Hoe u uw privacy op TikTok . kunt beschermen

0
117


SAINT ANTONIE – TikTok is een van de populairste apps op miljoenen telefoons. De video’s van de sociale media-app worden over de hele wereld bekeken en gebruikers kunnen er geen genoeg van krijgen.

Maar Consumer Reports zegt dat je moet nadenken over welke persoonlijke informatie je deelt met TikTok, en hoe je jezelf online kunt beschermen en hoe je de standaard privacy-instellingen van de app aan je voorkeuren kunt aanpassen.

Pas om te beginnen aan wie je profiel kan zien.

“Het instellen van je hele TikTok-account op privé is een geweldige manier om een ​​beetje meer controle te krijgen over wie de dingen op je profiel kan zien”, zegt Thomas Germain van Consumer Reports.

Hoewel TikTok een socialmediabedrijf is, verdient het zijn geld met advertenties, net als Twitter, Facebook en Instagram.

“Iets dat echt waardevol is voor technologiebedrijven, is het opbouwen van een enorm netwerk van iedereen die je kent: je vrienden, je familie, je collega’s. En ze presenteren het als een manier om je kennissen op TikTok te vinden, wat geweldig kan zijn, maar het geeft de technologiebedrijven ook veel informatie over jou, en dat wil je misschien niet doen, “zei Germain.

Schakel die instellingen uit om ervoor te zorgen dat de app geen toegang heeft tot uw contacten of Facebook-vrienden.

En net boven die instelling kun je TikTok vertellen om je account niet voor te stellen aan je contacten, Facebook-vrienden en anderen; dat wil zeggen, als je niet geïnteresseerd bent in het hebben van volgers op het platform.

TikTok en andere bedrijven gebruiken meer dan alleen informatie over je vrienden en familie voor hun gerichte advertentiecampagnes.

“Dus je realiseert het je misschien niet, maar TikTok heeft code verspreid over het hele internet op websites en apps om gegevens te verzamelen over dingen die je doet als je niet op TikTok bent,” zei Germain. “Nu kun je niets meer doen om dat helemaal te stoppen, maar je kunt een instelling gebruiken om te bepalen of TikTok die gegevens kan gebruiken voor gerichte advertenties. En dat is een goed idee om je privacy te beschermen.”

En om jezelf te beschermen tegen hackers, niet alleen op TikTok, maar ook op andere apps, zegt Consumer Reports dat een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is het instellen van multi-factor authenticatie.

“Dat is dat ding waar ze je een code sturen, ja, via een sms of een e-mail,” zei Germain. “Je hebt dus niet alleen je wachtwoord nodig, maar ook toegang tot je telefoon of je e-mailaccount om binnen te komen.”

Het is die extra beveiligingslaag die veel doet om de slechteriken buiten te houden.

Copyright 2022 door KSAT – Alle rechten voorbehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in