Het vinden van de kijkgeschiedenis op TikTok is eenvoudig. Begin met het openen van de app en navigeer naar het menu ‘Profiel’ rechtsonder in het scherm. Zodra het profielgedeelte van de app wordt weergegeven, tikt u op de drie regels, ook wel het hamburgermenu genoemd, rechtsboven. Er verschijnt een menu. Kies ‘Instellingen en privacy’ om een ​​lange lijst met opties weer te geven. Tik onder de kolom ‘Inhoud en activiteit’ op ‘Kijkgeschiedenis’. Nu heeft de gebruiker toegang tot alle video’s die ze tot een bepaalde tijd hebben bekeken.

Tekortkomingen in de kijkgeschiedenis

Zoals hierboven vermeld, is de functie Kijkgeschiedenis beperkt. TikTok zal in deze tool slechts zeven dagen aan gegevens opslaan. Niet verwonderlijk gezien de enorme hoeveelheid inhoud die gebruikers dagelijks consumeren. Ga echter naar de ‘Privacy’-instellingen voor diepgaand onderzoek naar Kijkgeschiedenis om de accountgegevens te downloaden. Bovendien kunnen gebruikers de functie Kijkgeschiedenis uitschakelen. Zoek het pictogram ‘Instellingen voor kijkgeschiedenis’ in de rechterbovenhoek van het scherm en verander de schakelaar. Hetzelfde instellingenmenu bevat een optie ‘Geschiedenis wissen’, zodat gebruikers de video’s kunnen verwijderen. Er is momenteel echter geen manier om afzonderlijke video’s uit de tool te verwijderen.


De functie Kijkgeschiedenis kan handig zijn bij het herstellen van een niet-opgeslagen video, maar heeft enkele eigenaardigheden. Ten eerste slaat de functie alles op waar doorheen is gescrold op de FYP, zelfs als de gebruiker de video niet heeft bekeken. Soms kijken mensen maar een paar seconden en besluiten ze niet de volledige inhoud te willen zien. Hoe dan ook, deze video’s verschijnen in de geschiedenis, zelfs als de gebruiker dat niet wil. Dat betekent ook dat veel FYP-teruggooi het archief verstopt, waardoor het moeilijker wordt om inhoud te vinden. Er is momenteel ook geen manier om de video’s of een zoekbalk te filteren om mee te onderzoeken, wat het ongemak nog vergroot. TikTok kan deze tool in de toekomst veelzijdiger maken. Toch voegt de kijkgeschiedenis nog steeds waarde en gemak toe aan de meest recent bekeken video’s.


VOLGENDE: Hoe maak je een diavoorstelling op TikTok (The Easy Way)

Bronnen: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in