Hoe u uw dagelijkse foto- of video-update kunt delen

0
115


TikTok verandert ongefilterde willekeurige momenten in TikTok Now – een op BeReal geïnspireerde functie waarmee je op een authentieke manier contact kunt maken met je vrienden.


TikTok heeft een op BeReal geïnspireerde functie toegevoegd genaamd ‘TikTok Now’, en het is moeiteloos te gebruiken. Sociale media staan ​​vol met misleidende inhoud. Feeds op alle platforms staan ​​vol met overdreven bewerkte video’s die zwaar zijn gefilterd. Het is een verademing als een maker gebruikers een kijkje in hun echte leven geeft. Nu profiteren verschillende sociale-mediaplatforms van een meer authentieke ervaring.


Platforms hebben geprobeerd gebruik te maken van het unieke karakter van de concurrerende app BeReal. Instagram heeft een functie met twee camera’s uitgerold nadat het het succes van BeReal had opgemerkt, maar het doel miste. Snapchat had ook een eigen BeReal-achtige functie. TikTok doet nu mee met het plezier en heeft de functie een speciale feed gegeven in de app genaamd ‘Now’.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Gerelateerd: Wat is de dubbele cameramodus op Snapchat en hoe gebruik je het?

TikTok Now draait helemaal om timing. Net als BeReal stuurt TikTok een dagelijkse prompt met een toegewezen tijd om een ​​foto of video met twee camera’s te delen. Zodra de ‘Tijd tot nu‘ melding verschijnt, ga naar de app en kies de ‘nutsvoorzieningen‘ tabblad onderaan de app. Tik op ‘Plaats het Nu van vandaag‘ en de dubbele camerafunctie van TikTok wordt geactiveerd. Gebruikers zullen merken dat de opnameknop blauw is, wat aangeeft dat ze een Now-foto of -video maken. Druk op de knop om een ​​foto te maken of een video van 10 seconden op te nemen. De camera aan de voorkant legt een selfie vast, terwijl de hoofdcamera de scène voor de gebruiker vastlegt. Zodra de foto is gemaakt, kun je deze posten zodat vrienden ervan kunnen genieten.


Geen filters, puur authentiek

Er zijn enkele functies tijdens een TikTok Now-bericht dat gebruikers zullen merken dat ze ontbreken, zoals filters en effecten. Wat gebruikers leuk vinden aan BeReal is de authenticiteit van de berichten die hen in hun huidige omgeving vastlegt zonder enige bewerking. Het lijkt erop dat Bytedance heeft opgemerkt wat de concurrerende app zo aantrekkelijk maakte. Het scheidt ook de Now-feed van reguliere TikTok-video’s, in tegenstelling tot de pogingen van Instagram en Snapchat om het succes van BeReal vast te leggen.

Zodra er een TikTok Now is geplaatst, verschijnt deze in de nieuwe ‘Now’-feed, die het Vriendenmenu vervangt. Maak je geen zorgen, het gedeelte Vrienden is nog steeds beschikbaar. Net als in het hoofdmenu is het tabblad ‘Nu’ verdeeld in twee secties, ‘Vrienden’ en ‘Nu’. Als een gebruiker echter het venster mist om zijn Now-creatie te delen, kan hij de Now-feed niet bekijken. Zodra de gebruiker deelneemt, krijgen ze toegang tot de Now-berichten van hun vriend voor het evenement van die dag. Dus de volgende keer a TikTok Nu verschijnt er een melding, zorg ervoor dat u de actie niet mist.

Bron: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in